Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Keadilan Untuk Semua, Tak Kira Dari Malaysia Atau Indonesia" - Syed Saddiq

22-11-2019 12:57 PM Komen: 48
“Kami akan memastikan siasatan dibuat dengan wajar dan telus."


Kredit foto: IG

Insiden video tular mendakwa penyokong Indonesia dipukul penyokong tempatan mendapat perhatian Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

Susulan itu, Menteri Belia dan Sukan terbabit menerusi Twitter berkata, beliau sudah memaklumkan polis supaya menyiasat mengenai video berkenaan.


Kredit foto: Twitter

“Kalau ada pihak yang dipukul, tolong suruh dia buat laporan ke pihak polis.

“Keadilan adalah untuk semua, tidak kira dari Malaysia atau Indonesia,” tulisnya.



Syed Saddiq berkata demikian sebagai respons kepada ciapan seorang pengguna mendakwa beberapa penyokong pasukan Garuda dipukul ketika aksi Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023 pada Selasa lalu.

"Memandangkan sebelum ini pihak anda menuntut kemaafan daripada kami, kami berharap kali ini anda berbuat perkara sama dengan memohon maaf untuk insiden ini," tulisnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 24-11-2019 11:27 PM
nusaraya replied at 24-11-2019 07:03 PM
Ada hikmah besar di balik keributan pertandingan bola sepak  yang menyangkut status kekeliruan hub ...



hikmah pungkoq hanggg

yang hikmah tu bila Belanda menjajah Indon, baru  ada akal .

Lain-lain Komen

Quote najib888 22-11-2019 02:09 PM
yawnnnn! tak yah la hang nak respon sangat sed sadiq..  
Quote Kurex 22-11-2019 02:22 PM
masa penyokong lagi teruk kena dekat indon sana, kau tak respon keadilan pun...
Quote haruslah 22-11-2019 02:51 PM
Kurex replied at 22-11-2019 02:22 PM
masa penyokong lagi teruk kena dekat indon sana, kau tak respon keadilan pun...

masa tu dia minum2  dgn menteri ape tah terus setel
mudah bukann


Quote Kurex 22-11-2019 02:59 PM
haruslah replied at 22-11-2019 02:51 PM
masa tu dia minum2  dgn menteri ape tah terus setel
mudah bukann

menteri indon ke?
Quote haruslah 22-11-2019 03:10 PM

yup....sadiq dgn menteri indon tu minum/makan2.....sbg tanda persahabatan pas game kat GBK

Quote nusaraya 22-11-2019 03:20 PM
Quote pokaibanktokyo 22-11-2019 03:20 PM
Pergi hong kong sana la mau siasat kalo
Quote Kurex 22-11-2019 03:26 PM
haruslah replied at 22-11-2019 03:10 PM
yup....sadiq dgn menteri indon tu minum/makan2.....sbg tanda persahabatan pas game kat GBK

penyokong malaysia berhempas pulas nak elak kena serang, sed sadiq hensem tapi bodoh ni elok je lupakan semua tu!!!!
Quote Rogue98 22-11-2019 03:26 PM
X cukup info nak kaitkan dgn Malaysia. Dah kalah tu duk diam jer lah.
Quote HannahMontana 22-11-2019 03:54 PM
najib888 replied at 22-11-2019 02:09 PM
yawnnnn! tak yah la hang nak respon sangat sed sadiq..

Itulah , Syed Saddiq ni macam lebihkan Indonesia ,sampai letak  logo ke baju penyokong  Garuduburku sekor sekor..ko tu menteri kenapa terdesak sgt mahu di sayangi oleh orang indonesia.Sedangkan peminat bola Malaysia dan pemain bola sepak Malaysia pun di  buat sampai cedera , xde pula pihak indon tu  betrindak ke atas rakyat dia sendiri.

Kenapa syed saddiq ni terlebih  lebih sgt nak memuaskan nafsu indon ni?
Quote HannahMontana 22-11-2019 03:56 PM
Kurex replied at 22-11-2019 02:22 PM
masa penyokong lagi teruk kena dekat indon sana, kau tak respon keadilan pun...

syed saddiq ni dia lebih nak popular di indon.

penyokong Malaysia  kena teurk dgn indon haram menteri armanja ni nak buka mulut.Babi betul.
Quote HannahMontana 22-11-2019 04:03 PM
haruslah replied at 22-11-2019 02:51 PM
masa tu dia minum2  dgn menteri ape tah terus setel
mudah bukann

menteri sukan indon datang merayu atau disuruh settle kes penyokong indon  buat onar kepada penyokong Malaysia di Indon , indon takut kena ban dgn sukan antarabangsa. Syed Saddiq ni terus xbuka report apa padahal perstauan sukan antarabangsa duk tunggu report untuk ambil tindakan keatas indon di peringkat antarabangsa.

Quote Modngengade 22-11-2019 04:05 PM
memang layanan sebegitulah yg sewajarnya untuk ummah Indon....CASH
Quote Kurex 22-11-2019 04:26 PM
HannahMontana replied at 22-11-2019 03:56 PM
syed saddiq ni dia lebih nak popular di indon.

penyokong Malaysia  kena teurk dgn indon haram m ...

bila part indon nak buat report, terus dia kata keadilan dua pihak.. lancouuu
Quote HannahMontana 22-11-2019 04:31 PM
Kurex replied at 22-11-2019 04:26 PM
bila part indon nak buat report, terus dia kata keadilan dua pihak.. lancouuu

Aku harap ada pemuda Malaysia yang sejati kejantanan nya pergi lempang saddiq ni ,dah ko tu muda mudah lah puak2 indon "goreng" ko hidup-hidup.


Quote haruslah 22-11-2019 04:40 PM
HannahMontana replied at 22-11-2019 04:03 PM
menteri sukan indon datang merayu atau disuruh settle kes penyokong indon  buat onar kepada penyok ...

ape nak harap menteri tisu koyak
lebih penting popularitas


Quote Kurex 22-11-2019 04:45 PM
HannahMontana replied at 22-11-2019 04:31 PM
Aku harap ada pemuda Malaysia yang sejati kejantanan nya pergi lempang saddiq ni ,dah ko tu muda m ...

habis la tisu pipi dia
Quote HannahMontana 22-11-2019 04:46 PM
syed saddiq ni sendiri pun buat laporan palsu berkaitan tisu koyak dia

Dalam hal ni kesian juga ke papagomo tu sebab mmg xdenya sampai koyak soft tisu ,  pedajjal sgt buat report palsu.

Boleh kena penjara  buat report palsu.
Quote giyomi 22-11-2019 05:48 PM
ntah2 saja propa tuk raih simpati hindon2 ni...fishy sgt bila kata agar mintak maaf macam kita dulu...Nampak sgt bau pekat kefishyan di situ...yg tisu ni pon terus melatah

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.299872s Gzip On
To Top