Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Minuman Coklat Hipster Sampai RM57, Bukan Sahaja Mahal Tapi Tahap Potong Kaki"

Shimmer Shine|9-12-2019 11:00 AM Komen: 73


Makanan hipster memang menjadi pilihan anak muda masa ini. Masalahnya semua manis belaka hingga tahap 'potong kaki' . 

Selepas fenomena boba tea, kini muncul pula minuman terbaharu yang menggunakan coklat berjenama sebagai bahan utama. Maka, ramailah yang ingin mencuba menu viral tersebut. Tetapi apabila melihat harganya, semua geleng kepala, sebab lebih mahal dari restoran berjenama eksklusif.

Sebanyak lapan minuman coklat disediakan dengan ianya dikisar serta diletakkan 'whipping cream' serta coklat itu sendiri di atas. Yang anehnya, di luar gelas itu pun diletakkan hiasan coklat, jadi untuk dijilat atau bagaimana?


Warganet mempersoalkan harga minuman tersebut yang tidak masuk akal. Dengan restoran tempatan yang biasa-biasa, harga antara RM23 hingga RM53 sangat lah tidak berbaloi untuk dibeli. Malahan minuman dari Restoran Antarabangsa Starbuck lebih murah berbanding yang ini.




Itu tidak termasuk lagi tahap kemanisannya yang akan menyebabkan komplikasi penyakit jika diambil dengan kerap. Jadi, ia bukan sahaja menghauskan poket tetapi menambahkan statistik pesakit diabetes.




Jadi, bagaimana? Selepas demam boba tea, ada yang teringin mencuba minuman coklat ini? Kalau bukan soal harga, anda mahu mencubanya? Tepuk poket, tengokla masa depan. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 73
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Pujangga22 17-1-2020 09:59 AM
boleh kencing manis ni..

Lain-lain Komen

Quote missycutie 9-12-2019 11:18 AM
Oh....x teringin nak cuba pun. Mujur lah
Quote Kurex 9-12-2019 11:20 AM
tak minat aku minum manis2 ni
Quote mdhelmi 9-12-2019 11:32 AM
marketing strategy
show off benda bukan2 atau benda unik : done
netizen kecam : done
viral : done

next plan : promo buy 1 free 1, buy more than RM50 free toys
target : budak2 sbb rata2 1 family ada lebih dari sorang budak
location : kawasan elit
Quote prettyuglybabe 9-12-2019 11:33 AM
melayu kena la tolong melayu - lopak, 2019
Quote LuvAurora 9-12-2019 11:34 AM
macam over plak tengok sampai kat luaq tu pun ada
Quote fliphair8 9-12-2019 11:37 AM
hakak makan ais kepal pun bahagia...tu pun sebulan sekali jek ngan tok laki sesi dating2 jjcm berdua....ais kosong gak terbaik...kekkekekke
Quote Melorqe 9-12-2019 11:44 AM
adakah mereka ni nak murid jijang asmang?
dik non, tak yah la semata2 nak kumpul duit pegi Paris balik hari sampai korang nak buat benda rare merapu ni

boleh tak korang hidangkan makanan beradap sikit?
Quote makneng 9-12-2019 11:44 AM
Mak turn off dengau suara mamat yg review tu and mak also turn off dengan benda2 manis potong kaki ni
Quote buapakperut 9-12-2019 11:45 AM
membazir je salut2 tabur leleh kat luar tu. nak kene jilat ke apa tu?nasib iols bukan pemakan dan peminum manis.
Quote meow_tompok 9-12-2019 11:46 AM
tak yah beli, kita lalu je depan kedai dia
Quote MissLana 9-12-2019 11:51 AM
baik mkn choc godiva terus
Quote epal21 9-12-2019 11:53 AM
Org msia memang suka bunuh diri secara halal ke? Tengok pun dah ngeri. Dulu kan famous choc cake leleh. Ada akak senior iols makan & jual. Badan dia obese, iols dalam hati mengata tak cukup gemuk lagi ke nak tambah makan benda2 ni.  
Quote shark_eow7 9-12-2019 11:54 AM
can someone please tell me.. hiasan kt luar tu boleh makan ke tak?? dari dulu lagi wondering.. kalau makan japgi org kata pelahap. tapi kalau tak makan membazir bayar mahal2
Quote Laceyx 9-12-2019 11:54 AM
Org kalo beli pon sbb nk post kat social media je
Quote Boomibulat 9-12-2019 12:08 PM
geli tgk minuman mcm ni..
Quote Artemesiaa 9-12-2019 12:42 PM
Nak minat nak cuna minum minuman yang tahap manis potong kaki macam ni
Quote matchstick 9-12-2019 12:49 PM
Melayu kutuk dan jatuh kan bisnes melayu = Cina + India tepuk tangan

- lopak 10A
Quote abadi84 9-12-2019 01:12 PM
Tah ler,, dah tua kot. Tak terliur dgn minuman manisn tp kek suka lah.
Quote palmolive 9-12-2019 01:14 PM
yg disensorkan matanya tu owner dia ker? dh rupa penjenayah

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.203836s Gzip On
To Top