Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Nasir Bilal Khan Tolak 20 Tawaran Lakonan, Tengok Tajuk Drama Nak Termuntah!

22-11-2019 05:12 PM|Oleh: Saiful| Komen: 20

Nasir Bilal Khan mengakui yang dia telah menolak 20 tawaran lakonan kerana kecewa sungguh dengan penghasilan drama masa kini yang tiada hala tuju.

"Secara jujurnya, apabila diberitahu tajuk drama saya rasa seperti nak termuntah. Masakan tidak, drama sekarang hanya berkisar cinta cintun," katanya  sebagai panel pada Kongres Sangga Artis Veteran di Pawagam Mini P Ramlee, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Hulu Klang.

Tambahnya, penghasilan sesebuah karya sepatutnya dapat mendidik masyarakat dan membentuk negara.

Foto: mStar Online
"Tugas artis mengajar orang ramai dan menghasilkan moral yang baik. Artis ada tanggungjawab, anak seni sepatutnya memandang sesuatu di sebalik sesuatu.

"Hasil seni juga perlu memandang 100 tahun ke hadapan bukannya seperti sekarang," katanya kepada Harian Metro.

Dahulu pun dia mahu bersara sebagai pelakon tapi ditangguhkan selepas dipujuk membintangi telefilem Tanah Kubur.

Kalau stesen TV nak hasilkan drama mengarut, sepatutnya pihak produksi yang perlu menjadi tentera dengan menentang ideologi tersebut.

Foto: Astro Gempak
Bukan itu sahaja, pelakon ini juga mencadangkan agar artis berpengalaman diberi peluang menjayakan program anjuran jabatan kerajaan, selain Kerajaan Persekutuan atau negeri memberikan darjah kebesaran berserta elaun khas untuk mereka.

"Dalam keadaan sekarang, ada dalam kalangan artis lama bergelar Datuk masih meminta-minta di usia tua mereka."

Setuju tak dengan pendapat Nasir ni? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
14
Marah
2
Terkejut
5
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 20
Komen

Previous : Belum Tutup Pintu Hati, Fauziah Latiff Masih Mengharapkan Jodoh Baru

Next       : "Saya Harap Dia Tak Sia-siakan" - Adira Tak Jadi Cerai, Datuk Red Dapat Peluang Kedua

Komen Terbaru

Quote InVendeTTa 26-11-2019 11:28 PM
Mmg nak muntah aku tajuk2 drama melayu... Satu ya cliche.. Time raya mesti tajuk drama nama makanan..kalo cinta cintun tajuk lg cringe..

Lain-lain Komen

Quote airmineral 22-11-2019 05:24 PM
betul tu tok
Quote cutepiekiss 22-11-2019 05:30 PM
Aku pun nak termuntah tgk tajuk drama.
Quote kookie92 22-11-2019 05:38 PM
nice...........
Quote ReginaGeorge 22-11-2019 05:57 PM
Apa pendapat tok tentang kenyataan Mr bean baru nih?
Quote eLiaD 22-11-2019 06:22 PM
bukan pocik ni pnah berlakun drama sampah jugk ke tp dh lupa tajuk lau x silap genre komedi
Quote salmon-suki 22-11-2019 08:23 PM
Betul laa tu..tajukk cm sampah,citer sampah,semua sampah..xde moral values langsung..kot ye pun nak santai2,boleh tp jgn ler cliche sgt smpai nak termuntah hijau tgk cter tu..
Quote Zaien 22-11-2019 11:41 PM
btol la tu..
Quote Perawankota 23-11-2019 12:16 AM
Betul betul betul
Quote Pakis 23-11-2019 09:09 AM
Betul tu.  Tajuk drama sekarang boleh kata cam mengerikan sket.  
Quote Iema5008 23-11-2019 01:01 PM
Pakis replied at 23-11-2019 09:09 AM
Betul tu.  Tajuk drama sekarang boleh kata cam mengerikan sket.

Contohnya laki ku bekas janda nenek mu hahahha tu contoh saja... serius lama dh x layan drama
Quote Psfzi 23-11-2019 06:30 PM
Patutla lama x nmpk dia berlakon
Quote meow_tompok 24-11-2019 12:54 AM
drama melayu byk mengisahkan tentang kisah masyarakat, rumahtangga, percintaan.
byk bermain dgn emosi, sapa yg pandai bawak watak nangis2, marah2,giler etc etc itulah yg diangkat pelakon terbaik... tapiiiii genre mcm tu membosankanlah lama2 nak tengok. Drama mcm ni jelah yg mampu, sbb budget rendah tak perlu guna CGI.

kalau takat drama mcm tu dunia harian kita pun penuh drama.

Bagi aku lebih baik tgk C-drama genre wuxia, costume drama tak sakit kepala, tak pun tgk anime tak payah layan stress dgn citer2 yg penuh emosi. Balik2 anak org kaya jatuh cinta dgn org miskin, perkahwinan tak direstu,mertua dari neraka yadda yadda etc etc

Quote asmadaginez 24-11-2019 12:49 PM
Lama tak tgk dia berlakon.
Quote Nora_29 24-11-2019 04:27 PM
Sis sokong statement beliau

Dah berumur ni, kena selektif pilih watak nak ditunjuk depan masyarakat. Ape kes umur dah lanjut tapi dapat watak Tan Sri kejar perempuan muda ala2 sugar daddy

Betul juga kata beliau, perlu ada 1 platform untuk karyawan berumur ni terus menabur budi pada masyarakat dan perkasakan aktiviti seni di khalayak ramai. Sis suka lepak2 kat area Central Market tu tengok anak muda kita berkarya seni, haaa gitulah kekdahnya kalau yang kertu2 ni mahu terus diingati
Quote ciksom 24-11-2019 04:36 PM
Mesti watak dato dato ni. Tak dapat nak bayangkan tok adi lontarkan skrip tentang projek juta juta. Mcm mana la nadanya.
Quote gideoncross 25-11-2019 12:33 AM
Iol sokong statement atuk ni sbb iol sndri dh mmg xlayan crita2 Mlayu zmn skrg, smua skali merapu af. Baik layan series kat Netflix lgi bgus.
Quote diss69 25-11-2019 06:35 AM
ciksom replied at 24-11-2019 04:36 PM
Mesti watak dato dato ni. Tak dapat nak bayangkan tok adi lontarkan skrip tentang projek juta juta.  ...

Kalau watak dato juta2 akk xbole lari dok terbayang mustapha kamal, sinonim sngt dh dia ngn watak tu..
Quote cheekylala 25-11-2019 12:51 PM
haaa ye aku pun nak muntah jugak
Quote kerz 25-11-2019 01:47 PM
drama dari novel ni mmg takde isu lain
balik2 cinta, kawin, hero ceo, heroin miskin, mentua hazab
nama tak nak kalah...tengku tengki je memanjang
bangla kertu cam remy sehak pun ada peluang jadi danish
sikit masa lagi kang remy bakal jadi aaron ajis
pelik betul aku makcik2 novelis kuat berangan ni
korang takde bigger issue lain yg boleh difantasikan difikirkan ke?
pastu tv3suku pun kaut je novel2 picisan ni masuk slot akasia
nak menggula-gulakan penonton yg majoriti kaum hawa
asalkan hero jul ripin tunjuk muscle blakon jiwang
dah cukup la tu...tak payah fikir berat2

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.134095s Gzip On
To Top