Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Hentikan Tohmahan - Isteri Pertama Da'i Farhan Minta Warganet Hormat Pendirian Terima Poligami

28-11-2019 10:31 AM|Oleh: natrahn| Komen: 44

Menerusi posting viral Ches Al-Maliki di Facebook baru baru ini, seorang wanita mendakwa Da’i Farhan telah bernikah dengan seorang wanita berstatus doktor pakar dan menceritakan serba sedikit masalah dihadapi isteri pertama, Fatin yang tidak reda dengan perkahwinan kedua suaminya.

Mendapat kecaman warganet, Da'i Farhan tampil mengatakan dirinya telah difitnah perunding kewangan Ches Al Maliki kerana tidak mengizinkan isterinya membeli rumah dengan wanita tersebut.



Tidak mahu isu ini berpanjangan, Fatin sendiri telah memuat naik status di laman Facebook beliau meminta semua pihak menghormati pendiriannya menerima keputusan suami berpoligami serta menghentikan segala tohmahan terhadapnya serta keluarga.


Kredit Foto - FB Fatin

Baca lanjut: 




Suami sudah lama memaklumkan hasrat untuk berkahwin lagi




Saya serah pada takdir apa yang terbaik



Pada mulanya saya redha dalam paksa



Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul




Tidak menjangka kenyataan pihak ketiga menjadi viral




Mohon hentikan segala tohmahan kepada Fatin, keluarga dan suami



Baiknya Fatin. Namun, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. Apapun, setiap yang terjadi ada hikmahnya. Semoga segala urusan Fatin dan anak-anak dipermudahkan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 44
Komen

Previous : "Takutnya, Tuhan Sahaja Yang Tahu!"- Ada Masalah Pada Ulu Hati, Zulin Aziz Jalani Pembedahan

Next       : M Nasir Kata Lagu Sekarang Tak Kreatif, Hattan Sedih Lagu Baru Tak Dimainkan

Komen Terbaru

Quote gideoncross 10-12-2019 09:49 AM
natrahn replied at 28-11-2019 05:53 PM
kan..ina naim tu sebab dia mesti bergantung kat husband dia ja..dia kan housewife.. semoga Allah m ...

Ina Naim tu lvl lain, dia sorg je yg faham haha.

Lain-lain Komen

Quote Star_el 28-11-2019 10:37 AM
lol tulah kekadang aku malas nak dengar luahan hati org dah kawen ke couple, hujung2 tetap gak nak balik pada laki tu, kita pulak yg dituduh macam2. So senang aku ckp, kalau ko mmg tak nak cerai ke apa, jgn cite pape kat aku.
Quote munchkin 28-11-2019 10:38 AM
Hmmm.

....
Quote nuril86 28-11-2019 10:42 AM
okey..  semoga anda berbahagia....
Quote natrahn 28-11-2019 10:52 AM
Star_el replied at 28-11-2019 10:37 AM
lol tulah kekadang aku malas nak dengar luahan hati org dah kawen ke couple, hujung2 tetap gak nak b ...

itu lah..takut jadi janda..last2 redha je la... hmmmm
Quote nazzse 28-11-2019 10:54 AM
tak berbaloi untuk dibaca..tapi berbabaloi untuk dikutuk
Quote LolaLombing 28-11-2019 10:54 AM
Star_el replied at 28-11-2019 10:37 AM
lol tulah kekadang aku malas nak dengar luahan hati org dah kawen ke couple, hujung2 tetap gak nak b ...

Betul2 ujing2 dia meratib ke lako dia jua. Buat dont no je. Lantak ke dia la nak merana atas pilihan Sendiri
Quote Kurex 28-11-2019 10:57 AM
kalau semua berserah takdir, untuk apa Tuhan turunkan hukum dalam al-Quran..

sedangkan kita ada hak pertahankan diri, tetap nak kata "saya berserah........"

