Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Keeper Bangang, Hancur, Lutut Lembik"- Isteri Penjaga Gol Skuad Sukan Sea, Eyra Hazali Reda

6-12-2019 12:30 PM|natrahn| Komen: 59


Sejarah hitam tercatat dalam diari bola sepak Malaysia apabila skuad negara buat pertama kali tewas kepada Kemboja dengan jaringan 1-3 pada temasya Sukan SEA ke-30 menyebabkan skuad negara gagal ke separuh akhir.



Kekalahan skuad negara menyebabkan ramai rakyat Malaysia kecewa sehingga isteri penjaga gol skuad negara, Muhammad Haziq Nadzli iaitu pelakon Eyra Hazali menjadi mangsa buli siber.


Individu tersebut meninggalkan komen menghina dan memarahi penjaga gol yang dikatakan kurang cekap.



Komen tersebut dilihat seolah meletakkan kesalahan pada Haziq semata-mata di atas kekalahan peringkat kumpulan semasa menentang pasukan Kemboja.

Tindakan individu itu telah menerima kecaman daripada netizen yang mengatakan bahawa dia tidak sepatutnya mencampurkan kehidupan peribadi dengan prestasi semasa perlawanan.


Walaupun dikecam teruk, Eyra tenang membalas tweet individu tersebut, siap mendoakan serta memaafkan individu tersebut.


Aduhai. Bagusnya Eyra kan. Mudah sahaja dia maafkan individu tersebut. 


Apabila seseorang itu memiliki sifat pemaaf sebenarnya itu adalah tanda hatinya bersih dan tenang. Iman yang paling utama adalah sabar dan memaafkan.??? (Hadis riwayat Bukhari). - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 59
Komen

Previous : "Beragaklah Dalam 'Mengecop' Pendakwah, Jangan Tambah Minyak Dalam Api" - PU Syed

Next       : "Suami, Kau Bukan Kahwin Dengan Maid.. Isteri Bukan Robot" - Shakilla Khoriri

Komen Terbaru

Quote Sachacha 7-12-2019 10:11 PM
Biadapnya yg ngomen mcm tu

Lain-lain Komen

Quote munchkin 6-12-2019 12:33 PM
Baiknya hati hang eyra.
Quote Rhyno 6-12-2019 12:33 PM
mungkin keeper kena minum byk air ketom utk tenaga luar biasa.
Quote imransulaiman 6-12-2019 12:35 PM
Cyber bully ni elok reply macam tu je.. Tak perlu layan sangat {:good{:good{:good
Quote rosevelvet 6-12-2019 12:43 PM
Bila ms dorang kawen
Quote MimiLalat 6-12-2019 12:46 PM
Benci btl jenis time kalah pergi maki isteri atau family. Time menang pujian melambung2.
Quote sesukaje 6-12-2019 12:56 PM
bab bola ni tak heran dah. bila menang puji beria, bila kalah macam2 plak ungkit nya
Quote zehra2 6-12-2019 01:00 PM
sabor je laaa.. yg kutuk2 tu ntah2 masuk padang 10 minit... dah pancit
Quote Orix 6-12-2019 01:06 PM
Iols x paham ummah meleis yg taksub n bangga sgat dgan bola sepak menang lawan indon ritu smpai sanggup bersesak2 kt stadium bagai ujong2 lawan kemboja pun kalah teruk

Baikla layan badminton... aman dunia... penonton badminton pun bertamadun

Quote kakasotong 6-12-2019 01:10 PM
Edited by kakasotong at 6-12-2019 01:14 PM

Meols slalu gak tgk match haziq ni. Pd meols dia bagus je jd goalkeeper compare dgn farizal & izham.

Tapi kalau nak dibandingkan dgn khairul azhan, mmg haziq ni belakang dia la.

Tp xtaw la kenapa masa game sukan sea baru ni dia jd mcm bangang xperform sgt hahahaaha ketulahan dato oks ke.

Dato oks punya tactical dgn formation sukan sea kali ni ntah apa2. Sendoooo sampai tersingkir awal malaysia.
Quote claudya 6-12-2019 01:22 PM
kakasotong replied at 6-12-2019 01:10 PM
Meols slalu gak tgk match haziq ni. Pd meols dia bagus je jd goalkeeper compare dgn farizal & izham. ...

formation dia tu tak ubah dari first game. masa first game dah tahu takleh go dengan formation tu, dia pakai jugak. apoo dapat grouping senang pun balik awal hahaha. memang hauk betul game Malaysia sukan sea kali ni.
Quote epuepy 6-12-2019 01:31 PM
Lol. Dh kalah, terima je la wei. Kalo laki Ai kena maki, Ai pn ngamuk kalu. Cubit peha kiri peha kanan sakit beb. Sekian {:hero
Quote Adeakukesah11 6-12-2019 01:35 PM
Laki dia dh mmg hauk
Tiap kali game kalau dia yg jd keeper, mmg aku redha awal2 dah, cnfirm kalohh

Sorry eyra. Terima hakikat ok
Quote abadi84 6-12-2019 02:04 PM
Pada meols kan mmg trdapat menurunan prestasi haziq. Sbb tu jgn amik keeper baru kahwin blm sempat honeymoon. Manalah dia boleh fokus jaga gawang. Dok teringat gawang lain. Maaf meols x niat nak melucah. Adat org baru menikah. Mana maunyer nak berenggang oi..
Quote wordlife 6-12-2019 02:05 PM
Ummah meleis bila jah tak kurang ajar?
Quote abadi84 6-12-2019 02:06 PM
Orix replied at 6-12-2019 01:06 PM
Iols x paham ummah meleis yg taksub n bangga sgat dgan bola sepak menang lawan indon ritu smpai sang ...

Diff team beb... bolasepak sukan no.. btw meols.pun bkn jenis nonton di stadium.
Quote Kurex 6-12-2019 02:49 PM
dia terlupa utk dapatkan urutan dari kurex...... sekali urut, pasti tercari kurex..
Quote Adeakukesah11 6-12-2019 02:51 PM
abadi84 replied at 6-12-2019 02:04 PM
Pada meols kan mmg trdapat menurunan prestasi haziq. Sbb tu jgn amik keeper baru kahwin blm sempat h ...

Aku pun fkir bnde yg sama

Tulah hakikatnya.. duk terbayang2 gawang yg lain kekdahnya
Quote buapakperut 6-12-2019 02:58 PM
1. yang pergi attack isteri dia tu sah2 jantan takda telo
2. bahasa khau memang kurang ajaran sejak lahir ke,biadab namatey
3. die terrer sangat ke main atau dengki je lebih
Quote manehnya 6-12-2019 03:03 PM
Apa la p Komen lagu tu, jeles la tu keeper tu dpt bini lawa

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.476566s Gzip On
To Top