Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Geli Pula Tengok, Ada Juga Yang Ketakutan" - Gelagat Tikus Bawa Cawan Kopi Cetus Viral

9-12-2019 11:26 AM|Amir Arsyad| Komen: 15


"Saya akan melompat 5 kaki di udara dan menjerit ketakutan. #coffeerat menunjukkan ketakutan di tren bawah tanah," kata seorang pengguna Twitter

Di laluan tren bawah tanah, New York City, rakaman menunjukkan seekor tikus yang membawa cawan kopi kecil telah menjadi perhatian warganet sekaligus trending di laman Twitter.

Tak hairanlah kalau video itu mendapat 92k tontonan dan 456 kicau di Twitter.


Aksi bertenaga dan lincah tikus itu  telah mengundang pelbagai komen lucu, antaranya. 

"Lihat, dia hanya cuba untuk mendapatkan pekerjaan."


"Tikus kelihatan comel apabila mereka bergerak perlahan."

Malah ada yang menaip si tikus mendapatkan cawan kecil itu dari Starbucks.



Sumber Gambar @NewYoker
Dalam pada itu, ada yang meluahkan rasa geli dan juga takut dengan haiwan itu. 

Walau menggelikan hati, sesuatu yang harus dipelajari dari sang tikus ialah rajin berusaha. Malulah kalau terlebih malas dari tikus kecil ni.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 15
Komen

Previous : "Salji Dalam Rumah" - Ini 10 Fakta Menarik Tentang Rumah Orang Terkaya Di Asia!

Next       : Video 'Glow Up' Gadis Ini Tular, Rahsianya Adalah Tinggalkan Minuman Manis!

Komen Terbaru

Quote anony-mous 12-12-2019 11:38 AM
Tikus yg mouse ni mmg cute. Yg buruk sikit tu rats. Tp tu la sb bawak penyakit jd geli

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 9-12-2019 11:35 AM
comel je remy
Quote Boomibulat 9-12-2019 12:10 PM
bawak lari cup nk buat ape.???
Quote sarah82 9-12-2019 12:23 PM
Boomibulat replied at 9-12-2019 12:10 PM
bawak lari cup nk buat ape.???

Buat tadah ayaq hujan
Quote Artemesiaa 9-12-2019 12:36 PM
Comel jer nampak dia bawak lari coffee cup tu nak buat repair rumah kot sempena musim sejuk ni
Quote haryatie 9-12-2019 01:16 PM
comellll
tp kalau masuk rumah aku...mau aku menjerit histeria
Quote misuke 9-12-2019 01:17 PM
hahaha... comeyyy
Quote gummiebear 9-12-2019 01:38 PM
Kalau tengok jauh2 nampak comel pulak, dekat2 hmmm
Quote che-cikL 9-12-2019 01:54 PM

ikut trend gak dia, bawa coffee to work
Quote Zaien 9-12-2019 07:40 PM
alaa comel plak..
Quote Sazida 9-12-2019 07:42 PM
Laki aku takut tikus. Haritu kt kg tikus masuk kt bilik aku, laki aku dh melompat naik katil. Aku pulak yg kena tgkp tikus tu.
Quote Supersirap 11-12-2019 10:04 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote aarsyad93 11-12-2019 10:27 PM
Sazida replied at 9-12-2019 07:42 PM
Laki aku takut tikus. Haritu kt kg tikus masuk kt bilik aku, laki aku dh melompat naik katil. Aku pu ...

ramai je laki takut tikus
Quote yayangmama 12-12-2019 09:16 AM
igt 6bln lps...kat mamak

kucing tu selamba je bwk kua tikus tanah dr arah toilet mamak tu...

pastu bole plak dia stop kat tepi meja area dpn kitorang...menggeliat2 lg tikus tu

aku panggil org kedai tu...yg anak2 aku da tak senang duduk da hehehe
Quote Pink_Purple 12-12-2019 09:31 AM
tikus yang memang sangat rajin
Quote anony-mous 12-12-2019 11:38 AM
Tikus yg mouse ni mmg cute. Yg buruk sikit tu rats. Tp tu la sb bawak penyakit jd geli

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top