Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Terkejut, Marah, Sedih" - Peminat Tak Sangka Lagu Shila Amzah Kandas Ke AJL34

2-12-2019 02:19 PM|SakuraJo| Komen: 46

Ramai peminat yang nampaknya masih tidak boleh 'move on' selepas beberapa nama besar dan lagu hits gagal untuk menjadi 12 finalis Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34).

Lagu seperti Tiada Dirimu (Shila Amzah) antara yang disebut-sebut bakal menembusi senarai 12 finalis tersebut namun nyata sekali pemarkahan juri tidak berpihak kepadanya.

Kredit foto: IG

Di ruang komen di laman sosial seperti Instagram, Twitter dan Youtube peminat meluahkan rasa tidak berpuas hati mereka terhadap kekalahan Shila yang dianggap sebagai tidak adil.

Malah, nampaknya Shila turut berkongsi momen menyanyikan lagu tersebut di IG miliknya.


"Emosi lebih, sebab lagu ni memang sedih..Takkan nak gembira pula ye dak?"

Nampaknya, Shila turut bersedih kerana lagu tersebut tidak dapat mara ke peringkat akhir. Siapa yang tidak terkesan kan? Pasti mengharapkan yang terbaik terhadap lagu yang dibawakan.

Peminat pula nampaknya begitu marah dengan juri yang dianggap tidak menghargai bakat penulis lagu ini iaitu Farouk Roman dan juga Amylea Azizan yang mempunyai 4 lagu tercalon ketika semi final. Bayangkan semuanya kandas!

Kredit foto: IG
Kredit foto: Youtube


Tak mengapalah, mungkin ada rezeki di platform lain. Yang penting Shila katanya bakal tampil dengan lagu terbaharu bertajuk Tentang Rahsia, duet bersama penyanyi seberang, Judika.

Apa pula pendapat anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 46
Komen

Previous : Lepas Isu Brazilian Waxing Dan 'Kongkek', Daphne Iking Tampil Bertudung Litup

Next       : "Tolong Fikir Perasaan Orang"- Digelar Ratu 'Friendzone', Ini Jawapan Ayda Jebat..

Komen Terbaru

Quote Rhyno 4-12-2019 11:46 PM
Edited by Rhyno at 4-12-2019 11:51 PM
ashilalat replied at 3-12-2019 08:47 AM
Gitewww kenaifan acik acik forom meletak keyakinan pada aset shilalat yg bernilai 200juta : ...


pondan berloceng duduk dlm gua so taktau isu semasa dunia hiburan. keje ko nak membawang jah. dia byk jual lagu2 dia guna platform digital kt China mcm weibo, spotify etc nyah. so banyakkan membaca yach!

https://www.rotikaya.com/aset-ce ... h-bergelar-jutawan/

Lain-lain Komen

Quote LuvAurora 2-12-2019 02:36 PM
AJL taun ni mmg peliks bin ajaib..
Quote eLiaD 2-12-2019 02:56 PM
juri hanky panky x pyah la tgk Ajl bongok ni
Quote taji2906 2-12-2019 03:01 PM
azmeer tu brapa kali da jd ketua juri.. lain macam la bila dia jadi juri.. x best
Quote ashilalat 2-12-2019 03:07 PM
Dah kenapa nak terkejut marah sedih? Ko pon nyanyi mcm haprak, nak harapkan mara ke AJL? Pooodah! Dgn semput x cukup napas, badan pon dah gemok stamina x kuat dah. Selayaknya kandas.
Quote misz_sha86 2-12-2019 03:12 PM
bagi aku lagu shila yg bru ni tk besh. Banyak lg lagu yg best dr dia..
Quote zie_indah 2-12-2019 03:20 PM
Tinyah, marsha pun xdpt masuk ajl kita sedihh.. Heee
Quote neez_cookies 2-12-2019 03:56 PM
Pelik lagu ni tak tercalon
Quote sokmogitu 2-12-2019 03:58 PM
ashilalat replied at 2-12-2019 03:07 PM
Dah kenapa nak terkejut marah sedih? Ko pon nyanyi mcm haprak, nak harapkan mara ke AJL? Pooodah! Dg ...

kau punya dendam kesumat kat shila mmg tak berkesudahan kan?
Quote cintakalin 2-12-2019 04:38 PM
tapi lagu sumpah tuh nyanyi live sumpah tk sedap ehehhee... bile dgr tk live sumpah sedap ehehehe #komenikhlas
Quote lasagna 2-12-2019 04:41 PM
alaaaa xpe laa mebi xde rezki, husnuzon jer..
hang pun dah kayos kan.. anggap jer xde rezki taon ni.
Quote Perawankota 2-12-2019 07:05 PM
Rezeki byk lg kt tmpt lain
Quote unguaurora 2-12-2019 08:12 PM
Bukan soal sedap x sedap nyanyi. Penjurian mmg pelik.
Quote AppropriateNick 2-12-2019 08:53 PM
cintakalin replied at 2-12-2019 04:38 PM
tapi lagu sumpah tuh nyanyi live sumpah tk sedap ehehhee... bile dgr tk live sumpah sedap ehehehe :l ...

takde satu version live pun die nyanyi sedap uols!
Quote AppropriateNick 2-12-2019 08:54 PM
unguaurora replied at 2-12-2019 08:12 PM
Bukan soal sedap x sedap nyanyi. Penjurian mmg pelik.

ni pertandingan nyanyian juga kan vokal shila hauk level berapa?
Quote kukukatablog 2-12-2019 09:05 PM
cintakalin replied at 2-12-2019 04:38 PM
tapi lagu sumpah tuh nyanyi live sumpah tk sedap ehehhee... bile dgr tk live sumpah sedap ehehehe :l ...

sumpah had mana?
Quote September14 2-12-2019 11:08 PM
X terkejut sbb lgu ni x popular pun n psembhan dia pun hambar mlmtu...

1st dgr xleh tangkap sbb melodi x kuat berbanding dgn lagu hazama 1st time dgr dah leh masuk. Tp lgu ni better dr lgu sumpah aina
Quote September14 2-12-2019 11:10 PM
Lg 1 dia nynyi dr mula smpai habis pejam.. tau la nk feels tp xde connection dgn penonton
Quote Rhyno 2-12-2019 11:13 PM
ashilalat replied at 2-12-2019 03:07 PM
Dah kenapa nak terkejut marah sedih? Ko pon nyanyi mcm haprak, nak harapkan mara ke AJL? Pooodah! Dg ...


yg penting aset dia nyanyi kat China dah cecah 200juta. kaya raya tp humble.

ko? apa yg ada? tercongok dpn pc je time keje.. mengulor jd makcik bawang.
Quote munchkin 2-12-2019 11:16 PM
Sorry shila. I rasa cam tak best je.

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081160s Gzip On
To Top