Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tak Perlu Viral" - Isu Panggilan Kakak, Elfira Loy Belum Biasa Dipanggil Mama

3-12-2019 10:26 AM|Oleh: top5complete| Komen: 54

Pelakon Elfira Loy yang kini seorang ibu muda mengakui banyak perkara perlu dia pelajari setelah bergelar isteri dan ibu.


Foto: IG

Baru-baru ini, wartawan mStar ada menemu bual Elfira mengenai cara penjagaan anaknya itu.

Menurut Elfira, 25, dia tidak akan menghalang langsung sesiapa pun yang mendekati anaknya, namun dia agak risau dan menitik beratkan kebersihan bayi mereka. 

Elfira juga berkata, bukan semua ibu bapa tahu tentang penyakit berjangkit yang mudah merebak melalui sentuhan.

"Tak adalah setiap kali orang datang nak peluk cium dia saya nak kena beritahu pasal benda itu atau menghalang mereka. Benda begini sudah berleluasa dan mereka semua pun dah tahu baby masih fragile dan kita tak tahu kalau dia ada kulit sensitif atau apa. 

"Saya cuma harap mereka faham dan ada saja yang datang, pegang dan cium dia tapi kalau saya cakap nanti buat mereka sakit hati pula," katanya.


Foto: IG

Dia juga berkata, bayi mereka dalam keadaan baik sepanjang tempoh berpantang dan tiada sebarang masalah kesihatan.


Foto: IG

Apabila diminta mengulas mengenai isu panggilan kakak sebelum ini, Elfira masih masih dalam tempoh menyesuaikan diri dengan kehadiran bayi itu.

"Mengenai isu itu, tiada apa-apa serius yang perlu diviralkan, ahli keluarga saya semuanya sedang menyesuaikan diri dengan kehadiran bayi dalam keluarga kami. Saya tidak pernah ada anak buah dan tidak pernah dipanggil 'mama' atau 'aunty EL'," katanya lagi.

Semoga semuanya baik-baik sahaja buat Elfira dan keluar. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
4
Komen: 54
Komen

Previous : Da'i Farhan Dedah 18 Wanita Pernah Ajak Kahwin, Semua 'Direject' Mentah-mentah! Masyallah

Next       : "Seksinya Jasmine Suraya, Kalau Ya Pun Pakailah Coli"

Tak Pergi Solat Jumaat, 6 Lelaki Dipenjara Sebulan
"Gersang Ke?" - Diva AA Cabar Erma Fatima Tinggalkan Industri Sebelum Gelupur Berpurdah
Da'i Farhan Dedah 18 Wanita Pernah Ajak Kahwin, Semua 'Direject' Mentah-mentah! Masyallah
Pakai Selotep Je? - Warga Maya Terkejut Dengan Penganjuran Ekspo Tatoo Di Malaysia
Lepas Isu Brazilian Waxing Dan 'Kongkek', Daphne Iking Tampil Bertudung Litup
"Seksinya Jasmine Suraya, Kalau Ya Pun Pakailah Coli"
Tak Solat Jumaat Kena Penjara "Denda Lagi, Anak Malu, Dorang Ni Tak Fikir Ke Hukuman Lain"
"Makin Tua, Tak Laratlah Nak Gaduh" - Jangan Cuba 'Cucuk', Rita Dan Lisdawati Dah Berdamai
Selalu Tonton Porno Di Telefon, Remaja 14 Tahun Ditahan Rogol Kanak-kanak
"Apa Nak Jadi Ni!" - Raja Permaisuri Agong Murka Isu Ekspo Tattoo Separuh Bogel
Maut Dilempang Kekasih Kerana Bercakap Dengan Orang Lain
Ini Baru Rare - Aksi Gagah Tarian Perang Putera MTD Rai Tamat SPM Buat Ramai Gadis Cair!
"Takkan Nak Flat Macam Wallet Kau" - Boss Ned Sindir Netizen Komen Lucah Pada Isteri
Suami Lufya Omar Bagi RM250 Je Sebulan Untuk Perbelanjaan Anak?
Ada Kuda Pusing, Majlis Cukur Jambul Anak Azrinaz Mazhar Serba Mewah!
Tisu Penuh Darah, Rupanya Picit Jerawat-Naim Daniel Sedar Diri Tak Kacak
Patutlah Jihan Musa Asyik Sebut Nama Je, 'Kipas Susah Mati' Wann Rupanya
Didakwa Terlibat Kes Tipu Jual Beli Tanah Di Hulu Langat, Datuk Red Disaman!
"Dah Kenapa Suruh Aku Buat Amal Jariah?" - Kes Saman, Jasmin Hamid Dituduh Buang Duit
Imej Naqiu Boboy Sekarang Sama Macam Iqram Dinzly, Betul Ke?