Siti Asiah walaupun dia dapat bersuamikan firaun yg jahat tu, dia tetap jugak pertahankan diri dia..

Nilah aku malas nak dengar cerita orang terlebih islamik ni, semua nak serah takdir, asal cakap je mesti nak kena cakap "MasyaAllah, ni adalah ketentuan.." siap setiap bait tu ada ayat islamik.. selalunya orang macam nilah paling pelancau sekali.

macam sorang yg aku kenal "abg khilaf, maafkan abg.. Allah buatkan abg terlupa.." sekali langsung dia tak bayar duit aku!!!

sama jugak la ada yg tu, kata Tuhan bukan utk Allah, sebab Tuhan tu utk agama lain.. Dah tu dalam syahadah kau gantikan apa dengan perkataan tuhan? Aku bersaksi tiada ....... selain Allah.. Nabi s.a.w sendiri guna perkataan tuhan untuk Allah.. tetiba tok guru mana ntah ajar tuhan tu utk agama lain sebab Allah tak boleh dipanggil Tuhan sebab kebesaran Allah sendiri..

sorry ot sikit.. aku memang membara jenis manusia yg kejap2 salahkan takdir, dgn penonggeng agama ni..
Quote chicozinn 28-11-2019 10:59 AM
bini 1st lembik dek purcaya sorga bawah tapak kaki somi si penonggeng agama
Quote palmolive 28-11-2019 11:23 AM
bini dia ok..
bini org lain yg sakit ati
Quote gummiebear 28-11-2019 11:25 AM
Okay kak semoga bahagia
Quote LuvAurora 28-11-2019 11:26 AM
Meluat betul bila tgk ayat jenis penunggang agama ni.. Btw anak sis yg girl tu comey sangat kesian dia..
Quote Sazida 28-11-2019 11:27 AM
Mmg musim bini penunggang agama nk try penetrate industry hiburan ke? Kenapa laaa luah kt socmed. Pegilah kaunseling. Org lain pun ada penderitaan jugak, tp malu nk citer kt socmed.
Quote MarissaOberlin 28-11-2019 12:14 PM
Da'i lain semua senyap erk bila member sendiri buat perangai.
Janda anak 8 yang bergelar doktor yaaa.
Quote bondeh 28-11-2019 12:17 PM
pegi mammmmppppsss lah jantan acah2 ikut sunnah nih... kahwin ikut sunnah... taik kucing betul asalkan 'jagung leher' pelbagai celopan...


*meolls tak baca benang nih masuk2 terus melahar yihhhhh
Quote uori 28-11-2019 12:34 PM
kagum dan spechless



Quote natrahn 28-11-2019 12:58 PM
MarissaOberlin replied at 28-11-2019 12:14 PM
Da'i lain semua senyap erk bila member sendiri buat perangai.
Janda anak 8 yang bergelar doktor ya ...

doktor pakar... n kalau baca dari posting Fatin nih, family mertua memang setuju bebeno nak bermenantukan doktor pakar...dorang pun kan pi mintak nasihat pak mertua huhu...
Quote natrahn 28-11-2019 12:59 PM
MarissaOberlin replied at 28-11-2019 12:14 PM
Da'i lain semua senyap erk bila member sendiri buat perangai.
Janda anak 8 yang bergelar doktor ya ...

seorang PU pun tak berbunyi kan
Quote awanysss 28-11-2019 01:21 PM
kau laki bini fake.. kalau awal2 dah redho takyah la cerita kat org..
ni org tu stand utk kau, tak pasal2 kena twist dia fitnah..
hidup la kau asal berlaki..

sbb tu aku *sorry to say* tak suka ngan org2 alim ulamak sgt.. mmg at the end penunggang agama.. manjang nak kawin byk.. pastu cerita pasal agama..
Quote nia_salina 28-11-2019 01:21 PM
Untung laki. Dia sonyap je ada bini bini akan backup baik punya

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095662s Gzip On
To Top