Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kontroversi Isteri Baru Dai Farhan, "Dari Bekas Pendandan Rambut Sehingga Larikan Kereta Orang"

Myeonir|8-12-2019 08:29 AM Komen: 620

Macam-macam betul kontroversi yang menyelubungi kehidupan rumah tangga Da'i Farhan. Isu ini nyata menaikkan kemarahan orang ramai kerana pendakwah itu telah menceraikan isterinya yang sedang mengandung dan berkahwin dengan isteri baru, seorang janda mempunyai 8 orang anak.

Kredit foto: Blog
Selepas kes tersebut, banyak lagi pekung lelaki ini dan isteri barunya terbuka. Bahkan ramai yang bersimpati dengan nasib bekas isteri Da'i Farhan iaitu Fatin Nurul Ain yang dikatakan pernah dikasari oleh suaminya sebelum mereka bercerai.

Netizen kalau marah, sampai ke lubang cacing mereka gali cerita tahu. Seperti yang diketahui, isteri baru penceramah itu kononnya merupakan seorang doktor. 

Kredit foto: Twitter
Walaubagaimanapun selepas diselidik, wanita itu sebenarnya pernah menjadi seorang pendandan rambut sebelum bertukar profesion kepada seorang doktor untuk perubatan elektronik.

Kredit foto: Twitter
Melihatkan sijil pengamal perubatan wanita itu, kebanyakan netizen menghencap bahawa dia sebenarnya menipu dan tidak layak langsung mendapat gelaran yang dihormati tersebut.

Tak cukup dengan itu, keluar pula cerita bahawa Noorainul Hakim ini sebenarnya pernah melarikan kereta seorang individu ini. Kisah panas ini mula tersebar di laman Facebook.

Kredit foto: FB
Menurut entri itu, lelaki tersebut mendakwa bahawa kereta Perodua Kenari miliknya telah dibawa lari oleh seorang wanita bernama Aerin yang merupakan isteri terbaru Da'i Farhan. 

Bermacam masalah mula timbul sejak insiden itu seperti nama pemilik asal kenderaan itu telah disenaraikan hitamkan dan dia terpaksa menjelaskan tunggakan bernilai RM10,000.

Selepas berita itu tular di laman sosial tersebut, tak lama itu, kereta tersebut berjaya dikesan di premis lama pusat kesihatan yang dimiliki Aerin suatu ketika dahulu iaitu El Ilham Therapy Centre di Bayan Lepas.


Oleh kerana nombor pendaftaran kereta itu telah ditukar, individu tersebut telah memeriksa nombor chasis kereta tersebut dan ternyata mengesahkan bahawa ia adalah miliknya.


Kredit foto: FB
Namun begitu, individu tersebut menjelaskan bahawa isu tersebut telah selesai dan dia juga mendapat bayaran seperti yang dipinta.

Macam-macam betul! -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 619
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jasmeen 28-12-2019 02:33 PM
Edited by jasmeen at 28-12-2019 02:35 PM

menyampah pulakkkk kite orang mengutuk MO cabuk..tak kisah le si dayana anak lokman tu dengan kesilapan dia..tapi tak yah  berulang ulang kate mo cabuk..ingat nak jadi specialist dari mo tu senang ke..yg ade master and buat sub ponnn tak kutuk mo cabuk..awak specialist ke???

Lain-lain Komen

Quote chinta89 8-12-2019 08:40 AM
phewwwwwwwwwwwwwww nk tgk bertahan dok rumahtangga yg dibina atas tunggangan agama nih.

tetiber teringat kes Adi Bebird dulu kawin dua alih2 bininya ade kes peyeludupan warga asing, alih2 kena cerai.
Quote otai_g 8-12-2019 08:44 AM
dr perubatan elektronik? Apakah?

aku pun nk jd dr elektronik la mm ni?

