Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Keliru Nak Minum Mana Satu" - Warganet Rengsa Bila Ramai Lelaki Komen Double Meaning

27-11-2019 11:53 AM Komen: 44

Larangan penyediaan 'straw plastik minuman di semua premis perniagaan bagi tujuan mengurangkan pencemaran plastik serta dalam usaha memulihara alam sekitar telah dilaksanakan pada 1 Januari 2019.

Orang ramai menyambut baik larangan tersebut dan mula menggunakan alternatif kepada straw plastik atau tidak menggunakannya langsung seperti yang dikongsikan pemilik akaun twitter ini. 


Tweet ini kemudiannya mendapat mengundang pelbagai maklumbalas termasuk komen double meaning dari warganet kerana dalam gambar tersebut turut memaparkan gambar payudara seorang wanita.


Komen-komen tersebut kemudiannya mengundang perdebatan sesama warganet.

Inilah definisi lelaki jijik...

Perempuan bebas komen lucah, lelaki tak boleh?

Perempuan lagi teruk komen sampai pecah ovari...

Patut cover atau crop part tu...

Dua-dua salah, yang upload gambar dan yang tak tutup aurat dengan sempurna...


Komen sebegini dapat dilihat di mana-mana. Kita semua perlu berhati-hati dalam apa yang kita paparkan di media sosial.

Kebebasan bersuara bukan bertujuan menggalakkan komen-komen tidak senonoh, lucah atau seksis. Sepatutnya segala kebebasan mestilah digunakan dengan hormat dan bertanggungjawab.  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote natrahn 30-11-2019 10:11 AM
Nt-ViruS replied at 29-11-2019 01:57 PM
siap blur gambar kejadahnyer setan.

hahahahaha nak tengok yang gambar ori kena pm tepi lah

Lain-lain Komen

Quote sarah82 27-11-2019 12:04 PM
Tgk pun tau double padded bra..
Quote Victorioussss 27-11-2019 12:18 PM
Attention whore. Saje mengundang pastu acah men are disgusting

Stupid bitch
Quote Ferr_Remy 27-11-2019 12:23 PM
Camni pun leh jadi berita ke {:question
Quote Themilo 27-11-2019 12:25 PM
Victorioussss replied at 27-11-2019 04:18 AM
Attention whore. Saje mengundang pastu acah men are disgusting

Stupid bitch

kan.. apa yang biatch ni expect actually?
Quote cikatilia 27-11-2019 12:42 PM
mengundang sgt sambil mendada acah suci2 eh kenapa tgk dada I
Quote Artemesiaa 27-11-2019 12:42 PM
Satu lagi attention seekers kowser melayan
Quote Rainrein 27-11-2019 12:49 PM
Twitterian xde keje. Bergasakla korang.
Quote Kurex 27-11-2019 12:54 PM
sebenarnya tu tujuan kau kan?
Quote CatMiow 27-11-2019 12:54 PM
Bersepah lelaki Malaysia komen gini.  Cuba baca kat Ml studio kalau speaker pompuan.
Quote polahdek19 27-11-2019 01:08 PM
Boleh expect org komen apa kalau post gambar mcmtu, so kalau tak nak kena ganggu dgn pervert elak2 lah post gmbr jenis mcmtuuuu{:nose
Quote cahaya_almas 27-11-2019 01:37 PM
Haha ..i terliur tgk air tu...kt mana ya...kt kl area mana ada anw...sape tau bgtau ya...ari tu g cari..kt google ckp open..bila pergi dh tutup lah pulak..sedih sugguh rasa....
Quote prettyuglybabe 27-11-2019 01:53 PM
cahaya_almas replied at 27-11-2019 01:37 PM
Haha ..i terliur tgk air tu...kt mana ya...kt kl area mana ada anw...sape tau bgtau ya...ari tu g ca ...

u kl kat mana? kalau 24 hrs kena gi PJ kat amcorp nun..

Quote cahaya_almas 27-11-2019 02:06 PM
prettyuglybabe replied at 27-11-2019 01:53 PM
u kl kat mana? kalau 24 hrs kena gi PJ kat amcorp nun..

Ooo.i kt sentul..ari tu pergi area jln tar dah tutup ..24jam ya kt situ...ok nanti i pergi...rasa tak jauh sgt pun kan....
Quote prettyuglybabe 27-11-2019 02:16 PM
cahaya_almas replied at 27-11-2019 02:06 PM
Ooo.i kt sentul..ari tu pergi area jln tar dah tutup ..24jam ya kt situ...ok nanti i pergi...rasa  ...

haah.. 24jam satu je kat pj..
yang lain selalu nampak kat mall..
kat wangsa walk pun ada..
Quote cahaya_almas 27-11-2019 02:23 PM
prettyuglybabe replied at 27-11-2019 02:16 PM
haah.. 24jam satu je kat pj..
yang lain selalu nampak kat mall..
kat wangsa walk pun ada..

Ok..tq u....
Quote aleesyasofia 27-11-2019 02:23 PM
apa pnye ppuanlah.. xblh ke pkai elok2 ckit..
Quote chicozinn 27-11-2019 02:30 PM
halah memang lelaki (read: lelaki str8) wajib tengok boobies punya..bersyukur la masih ramai lagi jantan yg minat kat cikki..
Quote dekmieDandy 27-11-2019 02:40 PM
gigihnya buat thread pasal account troll
Quote natrahn 27-11-2019 03:45 PM
sarah82 replied at 27-11-2019 12:04 PM
Tgk pun tau double padded bra..

kah kah kah @sarah82 unsangkarable

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.221273s Gzip On
To Top