Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Nak Sokong 'Naqiu' Punya Pasal Sampai Tertipu Bagi Duit

18-12-2019 02:57 PM|Oleh: LilRose| Komen: 31

Kredit foto: IG

Walaupun bukan kali pertama berlaku, namun penyanyi Naqiu tetap terkejut ada pihak menggunakan namanya untuk mengutip wang.

Memetik Harian Metro, pihak tidak bertanggungjawab itu kononnya mengutip duit untuk kegunaan kelab peminatnya, Naqiurious bagi menyokong Naqiu di final Gegar Vaganza musim keenam (GV6) Ahad ini.



"Saya terkilan dengan situasi yang berlaku ini.

"Tidak sangka ada pihak yang tergamak mengambil kesempatan dan memanipulasi peminat lain dengan menggunakan gambar dan nama saya," katanya.

Sehubungan itu, Naqiu memaklumkan pihak pengurusannya sedang menyiasat kes ini bersama pihak berkuasa.



"Pihak yang tidak bertanggungjawab itu tidak akan terlepas kerana menganiaya peminat saya.

"Saya harap peminat meneliti terlebih dulu mesej yang mereka dapat bagi mengelakkan mereka menjadi mangsa penipuan," katanya.

Difahamkan, kecoh sebelum ini apabila tular perbualan WhatsApp antara 'Naqiu palsu' dengan peminat dari Brunei.

Pihak berkenaan meminta sumbangan dalam bentuk wang tunai kononnya untuk bantu beri sokongan kepada Naqiu yang akan bertanding di pentas final GV6, Ahad ini.



Semoga semua peminat Naqiu berhati-hati dengan penipuan penyamar ini. Diharap pihak terbabit segera ditangkap! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 31
Komen

Previous : Perang Dingin Noorshila Amin dan Abang Kandung Berakhir Setelah 20 tahun

Next       : Dah Jarang Berlakon, Izreen Azminda Tak Kisah Kalau Orang Lupa Dirinya

Komen Terbaru

Quote delisha09 22-12-2019 12:59 AM
xberbaloi habiskn duit utk artis...

bkn blh tumpang senang pn bila dia menang nnt

Lain-lain Komen

Quote xijasmine95 18-12-2019 03:34 PM
Peminat tu x tau ke official account naqiu?
Quote jijilaaa 18-12-2019 03:37 PM
bodoh keluarkan duit utk artis.
Quote menah 18-12-2019 04:49 PM
harap2 lepas Gv naqiu tak tenggelam balik...
Quote sarah82 18-12-2019 04:54 PM
Akak tu punya turban mcm aku selalu buat dgn tuala bila lps basah rambut.
Quote RumiMenari 18-12-2019 05:10 PM
sarah82 replied at 18-12-2019 04:54 PM
Akak tu punya turban mcm aku selalu buat dgn tuala bila lps basah rambut.

Laju scroll.... Hahaha konfidennye pakai camtu..dgn shocking color lagi...
Quote sarah82 18-12-2019 05:18 PM
RumiMenari replied at 18-12-2019 05:10 PM
Laju scroll.... Hahaha konfidennye pakai camtu..dgn shocking color lagi...

Hahaha.. Kan.. Hanya mereka yg ada keyakinan diri yg tinggi saja berani pakai shocking colour
Quote imransulaiman 18-12-2019 05:29 PM
sarah82: Akak tu punya turban mcm aku selalu buat dgn tuala bila lps basah rambut.

Hahaha! Ko ni Sarah!

Quote Perawankota 18-12-2019 05:37 PM
Apehal naqiu nmpk tua dlm gmbr kt atas? Ish ish ish
Quote xijasmine95 18-12-2019 06:01 PM
Perawankota replied at 18-12-2019 05:37 PM
Apehal naqiu nmpk tua dlm gmbr kt atas? Ish ish ish

Dah mmg tua pun..
Quote Perawankota 18-12-2019 06:04 PM
xijasmine95 replied at 18-12-2019 06:01 PM
Dah mmg tua pun..

Sebelum ni kan org dok cakap dia nmpk mcm bbnu...
Quote mixed 18-12-2019 06:07 PM
ni geng acik parking ke ?

ni nk menderma pun tgk la dulu
Quote Mizlyn 18-12-2019 06:12 PM
Wah..acik2 parking
Quote diss69 18-12-2019 06:18 PM
Sanggup eaa demi artis...
Quote xijasmine95 18-12-2019 06:21 PM
Perawankota replied at 18-12-2019 06:04 PM
Sebelum ni kan org dok cakap dia nmpk mcm bbnu...

Kann.. Ramai dok ckp dia nmpk muda.. Byk kali tenung, x delah nmpk muda.. Mungkin sbb org dia kecik kot..
Quote Perawankota 18-12-2019 07:50 PM
xijasmine95 replied at 18-12-2019 06:21 PM
Kann.. Ramai dok ckp dia nmpk muda.. Byk kali tenung, x delah nmpk muda.. Mungkin sbb org dia keci ...

Itulah pasal.. Yg penting skang dh x Minat kt dia...
Quote unguaurora 18-12-2019 09:16 PM
Mesti ruang parking menyala2 terang reflek drpd warna2 tudung deols.
Quote petai011212 18-12-2019 09:51 PM
Try hard keluarkan isu supaya org tak lupa dia bakalan juara
Tapi iolls soft spot kat hady mirza,
Clean, hardworking, try his best
Quote hangdenim 18-12-2019 10:09 PM
petai011212 replied at 18-12-2019 09:51 PM
Try hard keluarkan isu supaya org tak lupa dia bakalan juara
Tapi iolls soft spot kat hady mirza,
...

Dah clean ke chuols? Eh
Quote sleepandream 18-12-2019 11:10 PM
acik2 parking ni kalau naqiu buat konsert berbayar agak2 membeli ke tidakkk....
somehow iols rasa abis GV naqiu ni bakalan terselam kembali jahhh

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.144377s Gzip On
To Top