pihak berwajib masih tidorkah?
Quote makneng 8-12-2019 08:45 AM
Fuh bukan kaleng2 ek bini kaabah ustaj.. Terciduk total ni.
Quote xdielzx 8-12-2019 08:49 AM
otai_g replied at 8-12-2019 08:44 AM
dr perubatan elektronik? Apakah?

aku pun nk jd dr elektronik la mm ni?

dari degree mill di sri lanka sana
Quote Kurex 8-12-2019 08:57 AM
dulu free hair kegemaran asdan......
Quote KIM.K 8-12-2019 08:57 AM
Surelah dikorek barang yang busuk-busuk walaupun takda kena mengena
Sekalipun hal peribadi orang lain tetap enak memintak santau tahap mazidul
Syabas melayu IT, money wise

Boleh tahan laki bini membirah ya. Tak menahan langsung
Quote bungarose 8-12-2019 09:05 AM
Mana dapat gelaran doktor.....bila masa dia belajar yer
Quote babyorange 8-12-2019 09:18 AM
Doctor elektronik tu mcm mane weh?
Quote CardiGans85 8-12-2019 09:20 AM
Electronic medication ni supplier brg medic ke apa? Layak dpt title DR ke

Aku tak faham sebab ms aku kat u dl, bdk bilik sebelah ambil medic dok menelaah  buku kejenya. Ade la sekali buka puasa dgn dia. Then, ke lab saje
Quote olezzeli17 8-12-2019 09:26 AM
Kalau gini la gayanya, tak tahan lama la jawabnya kisah cinta Da'i 1819 ni.. Kisah silam si isteri baru tak hbis2 kena korek ngan netizen.. Brtabah la ye..
Quote JunkMail 8-12-2019 09:27 AM
Kahkahkah sijil eletronik tu paling kelakar..Kalau picisan ni dia kasi doktor je...tukang sign tu dia haaa prof dr sir semua dia sapu
Quote princessmiang 8-12-2019 09:43 AM
KIM.K replied at 8-12-2019 08:57 AM
Surelah dikorek barang yang busuk-busuk walaupun takda kena mengena
Sekalipun hal peribadi orang la ...

Sejenis nelopa ke nak main racial card? Kossernya perangai
Quote mata.kail 8-12-2019 09:44 AM
wow bukan kaleng kaleng isteri 1819 ni
Quote one_aiman 8-12-2019 09:51 AM
Jap, dia ngaku dia doktor perubatan ke doktor falsafah? Mcm si v asia dulu2 ngaku doktor falsafah tp last2 dah buang title tu tinggal dato je  
Quote keknaih 8-12-2019 09:59 AM
perghhh.. ustazah fatin boleh tepuk tangan kalau dia nakk
Quote KIM.K 8-12-2019 09:59 AM
princessmiang replied at 8-12-2019 09:43 AM
Sejenis nelopa ke nak main racial card? Kossernya perangai


Stupid tak beragak yea..kau ingat aku Russian? Takde benda bijak nak cakap miang plak volunteer sebagai hasanah
Quote nuryakmal 8-12-2019 10:03 AM
Senang nau jadi dr  takde housemanship takde kkm. Wow...
Quote Jiddin 8-12-2019 10:05 AM
Set2 anak murid Zizan Semang yg kebanyakannya byk brawn pada brain. Convincing tapi nan hado. Semangat bergasak mmg padu. Kalau Paan ni sikapnya mmg spt Cara dia bercakap dlm interviews, iouls boleh bayang mcm mana Aura Kaabah bakal menjerit, memulas telinga Dan mengetuk pala si Paan tatkala Paan mengusulkan mahu berpisah bila byk tembelang dah pecah.

Rasakan Paan. To me, Paan ni ibarat mangsa MLM. Bini kakbah pasti mengorat paan spt teknik2 mlm Dan menipu ala Zizan Semang babi Tu.
Quote ashilalat 8-12-2019 10:05 AM
Netizen akan gali lagi dan lagi sampai ko bercerai dengan ustaz 1819 la doktor celup oi..harap bertabah lah.

Lihat semua komen(620)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.436491s Gzip On
To Top