Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Eww, Jijiknya! Ayam Berperisa Tikus Jadi Hidangan Di Gerai Tomyam

25-11-2019 10:04 AM Komen: 14
Pengunjung ke sebuah premis makanan di Bayan Lepas terkejut apabila beberapa tikus 'selamba' menjamah ayam goreng yang bakal dihidangkan di gerai tomyam tersebut.

Aksi menjijikkan tikus-tikus itu dirakam salah seorang pengujung dan disebarkan di Facebook Penang Kini. Menurut portal itu, dipercayai lokasi gerai tomyam terbabit berdekatan Zon Industri Bayan Lepas di belakan kilang Zoomic.


Kredit foto: World Of Buzz

Video yang kini mendapat lebih 150k tontonan dan ribuan perkongsian itu menggemparkan netizen kerana gerai itu dikatakan popular dan dikenali ramai pengunjung.

Dalam video berdurasi 30 saat itu, seekor tikus dilihat mengiggit ayam goreng yang disimpan di dalam ruang makanan walaupun ketika itu terdapat ramai pengunjung.


Loading FB Post...

Lebih mengejutkan, pengunjung yang merakam berkata dalam tempoh 30 saat tersebut penjual dan pekerja gerai tidak melakukan apa-apa untuk menamatkan aksi menjijikkan sang tikus tersebut.

Sudah pastilah ini bukan kali pertama atau kedua kejadian tersebut berlaku.

Berikutan tersebarnya video tersebut, ramai netizen membuat keputusan untuk memboikot gerai tomyam terbabit dan mempersoalkan kegagalan pihak penguat kuasa untuk mengambil tindakan.


Kredit Foto: FB
Kredit Foto: FB

Mungkinkah ini salah satu sebab mengapa industri makanan jalanan kita gagal bersaing dengan Thailand dan Singapura dalam carta terbaik? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote matbad 25-11-2019 10:43 PM
Ferr_Remy: Makanan jalanan kite gagal bersaing dgn Singapore? Sape ckp? Stakat omputeh bodoh ckp Singapore best street food tu boolayan jer. Rakyat Singapore pun ...

Yezzzaaa betul..sbb ranai ckp mkanan saba tak sedappppp

Lain-lain Komen

Quote nourie 25-11-2019 10:11 AM
Edited by nourie at 25-11-2019 10:15 AM

eewww.... patutlah mcm2 penyakit ada skrg ni
Quote cikatilia 25-11-2019 10:17 AM
nyam nyam kata tikus tu
patut la berisi dia
makan ayam goreng yo
Quote RatuDunia94 25-11-2019 10:42 AM
Bgtau je la nama kedai. So org lain x terkena..
Quote Ferr_Remy 25-11-2019 10:50 AM
Makanan jalanan kite gagal bersaing dgn Singapore? Sape ckp? Stakat omputeh bodoh ckp Singapore best street food tu boolayan jer. Rakyat Singapore pun heran negara diorg camne omputeh leh rated camtu siap ade yg ckp ade Gomen diorg bayar untuk promote Singapore.
Quote Kurex 25-11-2019 11:20 AM
aku tak faham la jenis manusia yg taknak letak nama gerai/kedai..
letak je la senang orang nak tau & tak perdi sana
Quote sue_liah 25-11-2019 11:46 AM
adoi jijiknya..gemok2 tikusnya
Quote BoongaKertas 25-11-2019 03:03 PM
spill jer lah nama kedai tu
Quote Artemesiaa 25-11-2019 03:45 PM
Euwww kesian ler siapa yang kena makan sisa tikus.  Harap ada yang sudi bagitahu nama kedai tu.
Quote keknaih 25-11-2019 04:29 PM
euwwww.. kenapa lahh boleh biar tikus memanjat sampai ke situ. nasib ada org nampak. mmg kena banned lah kedai tomyam ni
Quote any42 25-11-2019 04:39 PM
gelinyaa. klau kt dpn pun dah mcm ni kt dlm dapur, toilet mcm mna la haiiiii.
Quote Bergosip 25-11-2019 05:36 PM
Eeiiii, mudah-mudahan ada orang buat report dekat KKM.
Quote Bunggah 25-11-2019 06:05 PM
Yg mana lebih kotor? Kedai tomyam ke kedai mamak? Baru nak pegi bercuti di penang.
Quote Sang_Pencinta 25-11-2019 07:03 PM
Bunggah replied at 25-11-2019 06:05 PM
Yg mana lebih kotor? Kedai tomyam ke kedai mamak? Baru nak pegi bercuti di penang.

Tengok kedai kot, kalau tak pasti betterlah makan fast food lol
Quote matbad 25-11-2019 10:43 PM
Ferr_Remy: Makanan jalanan kite gagal bersaing dgn Singapore? Sape ckp? Stakat omputeh bodoh ckp Singapore best street food tu boolayan jer. Rakyat Singapore pun ...

Yezzzaaa betul..sbb ranai ckp mkanan saba tak sedappppp

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.191054s Gzip On
To Top