Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Bukan Pegawai Tentera Je Lalu Bawah Pedang, Kahwin Dengan Cef Pun Ada Istiadat Juga!

11-12-2019 09:35 AM Komen: 23
TAHUKAH ANDA? SWORD BEARER merupakan satu istiadat perkahwinan untuk pegawai tentera dan polis yang sangat mengagumkan?


Kredit foto: FB Jafni Jep

Dalam istiadat ini, pedang disilang membentuk arch -  simbolik agar sahabat dan pasangan barunya dilindungi dalam apa jua kejadian mendatang. Silang pedang itu juga menandakan mereka mengalu-alukan si pasangan dalam pasukan.

Rakan-rakan mengangkat tinggi pedang, memayungi rakan mereka yang baru berkahwin. Pengantin akan melalui karpet merah melintasi rakan-rakan seperjuangannya seorang demi seorang. 


Kredit foto: FB KOYAK Catering

Namun, jika anda berkahwin dengan seorang cef, istiadat sama boleh juga dibuat. Akan tetapi, pedang digantikan dengan senduk dan sudip. 

Beginilah sambutan perkahwinan raja sehari seorang ketua tukang masak sebuah perkhidmatan katering yang berlangsung baru-baru ini.


Loading FB Post...

Mendirikan rumah tangga bersama wanita pilihannya, lelaki bersut cef dan bertopi disambut oleh sekumpulan pemuda berpakaian sepertinya.

Pasangan raja sehari dilihat berjalan di antara kumpulan pemuda terbabit yang berbaris sambil mengangkat senduk dan sudip seperti dikongsikan di Facebook Koyak Catering ini.




Rata-rata pengguna media sosial terhibur sambil bergurau melihat senario yang berlaku dalam foto berkenaan.


Kredit foto: FB

Menjadi raja sehari adalah saat manis yang mahu dikenang sepanjang hayat dan mungkin kerana itu pasangan pengantin ini memilih 'istiadat' yang unik dan kreatif ini sebagai satu momen yang bakal disebut-sebut sehingga anak cucu kelak.

Bagaimana pula dengan anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote i_is_kennot 12-12-2019 10:07 PM
Gaduh laki bini sudip terbang melayang

Lain-lain Komen

Quote kaoru44 11-12-2019 09:39 AM
Rasanya dh ada thread yg sama mnggu lepas..
Quote merrissa 11-12-2019 09:57 AM
tak lawa la baju pengantin tuh kembang cm gitu...

tp kreatif...sib bek tak lalu bawah periuk bagai
Quote gummiebear 11-12-2019 10:11 AM
Hahah lucu okeh
Quote Boomibulat 11-12-2019 10:51 AM
kaoru44 replied at 11-12-2019 09:39 AM
Rasanya dh ada thread yg sama mnggu lepas..

Rasa2 mu itu mmg berasas..sbb diri ini la yg membuka tred tersebut dgn tajuk 'asal viral - kawin tema chef senduk.'
Quote gerbera.memopad 11-12-2019 01:28 PM
Kalau laki kerja IT, bolehlah lalu bawa keyboard ya
Quote Catpaw 11-12-2019 03:23 PM
Kelakar komen2 net {:smile
Quote sehirkedi 11-12-2019 03:47 PM
Comel jah.. Lalu bawah senduk & sudip
Quote Modngengade 11-12-2019 04:08 PM
kalau lalu bawah kuali lagi gempak kan sister?
Quote missycutie 11-12-2019 04:17 PM
Kreatif...
Quote Pink_Purple 11-12-2019 06:00 PM
lps kawin, kalau gaduh senduk sudip jadi senjata
Quote seramado 11-12-2019 07:29 PM
Ala comel{:laugh
Quote belilies 11-12-2019 10:59 PM
Yang drebar lori tu blh x aku nak jwb, lalu bwh tayar lori?
Quote jerukkedondong 11-12-2019 11:13 PM
Aduyaiii..pengantin pun buncit....tapi...comel la jgkk...
Quote ikanmasin 11-12-2019 11:54 PM
yg penting jalan dgn penuh yakin gituu
kelakar kalau yg cikgu tu memacam bole stanby
pembaris bagai2..hahhaa
Quote makneng 12-12-2019 08:26 AM
Lalu bwh pokok anggur katanya. Yg pegi kawen dgn penganggur knp sundillll??
Quote natrahn 12-12-2019 08:41 AM
makneng replied at 12-12-2019 08:26 AM
Lalu bwh pokok anggur katanya. Yg pegi kawen dgn penganggur knp sundillll??

sekali sundilll le pulekkkk hahahaha
Quote rosa_canina 12-12-2019 08:56 AM
adoii komen2 sume tak menahan  

Quote haryatie 12-12-2019 10:53 AM
lalu bawah pokok anggur yg x tahan tu
Quote makneng 12-12-2019 11:59 AM
natrahn replied at 12-12-2019 08:41 AM
sekali sundilll le pulekkkk hahahaha

Geram mak.. Nak melawak pun agak2 la.. Aduhaiii.. Kang penuh posting kat KRT. Mak x baca KRT, tp kawan mak baca, segala yg dia baca kat KRT, dia cite kat mak.. Rengsek tak?

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.161307s Gzip On
To Top