Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Selalu Berangan Nak Masuk Universiti, Aliff Syukri Mohon Sambung Belajar Di UiTM

5-12-2019 10:34 AM|Oleh: top5complete | Komen: 34

Semalam, Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi sekeping gambar permohonan masuk ke universiti di laman Instagramnya. 


Foto: Instagram

Menurut Aliff, dia teringin menjadi pelajar yang memiliki ijazah, menjadi seorang yang pandai dan mahu melengkapkan sesuatu dalam hidup.

"Siapa budak UiTM kat sini? Jom abang kongsi pengalaman.. Abang ni memang selalu berangan nak masuk universiti, nak jadi budak pandai ada sijil," tulisnya.

Aliff tetap tekad untuk masuk universiti walaupun tidak layak kerana baginya, menuntu ilmu biarlah sampai ke akhir hayat.

"Abang tak layak  nak masuk universiti, tapi abang tekad untuk capai sesuatu dalam hidup seperti pepatah ada mengatakan 'tuntutlah Ilmu sampai ke negara China," katanya.


Foto: Instagram

Dia juga sangat berharap agar diterima masuk dan tidak akan berhenti di situ.

"Abang percaya tiada yang mustahil dalam dunia ni. Kenapa orang lain boleh abang tak boleh? Tolong doakan abang ya semua."



Semoga Aliff berjaya dalam permohonannya, dimana ada kemahuan di situ ada jalan. Kita harus mencontohinya biarpun dia sudah ada segalanya, namun tetap mahu belajar. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 34
Komen

Previous : "Cantiknya Deko!"- Majlis Akikah Anak Elfira Loy 'Meletup', Bakal Jadi Ikutan?

Next       : "Jangan Buat Perangai Lak Kat Mekah" - Da'i Farhan Yang Buat Hal, PU Abu Pun Kena Tempias..

Komen Terbaru

Quote sidewinder 8-2-2020 04:15 PM
lerrrr org kaya masuk U yg yuran dia paling murah antara IPTA ? kemonnnnnnn masuk laa private U .....ok aku tau kenapa sbb private U ramai org kata sana x kenal dia....kalu UiTM ramai org kenal....ni semua marketing strategy dia ni

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 5-12-2019 11:08 AM
pastu ko ajak Sajat masuk sekali kn...rosak la uitm satgi...
Quote tagas 5-12-2019 11:13 AM
amek course apa

spm level sampah pun uitm pungut
Quote DayangKirana 5-12-2019 11:24 AM
heols kena buat penilaian APEL dlu kan..belum confirm dapat lagi..
gigih iols gugel ape ke benda APEL tuh..

APEL ni satu laluan kemasukan alternatif untuk mereka yang pendidikan formal kurang mencukupi untuk sambung belajar ke peringkat lebih tinggi.
Lagi ringkas, dengan sijil APEL ni, tak ambil SPM ke, takde PMR ke, belajar setakat UPSR ke, anda tetap boleh masuk U dengan syarat lulus ujian APEL ni.
Quote Meiizu 5-12-2019 11:54 AM
tagas replied at 5-12-2019 11:13 AM
amek course apa

spm level sampah pun uitm pungut

shortcourse je tu kott...bukan buat diploma/degree
Quote Artemesiaa 5-12-2019 11:59 AM
Ramai je yang sambung  belajar zaman sekarang ni ramai je yang dah peringkat atuk nenek pun gigih sambung belajar lagi tak ada yang nak dihairankan
Quote julielapadite 5-12-2019 02:14 PM
Aliff Syukri Kamarzaman ni mcm adik beradik dgn Muhammad Sajad Kamaruzzaman.
Quote susukambingbest 5-12-2019 07:21 PM
Alah gigih nk masuk uitm. Kang jenuh nk score. Masuk je la open univrsiti tu. Cnfirm dapat
Quote MadameOnion 5-12-2019 07:54 PM
Uitm Ada course kecantikan ka?
Quote HannahMontana 6-12-2019 08:35 AM
dia lulusan 10 PhD di sepanjang kehidupan dia.
Quote rukia2 6-12-2019 10:17 AM
Meiizu replied at 5-12-2019 11:54 AM
shortcourse je tu kott...bukan buat diploma/degree

Bukn ambik apel utk sambung ke ijazah sarjana muda?
Quote Meiizu 6-12-2019 10:24 AM
rukia2 replied at 6-12-2019 10:17 AM
Bukn ambik apel utk sambung ke ijazah sarjana muda?

ohhh camtu rupanya..i dah baca sikit tadi.apel ni macam sijil jugak kann..kalau tak lepas mana boleh sambung dip/degree..i bayangkan program sijil mcm politeknik lah kot
Quote jointhecurse 7-12-2019 12:05 AM
Gifih aku baca.. igt apel tu apa
Quote unguaurora 7-12-2019 12:17 AM
Jgn la heols buat perangai kalau dpt masuk uitm nti
Quote jerukkedondong 7-12-2019 10:12 PM
Ok jer...Tun Daim dapat doctorate dalm masa 11 tahun...
Toklip mungkin jg perlukan 15 tahun utk dpt kn dip/degree...
Toklip tolong janji jgn menggeletis sngt di uitm ye
Kosser
Quote MelahJanda 7-12-2019 10:30 PM
Baik masuk oum
Takyah dtg kelas sgt
Uitm strict juga tau
Quote bahlul 8-12-2019 12:12 AM
Dah bosan le tuu.. tak tau apa nak buat.. elok sangat la tuu.. kot2 berubah mental
Quote gekkou 9-12-2019 07:32 PM
meols sokonng je niat dia nak belajar
Quote Lolalala 10-12-2019 01:33 PM
Ok laaa tu. Mesti ramai juga yg terinspirasi nanti dan sambung belajar balik. Pasti ramai yg tak tahu ada alternatif ni utk sambung belajar kan..good luck la toklip
Quote putericahaya999 10-12-2019 06:30 PM
Marilah belajar uitm
Happening tau
Seronok sangat

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top