Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Lebih Ramai Dapat HIV Dari Semburit Berbanding Penagih Dadah, 'Tak Rasa Nak Insaf Ke?'

Shimmer Shine|29-11-2019 03:18 PM Komen: 47




Menakutkan!

Itu yang mampu diperkatakan apabila jumlah pesakit HIV meningkat saban tahun dan majoritinya adalah kerana hubungan sejenis sesama lelaki!
Google

Sejak tahun 1990 (pertama kali HIV ditemui di Malaysia) majoriti jangkitan HIV berlaku dalam kalangan penagih dadah akibat perkongsian jarum suntikan sesama mereka. Kemudian corak jangkitan HIV menunjukkan golongan heteroseksual pula mendominasi pada tahun 2010.


Bagaimanapun, sekali lagi corak jangkitan berubah drastik pada tahun 2018, menunjukkan lebih separuh dari jumlah kes berlaku akibat hubungan sejenis sesama lelaki!

Fb

Statistik yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menjelaskan yang segelintir masyarakat Malaysia berada dalam hubungan terlarang.
Warganet mempunyai pendapat berbeza-beza. Ada yang menyatakan tingginya golongan LGBT adalah punca utama meningkatnya kes HIV sementara yang lain menegaskan ianya kerana tiada amalan seks selamat.


Memanglah bukan seks sesama jenis sahaja yang menyumbang pada kes HIV tetapi data ini menjelaskan yang Malaysia ada masalah serius. Perlu lebih kesedaran dan kempen untuk menyedarkan semua golongan. Moga-moga kita semua terhindar dari penyakit ini. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote shark_eow7 2-12-2019 05:21 PM
yerrr.... minta jauh la anak2 & keturunan aku dari hubungan sejenis mcm ni..

Lain-lain Komen

Quote Asdan 28-11-2019 01:17 PM

tanya sikit, laki bini selalu sex cara normal, tiba-tiba nak cara tak normal, kenapa ya ?
Quote NgManTat 28-11-2019 01:18 PM
haiya apa bikin lo? bilakang tamau taro la taukeh..apa lu koto punya olang
Quote NgManTat 28-11-2019 01:27 PM
Asdan replied at 28-11-2019 01:17 PM
tanya sikit, laki bini selalu sex cara normal, tiba-tiba nak cara tak normal, kenapa ya ?

apa pasai..lu ala kena ka? haiya tamau main itu macam lo
Quote dua_chzy 28-11-2019 01:31 PM
Sebab tu ngkorang jangan soh gay2 ni menikoh dengan harapan deyol boleh turn on forever kat ore tino jah. Dah la deyol ni tinggi potensi huntok berpenyakit kelamin dan AIDS sebab cenderung ngesek harom tanpa kondom, lagik nak soh nikoh aniaya bini (dan anak, if hada) jah nanti. Worse, biasanya mak pak LGBT akan turunkan gen LGBT tu kat anak memasing jua. Dah tu ngkorang fikior gimana LGBT boleh membiak cepat?
Quote KIM.K 28-11-2019 02:18 PM
Asdan replied at 28-11-2019 01:17 PM
tanya sikit, laki bini selalu sex cara normal, tiba-tiba nak cara tak normal, kenapa ya ?

Sebab tak makan ikan
Quote KIM.K 28-11-2019 02:19 PM
dua_chzy replied at 28-11-2019 01:31 PM
Sebab tu ngkorang jangan soh gay2 ni menikoh dengan harapan deyol boleh turn on forever kat ore tino ...

Tapi duit diorg ni tastay. Smells like money
Dipersilakan meninggal awal dear
Quote ajinomotonosuga 28-11-2019 02:23 PM
Asdan replied at 28-11-2019 01:17 PM
tanya sikit, laki bini selalu sex cara normal, tiba-tiba nak cara tak normal, kenapa ya ?

Salu ko kentot..normal je cam besa

Butttt satu ari ko kentot sambil terciritt...bushukkkkk bau  babi yooo...

Kenapa ye?
Quote Kurex 28-11-2019 02:25 PM
hati2 korang
Quote sarah82 28-11-2019 02:29 PM
dua_chzy replied at 28-11-2019 01:31 PM
Sebab tu ngkorang jangan soh gay2 ni menikoh dengan harapan deyol boleh turn on forever kat ore tino ...

Iols cuma doakan mereka berubah.. Boleh tak?
Quote Bittalker 28-11-2019 02:42 PM
Takutnyaa
Quote Modngengade 28-11-2019 03:15 PM
semakin ramai yg suka semburit sebab pemimpin pun kaki semburit, kepimpinan melalui teladan katernyer...
Quote Gingerly 28-11-2019 03:52 PM
Ramai yang terpengaruh menonton porn di twitter dan tumblr seperti dikongsi di forum tempoh hari. Ini salah satu punca pengaruh gay naik.
Quote MissLana 28-11-2019 04:04 PM
Kekdahnyaa sbb makin byk jantan berwajah jambu bkn jantan (tall, dark, handsome) seperti zaman dahulu kala. Sebabtu kot ciknek pun canak habis tgk kaum sejenis, padehal kt ghumah cikpek pun standby menanti. Shiannnnnnnnnn
Quote knnk 28-11-2019 04:06 PM
Gingerly replied at 28-11-2019 03:52 PM
Ramai yang terpengaruh menonton porn di twitter dan tumblr seperti dikongsi di forum tempoh hari. In ...

Somehow I setuju. Bila takda sekatan dan sempadan, berlambak2 video porn hatta yang straight mahupun yang gay, memang tendency untuk budak2 tu develop such feelings tu mudah. Lagi2 kalau budak nak membesar.
Quote nononcrux 28-11-2019 04:30 PM
ape la sedapnye semburit.. geli
Quote KIM.K 28-11-2019 07:20 PM
Asdan replied at 28-11-2019 07:18 PM
dulu ada ulama liwat bini, soalannya kenapa tiba-tiba jadi semburit ?

Maksud kau paderi tu takreti liwat anak yatim kah
Itu yang memberanakkan lgbt donk
Quote totokreturn. 28-11-2019 11:07 PM
selalunya yg menutuh juboq ni tau nak pancut kat dalam je, tu yg mudah sgt berjangkit, tambah2 plak peliaq besar merobus ke dlm lubang juboq yg sempit tu. Sure la berlaku koyakan dan luka.
Quote ohnoLia 28-11-2019 11:17 PM
Peningkatan yg ketara utk 2018 by gayism.. i truly percaya yg aids ni akibat sodomi sesama lelaki. Once penetrate kat belakang tu walau sekali, terus org tu dpt aids.

Manakala yg lain2 tu sbb sebaran dr org yg dapat aids akibat main belakng tu lah...i.e suami gay sebarke isteri...
Quote ohnoLia 29-11-2019 02:27 PM
MissLana replied at 28-11-2019 04:04 PM
Kekdahnyaa sbb makin byk jantan berwajah jambu bkn jantan (tall, dark, handsome) seperti zaman dahul ...

Agreed.... lelaki generasi skrg pun dah hebat menjaga wajah siap gigih cari product terbaik dari atas ke bawah....  itu belum yg dah skilful bermake up foundation , glow sana sini. Tp mereka mmg lelaki..

Itu belum lagi yg golongan heshe.

matilah lepas ni kaum2 wanita jadi golongan expired

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.158722s Gzip On
To Top