Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jauh Sambal Belacan Permaisuri Kita Terbang, Kicap Kipas Udang Pun Ikut Ke Turki!

20-12-2019 12:36 PM Komen: 19
Kalau sebelum ini ke Singapura, terbaru sambal belacan Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah terbang jauh ke Turki pula!




Foto: Twitter

Foto: Twitter

Menerusi ciapannya di Twitter, Tunku Azizah menggelar sambal air tangannya itu sebagai 'Sambal Diplomacy'.


Foto: Twitter

Foto: Twitter

Difahamkan, sambal belacan itu diberi sebagai buah tangan kepada Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan yang pulang selepas menghadiri Persidangan KL Summit, semalam.


Foto: Twitter

Foto: Twitter

Bukan sahaja sambal, malah kicap cap Kipas Udang turut dibekalkan bersama! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote i_is_kennot 21-12-2019 02:26 AM
Sambal diplomacy

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 20-12-2019 12:47 PM
Mungkin beliau suka makannya sepanjang berada disini maka diberikan itu sebagai buah tangan
Quote shernazz 20-12-2019 01:15 PM
Kicap peberet iols dari kecik
Iols x bleh telan kicap lain
Laki iols memula xpecaya
Pastu lama.lama dia paham..
Sebab kicap ni rasa dia tu best la...
Quote msbegawan 20-12-2019 01:34 PM
teringin nya nak rasa sambal diplomacy niiiiii
Quote honeybee1802 20-12-2019 01:51 PM
Elok cantik plak kotaknya tu..hehe
Quote Mfzg89 20-12-2019 02:21 PM
banyaknye.. p niaga kicap la tu..
Quote JibboTheCat 20-12-2019 02:53 PM
good branding. sambal diplomacy
Quote umbut 20-12-2019 02:59 PM
Kipas udang punya penutup x boleh buat yg bagus mcm brand kicap lain ke... aku dah ler selalu beli kicap ni.. cuma x suka bab penutup... kat luar , buatnys kena kencing tikus ke apa... aku memang basuh tapi lagi bagus buat proper... sekian luahan aku hantu kicap
Quote shark_eow7 20-12-2019 03:41 PM
makan dengan nasi panas. dua2 ni sedapppp
Quote supermum 20-12-2019 04:03 PM
Demit terus tekak tercari2 sambal
Quote belilies 20-12-2019 05:08 PM
Eh. Iols pulak excited tengok all the wrappings. Napalah TA deactivate ig. Hmmmm
Quote Perawankota 20-12-2019 06:19 PM
Dapnya kioas kicap udang..
Quote Fettybombom 20-12-2019 07:25 PM
Kicap kipas udang telur mata plus bawang cili.. Omaii sedapp... Aku buat sekarang..
Quote Nurza 20-12-2019 09:11 PM
Muka rpa ngn wife Presiden Turki tu seiras..
Quote any42 21-12-2019 12:31 AM
telur goreng mata lain mcm sedap dia klau grrng pkai kuali yg wok tu pastu mkn ngn kicap. yums

skli imbas tgk mcm seiras pulak RPA dgn wife prsden Turki
Quote Sazida 21-12-2019 12:36 AM
umbut replied at 20-12-2019 02:59 PM
Kipas udang punya penutup x boleh buat yg bagus mcm brand kicap lain ke... aku dah ler selalu beli k ...

Iols tukar masuk dlm botol plastik mcm org jual burger tu.., sng.
Quote NakamuraOmori 21-12-2019 12:48 AM
Fashion permaisuri agong hampir sama dengan bini President Turki tapi beza nya fashion permaisuri agong tak berjahit.
Quote NakamuraOmori 21-12-2019 12:52 AM
Kicap Masin terbaik Tamin dan Jalen.

Kicap Manis terbaik Kipas Udang.
Quote monsterwife 21-12-2019 02:15 AM
Nak termuntah aku dengan ayat ampun tuanku. Hamba yg jalil . Ingatkan dah ttup social media makcik bawang
Quote i_is_kennot 21-12-2019 02:26 AM
Sambal diplomacy

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.279546s Gzip On
To Top