Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Maya Karin Minta Remaja Jual 'Barang' Boyfriend Kalau Dah Tak Berguna!

3-12-2019 01:03 PM|Shimmer Shine| Komen: 26



Maya Karin memang pejuang alam sekitar. Jadi, apa sahaja masalah pencemaran alam atau berkenaan haiwan akan menjadi keutamaanya. Terbaharu Maya mengulang kicau video seorang remaja perempuan membuang barang ke sungai.

Twitter

 "Dah fedup dengan  boyfriend, kenapa tak jual ja?" mendapat perhatian warganet.



Lalu berbondong-bondong komen yang menyatakan kekesalan mengenai perangai remaja tersebut. Sudahlah, rim yang dibuang itu berharga, di buang ke dalam sungai pula tu akan menyebabkan ekosistem sungai terjejas!



Tidak hairanlah kempen kesedaran yang dijalankan oleh banyak badan bukan kerajaan (NGO) masih belum berjaya sepenuhnya kerana mentaliti 'patah hati' begini.

Berkenaan sungai, Maya turut menegaskan bahawa penjagaan alam sekitar adalah tanggungjawab bersama.

Ig


Oleh itu, dia turut memuat naik gambar ketika berlakon menjadi duyung bersama Saiful Apek dalam filem duyung. Filem yang menyelitkan kepentingan penjagaan alam sekitar kepada semua pihak.
Ig

Baguslah begitu, kita ada selebriti yang akan sentiasa mengingatkan mengenai betapa pentingnya alam sekitar kepada kita semua. Terima kasih Maya Karin. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 26
Komen

Previous : "Nak Koyak Tiket Wayang,"-Netizen Tak Sanggup Tengok Elsa Berloceng

Next       : "Dia Tu Kan Memang Sakit Otak" - Sering Dicarut Di Twitter, Shila Amzah Bijak 'Handle' Haters

Komen Terbaru

Quote katibism 7-12-2019 10:42 PM
Ni quick fix by MK ke ekoran tweet psl budak 9 tahun x reti BI tp result UPSR score. Eh kata 9 thn

Lain-lain Komen

Quote Pakis 3-12-2019 01:10 PM
Nak jual kalau tak laku buat apo.. Baik buang je
Quote kibodwatriuh 3-12-2019 01:18 PM
Quote belilies 3-12-2019 01:22 PM
Siyesss laaa anak sapalah tu. Kalu aku kenal mak bapaknya mmg aku repot ke mak bapak. Buat malu je beranakkan sheols. Dahtu mencemarkan air lagi.
Quote BebeQ 3-12-2019 01:31 PM
Bodohnya. Budak Malaysia ke negara seberang?
Quote doubleA 3-12-2019 01:34 PM
Betul la maya cakap tu. kalau ye pun frust jangan tambah masalah pada alam sekitar, nampak sangat kebodohan tu
Quote Kurex 3-12-2019 01:36 PM
best lagu tu.. apa tajuk dgn penyanyinya?
Quote chipsmoremore 3-12-2019 01:44 PM
budak sekarang otak singkat sangat
Quote matchstick 3-12-2019 01:52 PM
Maya Karin Minta Remaja Jual Boyfriend Kalau Dah Tak Berguna!


yg aku paham, MK minta jual barang2 tu (mgkn kepunyaan bf bdk tu) instead of buang dalam sungai. jual bopren buat apa..baik campak je bopren tu dlm sungai yg ada boya
Quote claudya 3-12-2019 01:53 PM
bukan jual boyfriend lah aduhhh. jual benda yang dia buang dalam sungai tu. TT pun ayat betul la sikit.
Quote CatMiow 3-12-2019 02:14 PM
Suruh jual bf ke,  jual brangan tu?

Tajuk kat porem ni kadang2 lari sikit dengan isi.
Quote bungarose 3-12-2019 02:50 PM
Bodow
Mencemarkan sungai lak
Quote salmon-suki 3-12-2019 02:53 PM
chipsmoremore: budak sekarang otak singkat sangat

more like otak ada tapi x reti guna akal...{:smile
Quote Orix 3-12-2019 02:58 PM
apebenda yg dia campak tu? rim motor ke
Quote Fly_over 3-12-2019 03:11 PM
sungai mana ni? sungai yg iols jumpa selalu semak je kt tepi sungai.
Quote Catpaw 3-12-2019 03:14 PM
Buang sampah dalam sungai pulak dah budak ni ykhhhhhhhh
Quote Aunty_Acid 3-12-2019 03:22 PM
bagai langit dan bumi pemikiran anak melayu dgn anak melayu mix
Quote RatuDunia94 3-12-2019 04:25 PM
Ni lebih kpd acah2 nk viral ni.. ko ingat kalau xde media sosial tik tok bagai sheosl gigih ke nak g sungai bagai2.. silap2 campak belakang rumah je..
Quote buapakperut 3-12-2019 06:10 PM
buang la kat pelupusan sampah dek!
Quote wirazam 3-12-2019 06:14 PM
sport rim tu mahal kot

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123544s Gzip On
To Top