Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Tak Takut Kena Kecam Ke?" - Netizen Persoal Chef Wan Pegang Gelas Wine

22-11-2019 03:57 PM|SakuraJo| Komen: 89

Baru-baru ini chef selebriti yang terkemuka iaitu Dato' Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Bin Ismail telah berkongsi beberapa keping foto dan video sepanjang percutiannya ke Tasmania bersempena program Travel 'N' Dine With Chef Wan.


Apa yang menarik perhatian kami adalah komen salah seorang pengikut Chef Wan yang cuba untuk menegurnya kerana bergambar dengan memegang glass wine.

"Chef Wan tak takut kena kecam ke. Orang Malaysia bukan boleh tengok gelas tu," tulis individu tersebut di ruangan komen. 

Kredit foto : Ig Chef Wan

Pertanyaan tersebut mengundang pelbagai reaksi yang rata-ratanya tidak bersetuju dengan individu tersebut. 

Pegang gelas itu tidak semestinya minum minuman keras. 

Kredit foto : Ig Chef Wan

Bagaimanapun pertanyaan itu tidak meninggalkan kesan pada Chef Wan yang sudah pun lali dengan sikap orang ramai yang suka menghukum tanpa usul periksa. 

Kredit foto : Ig Chef Wan

Terdahulu, Chef Wan ada memuat naik video yang menerangkan tentang status halal minuman tersebut yang merupakan air sparkling dan bukannya minuman keras. 


Agak-agak ada ke yang salah faham? Takkan la Chef Wan nak meneguk air yang tidak halal apatah lagi di hadapan orang ramai kemudian berkongsi pula di media sosial. Itu kerja gila namanya! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 89
Komen

Previous : "Dah Hilang 45 KG Lepas Buang Perut" - Patutlah Slim, Michael Ang Dedah Rahsia Kurus

Next       : Emma Maembong Sakit Kepala, Mental Bila Bawa Watak Isteri Pertama

Komen Terbaru

Quote mamapea 26-11-2019 11:10 AM
sengaja mengundang fitnah...bila org kecam nk marah...
dh tua patut tau mana yg elok atau tak...

Lain-lain Komen

Quote matbad 22-11-2019 04:37 PM
Bagi dorang besala org have have ni..lagipun chef kan travel around da world mmg tak byk skit msti ada minum pnya
Quote giyomi 22-11-2019 04:50 PM
biasa klu dine kat hotel2 mewah kat sini ,air suam pon dia bagi dlm gelas wine dik, sah2 pprt yg komen
Quote stargazer20 22-11-2019 04:55 PM
Mungkin tu sparkling water je,bersangka  baik ,hihi
Quote LostStar 22-11-2019 05:37 PM
dia dah hidup lama, tau la mana baik mana buruk untuk hadapi netizen ni.. tak kan sebodoh itu dia nak pegang alkohol  tayang dalam social media..
Quote febreze 22-11-2019 07:54 PM
org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn
Quote salmon-suki 22-11-2019 08:28 PM
febreze: org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn


caner ek rasa dia?kawan2 aiolzs y cainis tu,siap xsabar nak tggu 18+ sbb nak togok arak..ada y tu high tolerance dgn arak..3,4botol wine dia teguk sensorg..hahahaha

Utk tak ot,wateva laa cepwan..dlm dessert pun org letak wine,even savory cooking pun sama nak2 tmpt non-muslim tu..so hati2 laa..
Quote AppropriateNick 22-11-2019 08:35 PM
LostStar replied at 22-11-2019 05:37 PM
dia dah hidup lama, tau la mana baik mana buruk untuk hadapi netizen ni.. tak kan sebodoh itu dia na ...

G sekolah ke tak makcik? Kalau die tau beza baik buruk, takde la buat perangai sakai
Quote borrow 22-11-2019 09:22 PM
zzzza1bc2.jpg

sparkling ribena - halal



zzzza1bcw2.jpg

zzzza1bcw2e.jpg

sparkling wine? halel ? harem?



Quote HannahMontana 22-11-2019 09:33 PM
chef wan semburit
Quote sehirkedi 22-11-2019 09:39 PM
Tak perlu nak sebut 'sakai'. Tolonglah peka dengan sensitiviti masyarakat tok wan oii.

Ayah iols cukup pantang kalau sebut 'sakai', 'jakun'. Memang kena tegur masa tu juga.

Dia cakap sebut 'pegrhak' untuk maksudkan orang yg nampak sesuatu yg tak pernah dia tengok dalam keadaan terlampau teruja.

Quote borrow 22-11-2019 09:41 PM
zzzza1bcw2e.jpg
Air yg omputeh tu pegang Jansz tasmania kan. If tgk t&c tu , sah2 deyols mengaku alkohol , kena 18 thn baru vley beli. https://www.jansz.com.au/terms-and-conditions



Quote rosannazmia 22-11-2019 10:03 PM
Adehhhhhhhhh....... Cepone lupa agaknya kot google dah kena banned kat msia...? Watever it is.. Perut dia n tekak dia tanggung..
Quote Suchi 22-11-2019 10:19 PM
giyomi replied at 22-11-2019 04:50 PM
biasa klu dine kat hotel2 mewah kat sini ,air suam pon dia bagi dlm gelas wine dik, sah2 pprt yg kom ...

Bukan gelas wine  tp mmg gelas tu rupa cam tu tapi dia pendek sikit nama dia goblet.
Mmg khas untuk air kosong, kalau belajar pasal etika meja makan mmg kena tahu jenis setiap gelas hat ni utk apa termasukla sudu pun semua tak sama kegunaannya.
Quote knnk 22-11-2019 10:26 PM
Suchi replied at 22-11-2019 10:19 PM
Bukan gelas wine  tp mmg gelas tu rupa cam tu tapi dia pendek sikit nama dia goblet.
Mmg khas unt ...

Yup, betul tu kak Suchi.
Gelas untuk air suam/fresh orange etc depa pakai goblet bukan glass wine macam chef wan pakai tu.
Sah2 yang dia pegang tu memang glass wine cuma intipati je wallahualam.
Quote clarizsa 22-11-2019 10:33 PM
Hahah ada thread ni

Geli i tgk abalone tadi
Cepwan pun amboi double meaning sgguh
Quote clarizsa 22-11-2019 10:34 PM
febreze replied at 22-11-2019 07:54 PM
org yg x biasa minum ni, takde nye dia hadap nk minum wine dik oii..bukannye sedap ponn

Camna rasa wine
Red wine sedap kan

I x pernah rasa
Quote clarizsa 22-11-2019 10:36 PM
borrow replied at 22-11-2019 09:22 PM
sparkling ribena - halal



Beria cepwan sebut halal halal style ngejek tadi
Mhahaha

Betulah wine ye

Huhuhu
Quote ezacbee 22-11-2019 10:36 PM
salmon-suki replied at 22-11-2019 08:28 PM
caner ek rasa dia?kawan2 aiolzs y cainis tu,siap xsabar nak tggu 18+ sbb nak togok arak..ada y t ...

Time aku skolah, jamuan kelas ada je bebudak cina selamba togok arak dalam kelas.Pastu sibuk sakit kepala. padan muka
Bebudak melayu mampu minum pepsi je xmemabukkan





Quote clarizsa 22-11-2019 10:50 PM
ezacbee replied at 22-11-2019 10:36 PM
Time aku skolah, jamuan kelas ada je bebudak cina selamba togok arak dalam kelas.Pastu sibuk sakit ...

Arak apa dorang mnum tu

Setakat beer sikit xkan sakit kepala kot

Lihat semua komen(89)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128651s Gzip On
To Top