Komen Terbaru

Quote Sazida 8-12-2019 12:01 PM
Kalau dia kakak, mak dia agknya makcik., dumb betul. Aku rasa dia ni xready lg nk ade ank. Tp sbb dh terlekat, tpksa la

Lain-lain Komen

Quote r_innalif 3-12-2019 10:31 AM
Ibu ibu mak mak mama mama smua x sabor nk bahasakan diri sbagai ibu bila dpt bby. Ms dlm prut pn dh smbang bahasakan diri as mom. Yg x leh suaikan diri tu pasai apa? X logik je. Lg pun bknke ibu muda sgt kamu tu elfira oii..
Bknnye belum umur 20 jd ibu. Getik awok nengoknye.. {:dot
Quote cikatilia 3-12-2019 10:34 AM
lama nya nak menyesuaikan diri
tunggu sampai budak tu darjah 6 lah baru panggil mama ye
Quote cikatilia 3-12-2019 10:35 AM
r_innalif replied at 3-12-2019 10:31 AM
Ibu ibu mak mak mama mama smua x sabor nk bahasakan diri sbagai ibu bila dpt bby. Ms dlm prut pn dh  ...

dulu2 org umur 16 dah beranak
helok ja

ni spesis snowflake
Quote Adm89 3-12-2019 10:40 AM
Koserrr la si pira ni. Iolls rasa dia ingat org nak cakap cute kot dia terbahasa kan kakak kat anak dia sekali backlash haa. Tak logik la 9 bulan dalam perut tu ko tak berckp dgn baby bahasakan mama ke mummy ke. Tak logik tak logik...
Quote MsCinderella 3-12-2019 10:55 AM
aku x ada anak pun..aku bahasakan diri aku mummy kat anak kucin aku...


maybe dia bersalin 9 minggu..so skjp sgt nak rapat dgn anak dia waktu kandungan tu
Quote miemiecha 3-12-2019 11:12 AM
SIAN PIRA..
ngat dah nikah, mengandung, beranak.. bijak lah sikit..
rupanya sama je bimbo..
semoga anak pirah x mewarisi kebimboan pirah n birah nya pirah dlu..
masa nak buat anak tu, pira x lah plak kekoknya, tup2 anak dah kuar blh plak x biasa yek..
pelik manusia zaman le nim
hehehehehe
Quote chicozinn 3-12-2019 11:25 AM
bodohnye statement ko ni dekkk..bila kahwin sah2 la kena prepare utk jadi ibu lain la ko memang xnak ada anak ataupun ko kawen sesama jantina konfem la  takkan beranak benih pasangan..

lain la umo ko 13 tahun macam mangsa rogol yg aku penah encounter dulu yela dia xbersedia nak jadi mak terpaksa rela lagi2 umo 13 tahun tu..yg ko umo da tua da 25 tahun pun masih acah2 kanak2 ribena..kemon la
Quote belilies 3-12-2019 11:30 AM
Sekor lagi not cari gosip worthy! Jangan viral?? Kau yg mengundang. Paloi takleh bawak bincang betul. Kesian anak kau dpt mak paloi cam kau. Anything that u put on medsos are subjected to be viralled lah. IG kau tu public, bila dah public, tu kau dah bagi permission org viralkan. Kene fahamkan apa kegunaan medsos, apa maksud public/private, apa maksud viral. Ni dah tua bangka klua anak seketol masih bodo.
Quote VespaSilbe 3-12-2019 11:34 AM
Penampakan masalah mental disitew...
Quote anilanil 3-12-2019 11:55 AM
El pirah ni pendek mcm budak jer tapi muka tak mcm budak pon. Kiranya seiring la dgn usia rupa ko tu nak acah2 jadi kakak kat baby mcm tak kena sebab muka dah matang..Even nk acah2 jadi kakak utk yg sebaya mia sara pon nampak mcm mak sedara-anak sedara jer...
Quote awanysss 3-12-2019 12:16 PM
satu keluarga suke kena kecam ek..
tak bersedia mende nye baby tu 9 bulan dlm perut kau..
org siap bual2 ngan anak dlm perut.. kau tak buat eh..
Quote makton 3-12-2019 12:19 PM
selama 9 bulan ko mengandung ko buat ape pira? tak bercakap2 dgn baby dlm perut tu ke?
tak kan 9 bulan masih tak biasa? bangang nya la haiiii
Quote Cyempaka 3-12-2019 12:51 PM
nak kata teruk ka bodo ka xtau la. tak bersedia jgnla beranak. org lain xpnh ada anak buah jgk, tapi xde la bangang sebut kakak kat anak.
umur 25 pun perangai mcm ni lagi ke? mental ke terencat?
Quote tokenn 3-12-2019 02:08 PM
cam sengal pon hado
Quote bulanbulat 3-12-2019 03:01 PM
Terbukti bimbo
Quote boojaat 3-12-2019 03:07 PM
Rasanya xda org yg berani cium anak org lain sesuka hati.. lain la kalau keluarga terdekat
Quote boojaat 3-12-2019 03:09 PM
r_innalif replied at 3-12-2019 10:31 AM
Ibu ibu mak mak mama mama smua x sabor nk bahasakan diri sbagai ibu bila dpt bby. Ms dlm prut pn dh  ...

Dia perasan diri muda la kot... I dr anak dlm.perut dh sebut mama2... Supaya anak nanti paham la sikit2
Quote Ritacomels 3-12-2019 03:21 PM
Perasan nya si elpira ni.. Aku masa beranak ank sulung lg muda dr ko, x pernah ada ank sedara or adik sepanjang hidup, x pernah pegang baby, nk pkaikan pampers ank pon aku x reti.. Elok je aku bahasakan diri mama, sebab automatik naluri ibu tu ada tau plus excited dpt baby sdiri
Quote meow_tompok 3-12-2019 03:25 PM
Edited by meow_tompok at 3-12-2019 03:27 PM

nak muda jelita nampak mcm adik beradik dgn anak sendiri, ramai je yg nak mcm tu
tapi takde la sampai bahasa diri kakak kat anak sendiri?
tak rasa janggal ker? panggilan mama tu satu panggilan berharga tau, bukan semua org berpeluang merasa ada darah daging sendiri

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102386s Gzip On
To Top