Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Punggung Jatuh & Lutut Hitam, Confirm Tak Dara"- Ini Reaksi Dr Amalina

SakuraJo|2-12-2019 04:51 PM Komen: 25
Perihal dara atau keperawanan seseorang wanita sentiasa menjadi isu perbincangan terutama di kalangan masyarakat Melayu kita. Disebabkan itu juga, pelbagai teori tentang kaedah untuk menentukan keperawanan seorang gadis itu dikongsikan dan kadangkala ianya kedengaran agak pelik dan tidak masuk akal!


Antara teori yang tidak munasabah yang seringkali dikongsikan ialah bahagian punggung yang nampak jatuh terutama sekali ketika berjalan. 

Punggung jatuh, sah tak perawan

Perasaan ingin tahu tentang kesahihan perkara tersebut, seorang pengguna Twitter segera bertanyakan soalan kepada Dr. Amalina Che Bakri yang merupakan seorang doktor perubatan. 

"Kalau isu punggung jatuh mesti cakap takde dara. Adakah itu mitos juga, Doktor?

Soalan tersebut tidak mendapat jawapan terus daripada Dr. Amalina tetapi sebaliknya dia bertanya soalan kepada individu terbabit.

"Daripada pembelajaran di sekolah, awak rasa apa jawapan yang betul?"

Kredit foto : Twitter Dr Amalina

"Sejujurnya, adakah awak rasa bentuk punggung boleh menentukan keperawanan???"

Kredit foto : Twitter Dr Amalina

Dalam pada itu, ramai yang merasakan teori tersebut sebagai mengarut dan mitos semata-mata. Ada juga yang percaya yang ianya memang betul. 

Kredit foto : Twitter Dr Amalina
Kredit foto : Twitter Dr Amalina

Hmm macam-macam lah kan. Kalau dari segi saintifik memang tak ada kaitan pun. Kasihan dekat gadis yang memang jenis punggung jatuh dituduh bukan-bukan. Hati-hatilah ya jangan sampai jatuh fitnah pula. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Jorja 8-12-2019 03:27 PM
Kalau Ada anak perempuan ajar dia Lepas Mandi sapu lotion kt lutut & siku, kalu nak keringkn leher pun Kita dab2 Aja dgn towel, jgn gosok kuat2 insyaAllah Amal tiap Hari nanti biarpun da tua tetap bseri Aja area tu

Lain-lain Komen

Quote missinpiece 2-12-2019 05:09 PM
Jenis2 tilik2 org pastu tuduh semberono je ni,
kenapa kehidupan sendiri masih menyedihkan padahal dah besar sangat kuasa pandai menilik org
Quote Rogue98 2-12-2019 05:53 PM
Tgk gaya perempuan jalan boleh tahu kut... tu yg agaknye org kata punggung jatuh...
Quote Catpaw 2-12-2019 06:02 PM
Lutut hitam? {:dot sapa tipu ko ni?
Quote thetimes 2-12-2019 06:45 PM
Macam2 la kome ni.
Kalau dah lahir2 bontot leper tu gene.
Lahir2 lutut hitam.
{:cryrun
Quote salmon-suki 2-12-2019 06:52 PM
Kalau jantan hilang teruna caner nak taw ek?asyik pmpuan je kena..nak taw jgk jantan caner plak..senang nak elak drpd terkahwin dgn jantan murahan..
Quote manjalara_01 2-12-2019 06:56 PM
my opinion Dr A x payah layan nonsense mcm ni sbb:
1- stress yg xde manfaat
2- buang masa & tenaga
3- just let them be..x rugi 1 sen pun

Kalau i Dr A tu la yg i buat..baik bg kucing mkn
Quote manjalara_01 2-12-2019 06:57 PM
Come on your a Dr u have better things to do..
Quote Perawankota 2-12-2019 06:58 PM
Edited by Perawankota at 2-12-2019 07:00 PM

