Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Tiada Darah Indonesia Tapi.." - Warganet Negara Seberang Kecam Agnez Monica Lupa Diri

27-11-2019 11:00 AM|Myeonir| Komen: 51

Agnes Monica ternyata memang terkenal di negara kelahirannya iaitu Indonesia dan juga negara jiran iaitu Malaysia. Bermula sebagai pelakon dalam pelbagai sinetron popular seperti 'Ku Tlah Jatuh Cinta' dan 'Matahari', populariti wanita ini tak perlu dinafikan lagi!

Walaupun sudah mengecapi kemahsyuran di Indonesia, Agnes tidak puas dan mula mengorak langkah ke pentas antarabangsa lantas memulakan karier seninya di Amerika Syarikat. Rata-rata penduduk Indonesia berbangga melihat pencapaian wanita berusia 33 tahun itu.

Kredit foto: IG
Baru-baru ini, Agnes telah menjalani satu temu bual bersama rancangan 'BUILD' bagi menceritakan tentang perjalanan seninya serta mempromosikan single terbarunya, 'Diamond'.


Namun memeranjatkan apabila wanita itu seperti tidak mengaku bahawa dia merupakan orang Indonesia malahan hanya menyatakan bahawa dia mempunyai darah Jerman, Jepun dan Cina.

Sebagai seorang Kristian, dia turut menyatakan bahawa dia merasakan seperti minoriti kerana Muslim merupakan penduduk teramai di sana.

Selepas menonton video itu, ramai penduduk Indonesia yang marah dengan pernyataannya itu. Sepertinya dia malu mengaku bahawa dia merupakan orang Indonesia.

Kredit foto: Twitter
Kredit foto: IG
Habislah orang Indonesia dah marah tu! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
6
Bosan
1
Komen: 51
Komen

Previous : Ibu Jual Demi Moore Pada Harga RM2,000, Dirogol Jadi Hamba Seks

Next       : Baju Mesyuarat PIBG - Fans Teruja Tae Hyung BTS Buat Konsert Berbaju Batik, Tapi Harganya...

Komen Terbaru

Quote weezerfan 11-12-2019 03:02 AM
Agnes mo ngaku nigga je lah. Gaya pon nak serupa negro je. Tgk reaction negro semua mcm mana? Silap2 kena boikot. Muka lelhurua prc berangan nk jd nigga. Pui

Lain-lain Komen

Quote Themilo 27-11-2019 11:09 AM
kah kah kah..  dah sah-sah la cikki ni leluhur tanah besar.. memang la takde darah indon hauk yang mengalir dalam badan sheols.. betul la apa yang dia cakap tu.. indon ni tak tau ke beza antara warganegara dengan kaum? gigih nak tegakkan konsensus bersama Sumpah Pemuda identitas bangsa WNI
Quote CatMiow 27-11-2019 11:16 AM
A lot of mix juga kekdahnye ye..

Choi... Minoriti ktistien katenye..  tapi, nak juga dok kat negara minoriti Asian mahupun Jerman...

Quote Kurex 27-11-2019 11:24 AM
dia pun malu nak mengaku dia indon........ siapa je yg nak mengaku, sebab indon ni terkenal dalam dunia dgn perngai jongos
Quote Mfzg89 27-11-2019 11:24 AM
Petronas milik indon.. doneclaim..
Quote Tinot7 27-11-2019 11:36 AM
Diorg bengang sbb dia tanak ngaku warganegara sana walopon diorg dah bg support gegiller kat minah ni. Dia dah tukar kewarganegaraan ke?
Kalau kat mesia, lepas migrate dan tukar warganegara, diorg dikenali sbg malaysian-born. Tak perlu nak ngaku org mesia lagi.

Iols rase sedey sbb tak sangka bila diorg sume dok satu skolah, bawah satu pentadbiran, masih tiada perasaan belonging to the country. Ke minah ni tak pi skolah kebangsaan diorg, tu yg rase terasing drp rakyat kat sana?
Kat mesia, dgn pelbagai aliran, mmg la tak menghairankan bila rakyat buat kerenah ckp dun feel like they belong to the country.

