Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kena Pukul Dengan Buluh, Diugut Potong Tangan - Kisah Silam Tragis Cik B

3-12-2019 03:05 PM Komen: 19

Siapa yang tidak mengenali Datuk Seri Vida, usahawan kosmetik terkenal tanah air serta anak-anaknya, Cik B dan Kacak.


Kredit foto: Contenmedia

Kalau kita tengok mereka sekeluarga di media sosial, sentiasa kelihatan gembira kan? Selain kisah tragis kematian dua adik-beradik beliau dalam kebakaran beberapa tahun dahulu, rupa-rupanya ada lagi kisah hitam yang ditempuh sebelum ni. 


Kredit foto: Muhammad Eddie Zuhdie Mohd Amin, adiknya Muhammad Edrie Zikrie Mohd Amin 
serta seorang pekerja meninggal dunia akibat nahas kebakaran di rumah mereka pada tahun 2013

Perkara ini dikongsi Cik B menerusi laman Twitternya.




Cik B menceritakan bahawa semasa kecil dia pernah dipukul dan didera pembantu rumahnya serta kisah gelap bapa kandungnya.

Ayah pernah nak bakar rumah kerana tidak diberi duit oleh Datuk Seri Vida.





Cik B pernah dilarikan semasa kecil.




Sehingga kini, ayah kandungnya masih meminta duit daripada ibunya. Terbalik pula. Sepatutnya, bekas suami memberi nafkah pada anak-anaknya, kan?




Pembantu rumah pula pilih kasih dan memukulnya dengan buluh, tapi beliau memilih untuk merahsiakan perkara tersebut kerana kasihan jika pembantu rumah dimarahi ibunya.




Hal tersebut akhirnya terbongkar apabila ibunya melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV). Usai pembantu rumah itu terciduk, beliau telah diberhentikan.




Bebenang ini dikongsikan lebih 10,000 kali serta mengundang pelbagai reaksi warga maya. Kebanyakannya memberi kata semangat buat Cik B. 



Setiap orang ada kisah silam sama ada pahit atau manis. Semoga setiap peristiwa lalu yang jadi pada kita boleh dijadikan kekuatan untuk menghadapi hari mendatang.

Selamat maju jaya Cik B! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote natrahn 4-12-2019 05:16 PM
keknaih replied at 4-12-2019 12:47 PM
kadang2 rasa tokvida ni mcm fake kan keceriaan dia sampai org rasa annoying nya dia nihh. tp sebalik ...

kan...kadang tu memang betul orang yang paling ceria tu dia lah yang paling sedih...luar nampak elok ja gelak-gelak, dalam hati sedih menangis...
sedih nangis bawah shower

Lain-lain Komen

Quote tokchik 3-12-2019 03:49 PM
Tok bedah ni berapa lakinya ya

Quote cahaya_almas 3-12-2019 03:54 PM
Nak tgk gmbr cikb masa baby...sape ada...
Quote moks 3-12-2019 03:59 PM
Tepek sat gambo laki pertama dsv
Quote Ratutulip 3-12-2019 04:03 PM
dlm gelak ketawa nya ada tersorok kesedihan
Quote KIM.K 3-12-2019 04:09 PM
Kesian Cik B, mama tu macamana pun akan sentiasa melindungi
Quote Ladybird910 3-12-2019 05:12 PM
Hisap rokok mamaaa?? Ke hisap rokok masaaaa mama xde rumah?{:question
Quote guesswho09 3-12-2019 05:33 PM
Ladybird910 replied at 3-12-2019 05:12 PM
Hisap rokok mamaaa?? Ke hisap rokok masaaaa mama xde rumah?{:question

Apa yg i paham
asyik isap rokok
mama pulak selalu tak da kat rmh
Quote matchstick 3-12-2019 05:55 PM
Bibik taik dadah pun ko kesian dek..
Quote LadyCarefree 3-12-2019 07:25 PM
Hasanah punya kisah ke nk lakukan produk punya pasal?
Quote Perawankota 3-12-2019 07:35 PM
Cik B masa kecik comel
Quote belilies 3-12-2019 08:32 PM
Tolonglah stop bagi duit kat laki durjana tu!
Quote Rogue98 4-12-2019 12:19 AM
Sedih baca... rupanye banyak betul dugaan mereka anak beranak.  X guna betul bapak cikB tu. Agaknye tu yang Allah bagi diaorang rezeki melimpah ruah berkat kesabaran mereka jugak. Paling sedih abang2 cikB yg meninggal tu kan.
Quote Orix 4-12-2019 12:52 AM
Xde ke spe2 yg kenal bapak kndung cik b ni ? Nk gak tgok muka apak cik b
Quote RakyatJelata 4-12-2019 04:53 AM
Apa story Tok Rantai temberang ni.. sonyap sudah. Tak menyen-posor lagi ke hahaha
Quote helicornia 4-12-2019 12:43 PM
bukan ex laki dia ni kaki dadah ke.yg mabuk cik b cakap tu tgh high la tu
Quote keknaih 4-12-2019 12:47 PM
kadang2 rasa tokvida ni mcm fake kan keceriaan dia sampai org rasa annoying nya dia nihh. tp sebaliknya dia org paling sedih
Quote haryatie 4-12-2019 02:14 PM
owhhh kisah nya
x pe la cik B..sekrang da hepy
hidup da senang
bersyukur lah
ada org dr kecik sampai besar, smpai mati hidup terseksa
Quote fealefea 4-12-2019 03:39 PM
sian cik b. Skrg nmpk Cik B betul2 jaga mama. Mamanya pun matanglah. kekadang cik b tu bersabo je tgk perangai maknya terjerit2, cium2 die kat bibir. mungkin die fhm derita mak nya. tau lelaki yg kawin tu sume ambik kesempatan.
Quote natrahn 4-12-2019 05:16 PM
keknaih replied at 4-12-2019 12:47 PM
kadang2 rasa tokvida ni mcm fake kan keceriaan dia sampai org rasa annoying nya dia nihh. tp sebalik ...

kan...kadang tu memang betul orang yang paling ceria tu dia lah yang paling sedih...luar nampak elok ja gelak-gelak, dalam hati sedih menangis...
sedih nangis bawah shower

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.825668s Gzip On
To Top