Bodoh yaaa sapa yg percaya... Abis tu GRO, ayam2 yg hot2 yg org sangap dok langgan tu semua ada Dara ke sebab bontot dorg cantik?
Quote L211 2-12-2019 07:54 PM
hahahha lutut hitam, tumit kaki pucat, buntut jatuh kira xde dara.. ya ampun.. abis mat saleh tu kira dara all times ke, kalau nigga pon sama ke dara sepanjang masa.. bodoh ya amat laaa.. dara sekali tebuk dh terus xde.. kisah laaa sangat ke dara tu.. kalau bab agama xnk plak kisahkan sangat..
Quote armin 3-12-2019 12:47 AM
Kisah pasal dara orang kan. Who tf cares??
Quote Andyscenes 3-12-2019 07:19 AM
netizen la. tnya soklan paling gampang dalam hidup. hope netizen yg tnya soklan tu jgn dpt anak2 mcm mak bapak dia yg bebal dan bodoh abadi
Quote miemiecha 3-12-2019 10:18 AM
mek follo dr A ni, kdg eben pening tgk rambut kejung dia tu, tp byak info jgk dr dia yg mek dpt..
dlu pnh ade opismet tnya, mek tgk doc amalina p holiday ngan bf dia, kawan mek tnya, tu dah nikah ke? sorg g ckp, nikah belum kawen dah,.. tengok body pun blh agak..
demmm!! smpai skrg mek puas tilik body amalina, lawa je mek tgk..
celah manaaaa nk tgk ter!!
hahahhahahaha
Quote Cyempaka 3-12-2019 11:14 AM
aku pun pnah kena tuduh mcm tu sebab tapak kaki aku pucat xkemerahan.
masa tu melutut isi kertas kat mesin fotostat. ofis xpakai kasut. pastu 1 staff jantan ni jerit sambil sengeh2, "tapak kaki kau pucat xmerah, biasanya org dah kawin je tapak kaki mcm ni "
dah la masa tu tgh rapat dgn sorang staff lain. lepas jeritan tu dia pun mcm menjauhkan diri. sedih tau... aku anak dara lagi..tua sikit la tapi
Quote Wija 3-12-2019 11:41 AM
hahaha mitos belaka... kalau la butt shape yg menentukan dara atau tak, retis2 hollywood tu dara belaka la...hahaha
Quote any42 3-12-2019 11:55 AM
biasanya yg sedap melabel ni la yg sibuk mnebuk ank dra org. dri sndri dah xteruna xnk kongsi plak cra mnilik ciri2 jntan xbguna xde teruna.
Quote pemikir96 3-12-2019 01:05 PM
Iols lebih tringin nk tanya tips kt Dr A ni. Cmne nk kekal dara walau selalu travel dgn bf? Knowing org laki ni nafsunya mcm mana kan... #jangankecamsis
Quote ArvindArvind 3-12-2019 07:09 PM
Bagus Dr amalina Kasi hajar bani melayu yg tak habis2 belagak sok suci.dara ke Tak Dara bakal istri itu Tak penting bagi I
Quote ladybugz 3-12-2019 09:17 PM
Seriously, this gotta stop. Ajaran sesat zaman tok nenem yg x perlu diteruskan. Bila Islam ajar mcm tu? Ade dlam hadith mane? Jika ade org duk ajar mengarut2 tu sila buang jauh2 takyah nk ajar anak2 n generasi baru. Btw, ade satu peristiwa yg sgt teruk i pernah lalui. Kat tempat i keje dulu adela sorg pekerja jaga kedai kt opis i tu, mak die tukang urut kat satu spa kecil kecilan. I plak baru lepas bertunang, so pegi la kat sana utk urut badan n facial. After pegi sana, nauzubillah tetiba satu opis i duk bercerita pasal badan i. Terutama staf yg senior yg mulut takde insurans. Rupenya mak pekerja tu duk buat fitnah kate badan i rahim jatuhla breast jatuh la semua bende jatuh la. To top things, siap ade sorg staff ni duk sound kuat2 kat i depan semua staff termasuk lelaki ketika jamuan makan2. Ya Allah, rasa mcm nk pitam kat situ. Terus x jd makan n cari tempat nk menangis. Jahat sungguh fitnah n aib yg dibuat kat i pada mase tu. Mujur i x lama kat sana n dpt rezeki kat lain lebih baik. Alhamdulillah. My advice is jgn la pegi spa tempat kawan2 or org yg dikenali. Kecuali mmg u betul2 kenal hati budi.
Quote hasniey 4-12-2019 01:06 AM
Jantan2 melayu,makcik2 kecoh mmg suka tgok bdn prmpuan.lg2 anak dara.sibuk nk tgok bontot jatuh la,tumit merah ke tidok la.pastu mula la ckp org tu dara,org tu dh xde dara
Kwn ai anak dua,ai tgok bontot dia cntik je.dah sah2 jenis g gym,squat bagai.msti la body cntik.
Kalau xknl mmg igt anak dara

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109796s Gzip On
To Top