Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Dasar Tamak, Dijual Semula Sampai RM900! Ramai Tak Dapat Beli Hello Kitty Carrier"

Shimmer Shine|28-11-2019 01:31 PM Komen: 117


Nampaknya edisi khas Hello Kitty Carier dari McDonald's yang habis hanya pada hari pertama ia dibuka, kini boleh dibeli di laman beli belah seperti Shoppe dan Lazada.

Ini kerana mereka yang beratur sejak awal pagi walaupun ia mula dijual pada jam 10 pagi bukan sahaja terdiri dari peminat kartun popular ini, malahan mereka yang mahu menjana pendapatan!

Twitter

Berbekalkan pembelian set makanan, pelanggan boleh membeli set Hello Kitty Carier hanya dengan harga RM29.90 sahaja. 


Twitter
Tinjauan di beberapa laman web beli online, nampaknya ada yang menjual bermula RM45 hingga RM900! Tetapi ia dipercayai telah dipadam kerana mendapat kecaman orang ramai.

Shoppee


Terdapat juga kekesalan warganet yang tidak sempat mendapatkan barangan tersebut dek ketamakan segelintir pihak.

Twitter 

Jadi, bagaimana? Anda peminat Hello Kitty tapi terlepas mendapatkannya? Sanggup tak membeli semahal ini? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 117
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kucingitam 2-12-2019 11:17 AM
yang jual balik tu lagi yahudi dari yahudi  yang jual mekdi ni..

Lain-lain Komen

Quote cikatilia 28-11-2019 01:39 PM
dah kenapa mahal sgt jual balik?
benda tu RM30 aje asalnya

gila ar
Quote fushimi 28-11-2019 01:44 PM
kaca ke plastik

membazir je

Quote Carcosa 28-11-2019 01:45 PM
Let me tell you guys something. Abg ipar meols kerja dgn bursa saham, tapi kat US lah. Dia kaya raya sgt, sbb apa? FOMO - Fear Of Missing Out.
Dia kata, dia dpt jadi kaya dgn org2 sebegini.
Kat Malaysia ni ramai betul org FOMO. U don't actually need those shit. Tapi naaaaak jgk beratur beli. Sbb, tulah. Takut tak dapat. Dah beli? Berhabuk kat dapur.
Quote kechikchomel 28-11-2019 01:45 PM
Kawan2 kemain masing2 up kat FB dah dapat benda alah ni. Ada yg husband beli kan. Ada yg gigih beratur sndri.
{:smile
Quote umbut 28-11-2019 01:50 PM
Late 90s dulu keluar hello kitty toys. Tu beratur berebut bagai aku tgk sepet rebut.. mak koserrr
Quote sarah82 28-11-2019 01:51 PM
Carcosa replied at 28-11-2019 01:45 PM
Let me tell you guys something. Abg ipar meols kerja dgn bursa saham, tapi kat US lah. Dia kaya raya ...

Haaaa.. Sama mcm teknik Mood republik buat masa mula2 dulu
Quote potsshine 28-11-2019 01:52 PM
bersepah product ello kitti...kegilaan apakah ini...hahahahahah
Quote mdhelmi 28-11-2019 01:53 PM
RM45-RM900 je???
murah lagi tu....

amik bawah ni

Quote Kurex 28-11-2019 01:54 PM
ada yg suka hello kitty pun acik muka berkerak
Quote fliphair8 28-11-2019 02:02 PM
900 baik beli british short hair kitty? tu pun tak cukup....hakak berangan
Quote CinnamonR 28-11-2019 02:14 PM
Nasebla aku x heran
Quote sarah82 28-11-2019 02:28 PM
Aku takut kan segala bentuk hello kitty ni.. Selamat duit aku.. Yezaaa.. Esk black friday
Quote MsKathryn 28-11-2019 02:53 PM
Ada bbpra kwn gigih beratur tp beli utk sendiri as a collection.
Quote gummiebear 28-11-2019 03:00 PM
Iols baru tahu pasal ni sekali dah habis pulakk. Tapi tidak lah gigih iols nak mencari
Quote meteorspeed 28-11-2019 03:02 PM
Sapa beli mmg bodoh..sampai 3k, 900.. Pe ker bodoh.. Asal nyer harga 30 hengget
Quote rayray28 28-11-2019 03:03 PM
Adoii ank i mintak monster jam tu dh hbis gk hrtu..tgk ada jual kt lazada..tp memikir gk nk beli huhu..if beli happy meal dpt gk skali dgn makanan
Quote zacks 28-11-2019 03:03 PM
ini namanya SCALPERS.

depa beli borong banyak so that lepas ni depa boleh jual dgn harga yg melampau tinggi dari yg asal.

tapi bagi sesetengah orang yg jenis collector, sanggup bayar.

omputeh kata, "WILLING buyer, WILLING seller."

Quote AnaisAnais 28-11-2019 03:04 PM
apa nak heran... demand and supply kan.


yg nak buat collection, nx time try harder ok. first day launch, terus serbu McD, beli siap2.


umpama pengumpul setem. first day cover beratur panjang. sbb resale value dia sngat tinggi. jangan nak marah kat reseller pulak.  tingkatkan usaha tu ok adik2...
Quote rayray28 28-11-2019 03:04 PM
gummiebear replied at 28-11-2019 03:00 PM
Iols baru tahu pasal ni sekali dah habis pulakk. Tapi tidak lah gigih iols nak mencari

Skg ni cookies and cream pie tu pn why sokmo xde stok..geram sungguh

Lihat semua komen(117)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.161311s Gzip On
To Top