Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Maya Karin Dipuji Netizen Pergi Majlis Anugerah Naik MRT

18-12-2019 10:40 AM|Oleh: top5complete | Komen: 55

Pelakon Maya Karin mendapat perhatian netizen apabila peminat terserempak dengannya di stesen pengangkutan awam MRT. Rata-rata peminat memuji kecantikan semulajadi yang dimiliki oleh Maya Karin.


Foto: IG

Dalam ruangan komen, pengikut Maya memuji gaya sederhananya yang tetap kelihatan anggun walaupun mengenakan solekan nipis.

Semalam, Maya berkongsi fotonya menaiki MRT di laman sosial Instagram (IG), ketika sedang menuju ke Masjid Jamek untuk menghadiri Majlis Malam Anugerah River of Live (ROL) bersama Menteri Wilayah Persekutuan, YB Tuan Haji Khalid Abd. Samad.



"Sebenarnya sebelum ini pun Maya selesa guna train untuk ke mana-mana. Selain menjimatkan masa, kos pun dapat dikurangkan.

"Yang paling penting, naik train boleh kurangkan penggunaan petrol yang kita semua tahu ia salah satu punca pencemaran udara.


Foto: IG

Maya Karin terkenal dengan sifatnya yang perihatin dengan keadaan alam sekitar.

"Jadi, apa salahnya kita menyokong kempen sayangi alam sekitar dengan menggunakan inisiatif macam ni" tulisnya di Instagram


Foto: IG
Foto: IG


Rasanya artis yang "baru nak up" di luar sana kena belajar dari Diva kita ini. Hidup biar sederhana, jangan menunjuk-nunjuk. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 55
Komen

Previous : Ifa Raziah 'Over' Punca Shila Amin Tersingkir Konsert Separuh Akhir GV6?

Next       : Pentohmah Cikgu Wanita, "Saya Tak Akan Maafkan Sampai Awak Masuk Liang Lahad" - Sissy Iman

Komen Terbaru

Quote eizarz 9-2-2020 02:26 PM
kecoh la ko maya karin...ketiak busuk...wahaha

Lain-lain Komen

Quote Knowlee 18-12-2019 10:55 AM
Kat Klang Valley ni, kalo boleh naik LRT or MRT, naik je la. Buat leceh driving hari-hari sangkut dalam traffic jam. Stress pun ada. Cuma tu la, LRT dan MRT ni tak capai semua kawasan. Still kena drive pegi ke stesen dia jgk.
Quote Kancilkering 18-12-2019 10:58 AM
paling. x suka org memekak dlm mrt...bingit tul
Quote bondeh 18-12-2019 11:22 AM
meolls hari2 g kerja naik MRT jahhhh then meolls suka tgk gelagat ummah yg asyik lah main talipon. meolls ok je dgn yg tido dlm train, drpd main talipon macam rengsa tengok... semalam ada preggy lady (melayu) nih masuk train, semua tunduk ralit main talipon, ada sorang girl (hijabsta) nih nampak tapi cepat2 tunduk buat2 tak nampak, last2 kakak yindia mokmok sebelah dia yg bangun bg wanita hamil melayu ittew then sepantas kilat budak tuh pun acah2 nak bangun sambil sengeh2 tapi duduk balik....

*pergi & balik meolls berdiri sajorkkkkkk
Quote ailies 18-12-2019 11:23 AM
Naik mrt pakai heels x???? {:smile
Quote anony-mous 18-12-2019 11:28 AM
bondeh replied at 18-12-2019 11:22 AM
meolls hari2 g kerja naik MRT jahhhh then meolls suka tgk gelagat ummah yg asyik lah main talipon. m ...

