Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Memualkan! Pad Kotor Bersepah, 'Penyewa Dari Neraka' Undang Kecaman Netizen

Oleh: Pink Lily|25-11-2019 04:40 PM Komen: 69


"Ya Allah... Pad dia period tu sampai jadi hitam bekas darah..."
"Binatang apa yang hidup dalam sampah macam ni"
"Ni manusia ke jin"
"Gelilah.. Pengotor betul"
"Ni rumah ke tempat pembuangan sampah"

Itu antara komen netizen apabila melihat gambar-gambar sebuah rumah sewa di Kota Tinggi, Johor, sebelum dibersihkan.


Kredit foto: Shazara Smart Enterprise

Gambar yang dimuat naik oleh sebuah syarikat servis membersih rumah, Shazara Smart Enterprise menjadi tular apabila gambar rumah tersebut sebelum dibersihkan kelihatan begitu menjijikkan dengan keadaan lantai bersepah dipenuhi sampah-sarap, botol plastik kosong dan tuala wanita yang telah digunakan. 


Bagaimana seorang wanita sanggup melonggokkan pad kotor di tandas sebegini lama? 
Kredit foto: Shazara Smart Enterprise

Ini bukanlah kali pertama gambar rumah sewa tempatan tular di media sosial akibat perbuatan penyewa yang pengotor. Lebih menghairankan apabila kebanyakan kejadian ini dikaitkan dengan penyewa wanita, apa sudah jadi? 


Kredit foto: Shazara Smart Enterprise

Kredit foto: Shazara Smart Enterprise

Keadaan rumah selepas dibersihkan.
Kredit foto: Shazara Smart Enterprise

Hanya tinggal sebulan untuk kita melangkah menuju ke tahun 2020, namun adakah mentaliti dan sikap orang kita masih di takuk yang lama? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
15
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 69
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chikumanis 28-11-2019 03:53 PM
clarizsa replied at 28-11-2019 10:35 AM
Jijiknya perangai simpan sampah
Org buang tiap hari n kalau byk sgt 2 kali sehari pi buang

eeeuuuwwwww....

anak buah sorg ada yg perangai mcm ni dulu masa kenduri kat kg...lepas cuci pad, dia gulung n sangkut kat rak tuala, esoknya, makcik (tuan umah) up kat group tanya siapa yg tak reti ajar anak buang pad dlm tongsam atau siapa yg tak kenal tongsam? perangai biar mcm org, jangan mcm setan jin aprit pengotor!

next time xde dah pad bsepah merata2...

Lain-lain Komen

Quote sfrnna 25-11-2019 04:47 PM
Ya allah, jijiknyaaaa
Quote Betara_Indera 25-11-2019 04:55 PM
hantaran nak 20k
Quote keknaih 25-11-2019 04:58 PM
Ya Allah... takda ke jin setan tumoang tidur sekali dgn depa?
Quote Kurex 25-11-2019 05:00 PM
disamping mengutuk, dia juga promote serviced dia
Quote MoonRise 25-11-2019 05:10 PM
Sis tak faham la acamnor diorang boleh hidup dalam keadaan kotor and sepah macam nie.
Tak make sense langsung
Quote belilies 25-11-2019 05:13 PM
Kotornyaaa. Celaka nau pangai. Harap2 kau kena kejar dek penanggal bila kau branak nanti. Rumah kemain lagi lawa kau buat sarang reban bahgai. Eyyyy aku je geram lebey.
Quote Bergosip 25-11-2019 05:33 PM
What. Penyewa tu tak bau busuk ke? Dengan sisa makanan macam tu dicampur bau darah haid. Busum weiiii. Hilang deria bau ke ni
Quote meisapoya 25-11-2019 05:43 PM
Woww. Pengotor amat. Teringin tengok penampilan penyewa tu..
Quote dua_chzy 25-11-2019 05:43 PM
Tukang sembelih babi ke pekerjaan deyol?
Quote Bunggah 25-11-2019 05:54 PM
Kotornya. Seram tengok. Agaknya ade bf ke diorang ni? {:laugh {:laugh
Quote thetimes 25-11-2019 05:55 PM
Biar betul, boleh tahan ke stay dalam rumah tu.{:yameteh
Quote matchstick 25-11-2019 06:13 PM
Kurex replied at 25-11-2019 05:00 PM
disamping mengutuk, dia juga promote serviced dia

Better lah drpd yg viral sblm ni, geng properties mtk derma utk kos bersihkan rumah sewa diorg
Quote outcast 25-11-2019 06:15 PM
Lepas ni kalau nk sewakan rumah kene  buat deposit pembersihan..
Quote epuepy 25-11-2019 07:21 PM
Pengotor sungguh!
Quote KIM.K 25-11-2019 07:42 PM
Kompom le deposit burn
Quote Cookingholic 25-11-2019 08:11 PM
Mak aihh ada jugak ke org normal sanggup biarkan plastik tapau bertimbun2 dgn pad berkulat hitam mcm tuh?

Teringat reality show Hoarders. Mungkin penyewa nih ada penyakit sedemikian rupa
Quote ailies 25-11-2019 08:44 PM
Sejenis instafamous, head to toe Duck/fashionvalet, lepak jibby & co/starbuck, youtuber.. SEDEHHHH
Quote fliphair8 25-11-2019 08:53 PM
Hakak teringin nak tengok camne ghupe minah pengotor ni? Penyepah hakak paham lagi...pengotor mmg tak paham...species lahir duk kandang babi ke hape?
Quote any42 25-11-2019 09:37 PM
smpah sisa mkanan klau sehari xbuang dah mnusuk bau. mcmna bleh hdup dgn smpah sarap gtu. xde maggot ke mrayap weyyy. penyewa sorang2 ke rmai dlm tu smpai tahap pad bsepah dbiar je.

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.139701s Gzip On
To Top