Tingat lagu matahariku yg iols suke bebenor dgr dolu2...
Quote Boomibulat 27-11-2019 11:48 AM
Agnes x sudi di klaim sbg indon..
Quote Andyscenes 27-11-2019 11:51 AM
nasib la yuna x mcm tu
Quote umbut 27-11-2019 11:52 AM
Hahahahaha.. sapa je yg nak ngaku indon.. eeewww
Quote dewi_rina 27-11-2019 12:09 PM
Indon kan kaki claim, yg bukan indon pun dikata indon
Ni yg indon tak mengaku indon
Malu lah tu dah kalah bola
Klu indon menang mesti dgn bangga nya dia mengaku indon siap kibar bendera dekat situ
Lepastu hiding bakso dekat situ jugak
Quote RatuDunia94 27-11-2019 12:14 PM
Andyscenes: nasib la yuna x mcm tu


Yuna nak ngaku mixed ape cuols?
Silap host yg interview pon gelakkk kat sheols..

Unless sheols ngaku mixed zimbabwe or ghana.
Quote Artemesiaa 27-11-2019 12:56 PM
Suka penampilannya dulu berbanding sekarang yang nampak try hard sangat
Quote helicornia 27-11-2019 01:33 PM
kahkahkah indon pun malu mengaku indon
Quote ananyaperfume 27-11-2019 01:40 PM
tak tahu mana satu betul,agnes pun even xder darah native indon,ngaku ja la org indon,blakon membesar ngan lagu lagu indon dahgi sana lupa lak nak establishbdiri tu asal indon(dah tau rakyat indon terlampau taksub dengan  status warganrgara mendonia n pancasilap derang tu agnez pun xkan xpaham..)
yg netijen punsatu dah yg bab ni pun terlbih emosi(padahal status kasta boleh derang tak kisah pulak,bygkan aqu keja stabux penang dulu slalu jumpa tuan an maid pakai mcm bju nurse gedong anak ,padahal satu bngsa indon.org malaysia x mcm tu kita layan semua sama.hum yg ni tk nk pertikai pulak..)bagus la artis malaysia femes kt barat sana tapi masih kekal identiti malaysia contoh:dato shake,azah aziz,michelle yeoh yuna henry golding
Quote salmon-suki 27-11-2019 01:49 PM
Dia ni makin lama makin bosan..xde music y berkualiti..hrp nak bukak atas bawah tp tetap xde aura seksi tuh..nmpk busuk jah mcm org2 indo..kekeke~
Quote buapakperut 27-11-2019 01:50 PM
tu la yindun gigih claim sana claim sini,last2 ku tlah bukan yindon.. btw mix mix sheol cina jepun memang takda darah jawa bugis ponorogo bagai,cuma netep di yindon syeh.... ngamuk yindun
Quote mieymiey 27-11-2019 01:54 PM
Iols pun baru tau yang sheols takder darah Indonesia.
Tapi muka sheols memang nampak chinese & japanese.
Quote jihah_kudat 27-11-2019 02:07 PM
salmon-suki replied at 27-11-2019 05:49 AM
Dia ni makin lama makin bosan..xde music y berkualiti..hrp nak bukak atas bawah tp tetap xde aura se ...

aku ingat aku sorang je rasa dia busuk..akak jual bakso kat kawasan rumah aku pun nampak wangi lagi
gigih nak nmpk internasional sampai tan kan kulit tapi tetap jua nampak busuk..
Quote LuvAurora 27-11-2019 02:13 PM
Sian dia pun malu nak ngaku org indon Tapi dia dulu mmg lawalah igt lg masa darjah 5 masa tu lagu matahariku tgh top..
Quote Modngengade 27-11-2019 02:24 PM
Themilo replied at 27-11-2019 11:09 AM
kah kah kah..  dah sah-sah la cikki ni leluhur tanah besar.. memang la takde darah indon hauk yang m ...

kesian indon, gagal klaim agnes monika puler


@nusaraya


Lihat semua komen(51)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.490914s Gzip On
To Top