Bende kecik mcm ni pon uols nk rengsa? mmpos sape jd menantu uols.
Quote bondeh 18-12-2019 11:41 AM
anony-mous replied at 18-12-2019 11:28 AM
Bende kecik mcm ni pon uols nk rengsa?  mmpos sape jd menantu uols.

yes chuollssss sbb meolls hanya tgk talipon kalau ada messages jahhh... menantu meolls ciri2 pandai guna talipon ghumah jahhhhh
Quote imransulaiman 18-12-2019 11:47 AM
Aku pun sebenarnya lagi suka naik MRT/LRT kalau keluar sorang.. Kalau ada family (terutama ibu), barulah drive.
Quote girlfridayz 18-12-2019 12:36 PM
sape pengurus maya ni yek? apsal familiar sangat muka dia.. tapi aku lupa kenal dia kat mana.
Quote mohdcrow 18-12-2019 12:42 PM
Aper yang peliknya naik mrt?
Quote inspiro92 18-12-2019 12:54 PM
So ala2 keanu reeves lah ni.tp mmg pelik x
pelik pun mk kalau mk ni naik mrt je  sbb dia kan champion green living.next , maya pls embrace sustainable fashion.
Quote haruslah 18-12-2019 01:07 PM
wowww MK pi majlis khalid samad
Quote QueenIsolde 18-12-2019 01:20 PM
Edited by QueenIsolde at 18-12-2019 01:22 PM
haruslah replied at 18-12-2019 01:07 PM
wowww MK pi majlis khalid samad


What do u expect of coz la dia support sekapal ng dia, dia kan pro-liberal. Kinah tingtong pun sama. Aku mmg bhati2 ng segala macam activist ni, penah byk buat program ng depa not all but mostly mmg liberal. Ada yg satu event to gi pusat jagaan hewan (dog) hri jumaat melayu lelaki ( volunteer)  kemain bgitau jgn wat naya kt binatang bla bla bla..aku pun ok la tp tiba tang jumaat dia wat bodo je. Ko naya diri ko sdiri xpe plak.
Quote BicaraHatiku 18-12-2019 01:22 PM
Edited by BicaraHatiku at 18-12-2019 01:26 PM
Kancilkering replied at 18-12-2019 10:58 AM
paling. x suka org memekak dlm mrt...bingit tul

paling tak suka jenis pakai serbu masuk...kasi orang keluar dulu laaa...
lepas tu naik ekskalator berdiri kanan pulok. duduk lane kiri kasi org yg nk cepat laluan...

Quote adeqo 18-12-2019 01:24 PM
Suka Maya ni.. dia mmg humble org nyee..

N perangai dia pelik dari mana2 artis yg lain.. di saat artis lain sibuk kejarr populariti.. dia dgan dunia dia..

Even kaya tp rilekss jahh
Quote alien88 18-12-2019 01:25 PM
kalau sistem pengangkutan awam dkt Malaysia ni on-time especially dekat Penang, mesti iolls g keja balik keja naik bas ja..
Quote anony-mous 18-12-2019 01:49 PM
bondeh replied at 18-12-2019 11:41 AM
yes chuollssss sbb meolls hanya tgk talipon kalau ada messages jahhh... menantu meolls ciri2 panda ...

Kdg2 yg tgk phone tu byk sb uols. Mcm i ada side bisnes online mmg masa tu la utk update sekian2 hal. Sometimes tmbh ilmu & motivasi. Dri sia2 masa tu
Quote dua_chzy 18-12-2019 01:53 PM
Makcik2nya Maia. Dah hala2 ropa makcik ai di waktu prime time umo 30 something dedolu.
Quote Nt-ViruS 18-12-2019 01:58 PM
maya karin ni lawa walaupun dah tua. ke makeup?
Quote Begbiru 18-12-2019 02:12 PM
mmg sejenis yg humble. walau kaya...
rasanya naik kenderaan awam utk pergi ke tempat within the line ok kot.. tak payah pening kepala pikir jem, duit minyak & most of all duit parking. skrg ni duit parking mahal gila esp kat KLCC

dtg opis kami pun , cakap lembut je...pastu tak kisah org sibuk nak ambil pic ngan dia.

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top