Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Untunglah! Pakej Netflix Cuma RM14.52 Di Indonesia, Lebih Murah Banding Malaysia

12-12-2019 11:54 AM Komen: 82
Untunglah! Selepas melancarkan pelan khusus untuk peranti mudah alih di Malaysia, kini Netflix mengumumkan pelan tersebut di Indonesia.

Memetik Amaz, Indonesia merupakan negara ketiga dalam kumpulan kecil yang menerima pakej langganan yang sama.

Ini bermaksud, ia ditawarkan lebih murah berbanding pelan sedia ada. Malah, ia lebih murah berbanding Malaysia sendiri iaitu ditawarkan cuma pada harga Rp 40,000 sebulan atau bersamaan RM14.52.

Foto: Daily Express
Hal tersebut diumumkan menerusi laman Twitter Netflix Indonesia yang seterusnya mendapat respon positif di kalangan warganet. 

Jika dibandingkan dengan Malaysia, pengguna di negara ini perlu melanggan RM17 sebulan.

Untuk rekod, pelan peranti mudah alih ini hanya ditawarkan di negara yang mempunyai jumlah pengguna telefon pintar yang lebih tinggi berbanding televisyen sendiri.

Ia sesuai dengan statistik menunjukkan pengguna di Asia lebih gemar menonton Netflix menggunakan telefon bimbit berbanding televisyen. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 82
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 12-12-2019 11:35 PM
hawaM replied at 12-12-2019 10:17 AM
Kalo kita tak pakai smart tv tapi nak tengok netflix kat tv ada cable yang boleh link from hp ke tv  ...

Screen mirroring kot..
Iols ada bendalah tu.. tp bateri phone cepat habis..

Lain-lain Komen

Quote sarah82 11-12-2019 08:23 PM
Huwaaa.. Aku ambik paling murah rm33 sebulan.
Quote dino 11-12-2019 08:59 PM
sarah82 replied at 11-12-2019 08:23 PM
Huwaaa.. Aku ambik paling murah rm33 sebulan.

share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha
Quote Austronesian 11-12-2019 09:03 PM
Netflix 14 ringgit lebih sebulan pun kena ada internet juga.
Quote Suchi 11-12-2019 09:18 PM
Edited by Suchi at 11-12-2019 09:28 PM

Tp tahun depan kena tambah 6% dah berapa ribu kena bayar sebulan tu???

Baru nk try guna  netflix ni iols nk stop astro tak larat nak bayo mahal movie yg ditayang pun kena kerat sana sini tak syok lerr.
Quote sarah82 11-12-2019 09:57 PM
dino replied at 11-12-2019 08:59 PM
share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha

Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix
Quote aHoi83 11-12-2019 10:13 PM
sarah82 replied at 11-12-2019 09:57 PM
Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix

Ce tanya kawan2 dulu. Tak pun, post saja di forum lowyat
Quote sarah82 11-12-2019 10:15 PM
aHoi83 replied at 11-12-2019 10:13 PM
Ce tanya kawan2 dulu. Tak pun, post saja di forum lowyat

Nanti tanya kwn....tqqqqq
Quote chicozinn 11-12-2019 10:32 PM
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, documentary, cartoon n tv1, tv2 so on sume tu sama cam asterok?klu ye aku nk terminate asterok nk psang netflix kt tv
Quote sekngucing 11-12-2019 10:42 PM
bosan netflix.. semua siri omputih
Quote sarahmirza 11-12-2019 10:48 PM
dino replied at 11-12-2019 08:59 PM
share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha

Max 5 orang kan...
Quote sarahmirza 11-12-2019 10:48 PM
sarah82 replied at 11-12-2019 09:57 PM
Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix

Dengan I la... Skrg share 3 orang..

Hihihi
Quote sarah82 11-12-2019 10:55 PM
sarahmirza replied at 11-12-2019 10:48 PM
Dengan I la... Skrg share 3 orang..

Hihihi

4 org boleh kan? Brp kena byr? Iols ok saja.. Hahahaha
Quote sarah82 11-12-2019 10:57 PM
chicozinn replied at 11-12-2019 10:32 PM
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, docum ...

Kartun ada.. Tapi dlm childrend mode.. Aku selalu layan spongebob.. Hahahahaa..

Sport x pasti.. Tp byk drama/filem.. Documentary byk.. Antara yg aku layan WW2, documentary ttg pembunuh bersiri..
Quote armin 11-12-2019 10:58 PM
Suchi replied at 11-12-2019 09:18 PM
Tp tahun depan kena tambah 6% dah berapa ribu kena bayar sebulan tu???

Baru nk try guna  netflix  ...

Stop kn je astro. Best decision i ever done. Now tgk netflix dgn kdrama je
Quote armin 11-12-2019 11:00 PM
chicozinn replied at 11-12-2019 10:32 PM
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, docum ...

Cartoon ada. Sport xpasti tp mcm iols ada unifi hypptv so apa yg xde kt netflix mcm tv1 2 3 semua tu ada. Foxlife pun ada
Quote becir 11-12-2019 11:00 PM
Pengguna Android byk je apps yg tunjuk movie and series for free..latest movies pun Ada (tapi kena tunggu lama sikit utk yg HD). Netflix punya programmes pun Ada..so I pun bye2 netflix I je..haha
Quote sarahmirza 11-12-2019 11:03 PM
sarah82 replied at 11-12-2019 10:55 PM
4 org boleh kan? Brp kena byr? Iols ok saja.. Hahahaha

Tak pasti la 4 ke 5 orang...
Quote sarah82 11-12-2019 11:05 PM
sarahmirza replied at 11-12-2019 11:03 PM
Tak pasti la 4 ke 5 orang...

Iols layan netflix ni.. Bila boring.. Tapi sekali layan berjam2
Quote Adeakukesah11 11-12-2019 11:06 PM
Aku je ke rasa kalau tkde channel news kat rumah terasa mcm dlm gua?

Tu je sebabnya aku still langgan astro..

Lihat semua komen(82)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.358880s Gzip On
To Top