Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Harry Potter Malaysia Tukar Duit RM1 Jadi RM20, Tapi Warganet Nak RM100

3-12-2019 12:28 PM Komen: 9
Siapa yang tidak terpegun dengan kebolehan seorang pemuda yang dapat menukarkan duit kertas RM1 kepada RM20.

Itu yang berlaku apabila seorang pemuda bernama Fakhrul Ramadan Omar dirakam menghiburkan kakitangan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia ketika beratur menghantar jubah konvokesyennya.

Memetik laporan ProjekMM, lelaki yang menggelarkan dirinya sebagai Fakhrul Illusionz menunjukkan kebolehan menukar duit RM1 kepada RM20 dalam kejadian itu.


Ia sekaligus menyebabkan staf di situ berasa terkejut dan juga terpegun. 

Cerita dia petang tadi sewaktu nak pulang jubah konvo, kakak staf tanya, eh awak yang viral graduan Harry Potter tu kan? Tunjuk magic sikit boleh?.

Jadi aku pun belanja la magic bagi hiburan sikit kat dia orang. Ye lah, hari Ahad pun diorang bertugaskan, so yeah! kongsi Fakhrul menerusi Twitter. 


Terdahulu pada 25 November lalu, Fakhrul menjadi tular selepas membuat silap mata mengeluarkan kad dari tangan secara tiba-tiba ketika berjalan di pentas konvokesyen. 

Dalam pada itu, video menunjukkan dia menukar wang keras itu mendapat reaksi warganet. 

Mereka bukan sahaja berasa terpegun, malah memintanya menukarkan duit menjadi kepada RM100.  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Skuau 3-12-2019 08:05 PM
Minta hang pi tukor MP kat parlimen tu......

Lain-lain Komen

Quote seramado 3-12-2019 01:53 PM
Wehh camne dia buat
Quote JohnnySins 3-12-2019 02:02 PM
harry p*******...wakakakakakakakakaa
Quote shark_eow7 3-12-2019 02:16 PM
sedap jugak dapat tukar duit seringgit jadi seratoss
Quote chicozinn 3-12-2019 02:32 PM
xkisah la kalu 5 helai singgit da dpat rm100..akak bagi ko 500 helai duit singgit dek tlg tukarkan utk akak ye..gittuhh
Quote palmolive 3-12-2019 02:36 PM
time nak raya boleh la tukar duit ngan dia..
tak yah beratur kt bank dh
Quote TuntungReturn 3-12-2019 03:46 PM
berlmbak je kt youtube rahsia sebenar dia.
Quote LadyCarefree 3-12-2019 07:26 PM
TuntungReturn: berlmbak je kt youtube rahsia sebenar dia.



Heheheehe antara magic plg senang
Quote Perawankota 3-12-2019 07:43 PM
Tgk kt YT jer lah nanti magic dia..
Quote Skuau 3-12-2019 08:05 PM
Minta hang pi tukor MP kat parlimen tu......

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097366s Gzip On
To Top