Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Isu Jalil Hamid Dibayar Rendah, "Bila Dah Mati Esok Barulah Sibuk Nak Buat 'Tribute' - Adibah Noor

2-12-2019 11:40 AM|natrahn| Komen: 30

Bukan tidak bersyukur, tetapi Jalil Hamid terkilan dengan sesetengah syarikat produksi yang memberi bayaran murah kepada pelakon senior sedangkan sanggup berhabis puluhan ribu untuk bakat baru kerana mempunyai jumlah pengikut yang ramai di laman sosial.

Sikap berani bersuara kerana berasa terhina dengan bayaran RM1,500 sebagai watak utama dalam drama menjadi hukuman buat pelakon berkaliber, Jalil Hamid, 61.

Kredit foto: Harian Metro & Perak Today

Sejak isu bayaran itu ditimbulkannya, Jalil terpaksa menganggur selama tujuh bulan kerana tidak menerima tawaran berlakon.

Laporan perkara ini oleh Harian Metro mengundang pelbagai reaksi warga maya termasuk dari penyanyi tersohor tanah air, Adibah Noor.



Berdasarkan komen di media sosial warga maya lain turut bengang dengan sikap produksi tempatan yang dilihat seolah menghina bakat pelakon hebat seperti Jalil Hamid.


Kredit foto: Twiter RAP Harian Metro

Nampaknya harga bakat pelakon veteran di Malaysia macam besi buruk. Makin lama makin tiada nilainya. Jangan lupa, pelakon veteran ini pun ada ramai peminat yang sentiasa ternanti-nanti kemunculan karya terbaru mereka.

Tiada yang lama, tiadalah yang baru. Yang tua dihormati, yang muda disayangi. Semoga suara Jalil Hamid khususnya dan pelakon veteran lain amnya didengar pihak berkaitan termasuk persatuan, stesen TV dan syarikat produksi. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Previous : Saya Pakai Niqab Bukan Sebab Fesyen Atau Ekstrem Tapi.. - Erma Fatima

Next       : "Tak Pernah Belajar Sains Ke?" Emma Maembong Diselar Kongsi Iklan Kembalikan Dara

Komen Terbaru

Quote September14 3-12-2019 03:02 PM
Alam pkerjaan mmg gitu lah, ada company yg byr x setimpal dgn kje... siap org atasan ckp x suka blah g cari kje lain...

Lain-lain Komen

Quote adila39 2-12-2019 12:14 PM
no wonder industry hiburan malaysia level level netizen makcik bawang je... from producer to director all hanya pikir duit.. xd lgsg pikir intellectual content or upgrade level
Quote fushimi 2-12-2019 12:28 PM
aku kalau tengok dramawara mesti nak tengok yang cantik and popular je

koser nak tengok bakat semata

bukannya boleh buat aku jadi cerdik pun

Quote kaishi 2-12-2019 12:40 PM
Aku tertarik dengan ayat "ni jalil hamid kot, dok diam xde dialog pon dah ada soul"

Ya ni betul.......

Aku dah lama malas layan wayang citer melayu, drama melayu apetah lagi, sbb memasing kayu kayan, feeling tak sampai,

So jd nya berlambak lah drama sampah kat tv skrg.

Quote imanamsyar 2-12-2019 12:45 PM
jalil hamid ni ko letak la watak apa pun, semua jadi,semua ngam.. watak org tua miang ke, watak samseng kampung dusun ke, watak kelako ke, semua dia blh carry..sama cam arwah m.rajoli... tapi bayaran seciput je ko bagi..mmg xpatut sungguh.. tapi bab pelakon kayu, pelakon muka budak darjah 6. takpun pelakon lelaki yg burung berterbangan tu, ribu2 lemon ko bayo...appada producer ni..bullsh*t semua nih...
Quote Bergosip 2-12-2019 12:55 PM
kaishi replied at 2-12-2019 12:40 PM
Aku tertarik dengan ayat "ni jalil hamid kot, dok diam xde dialog pon dah ada soul"

Ya ni betul.. ...

Sekarang ni, cerita animasi macam Ejen Ali, Boboiboy dan Upin Ipin lebih feel dari kebanyakkan drama/filem. Emosi sedih, kelakar, marah cerita animasi lagi nampak real hahaha
Quote meow_tompok 2-12-2019 12:56 PM
aku dah malas nak tgk citer melayu, sbb malas tgk jalan citer cedok dari novel bbnu tapi di tulis acik2 kepam, tak berkembang minda langsung nak tgk

Quote sarah82 2-12-2019 02:14 PM
Aku mmg dah lama x tgk drama Melayu.. X Best... Jalil Hamid tu.. Berlakon watak apa pun menjadi
Quote bungarose 2-12-2019 02:17 PM
Ramai ker producer kat malaysia nih
Quote johan-adx 2-12-2019 02:51 PM
baik mlmni layan citer klasik tv2..lg best dr drama yg tah apa2 tu
Quote Chairman 2-12-2019 02:59 PM
gile bangang nyer produksi tu..produksi mane tu? watak utama kot..nk offer rm1500 je???

semoga artis veteran especially yg hebat2 mcm Jalil Hamid ni dpt pembelaan
Quote newyork 2-12-2019 03:25 PM
Jalil hamid ni talented lah .. kenapa lah buat dia mcm tu.. dia ni berlakon lawak  garang / sedih jadi semuanya.. bayaran 1500 gila ka hapa.. insulted betull
Quote Nokiaman 2-12-2019 07:51 PM
Agak Agak berapa yg patut dibayar..?
RM15000?..
Quote putericahaya999 2-12-2019 07:53 PM
Jadi lah producer sendiri
Baru lh boleh letak mahal
Quote Perawankota 2-12-2019 08:38 PM
President seniman buat apa?
Quote TerataiMelur02 2-12-2019 08:45 PM
Utk retis bbnnu sekarang.. Beginilah nasib anda 20tahun akn dtg.. Jd sila membuat simpanan yg cukup utk hari tua anda.
Quote noorhairiahma 2-12-2019 10:32 PM
I suka jalil hamid ni berlakon.

Sedih bila fikir nasib dia yang tak ada job.

I doakan semoga allah murahkan rezeqi jalil hamid. Semoga hidup jalil hamid sihat selalu disamping keluarga dan dimudahkan semua urusan dunia akhirat.

Sedih pulak.
Quote cikgojesss 2-12-2019 10:36 PM
apa khabar habibabah bubu errah
Quote Zeatyisaac 2-12-2019 10:49 PM
Sorry OT jap. Jalil Hamid ni lecturer kan?  Sama macam makcik Mary?
Quote patchipink 2-12-2019 10:53 PM
Market netizen spesis suke nak tengok stok2 org kayo kasut tongkol belakon kejong adegan masuk bilik gesel2 kat hero kejung,, katenyehh pelakon tu nak jadi diri sundri x fake2, watak sedih ke gumbira ke marah ke sepesen je airmuka,,

jalil hamid ade soul haper brg katenyehh

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.845468s Gzip On
To Top