Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Stadium Bukit Jalil Rugi RM11,000 Angkara Penyokong Garuda

20-11-2019 05:52 PM Komen: 150
Berita Harian melaporkan, insiden di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi mengakibatkan kerugian kira-kira RM11,000 yang terpaksa ditanggung selepas penyokong Indonesia merosakkan 44 kerusi ketika perlawanan aksi Kelayakan Piala Dunia 2022/ Piala Asia 2023.


Kredit foto: BH Online

Setakat ini, terdapat 44 kerusi yang dilaporkan pecah dan perkara itu akan disampaikan kepada Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), secara kebiasaannya dan mengikut perjanjian sebelum ini, pihak terbabit akan menanggung kos kerugian peralatan stadium.

Bagaimanapun, prosedur operasi standard (SOP) FAM pula menetapkan sebarang aduan diterima perlu disampaikan kepada Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), kita akan tunggu keputusannya nanti (tindakan susulan laporan kerusi stadium rosak), kata Nik Razeen Adam Daud kepada Berita Harian.

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) itu bagaimanapun menegaskan bahawa ia bukan isu besar hingga perlu berjumpa Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bagi membincangkan insiden 'keganasan' dilakukan penyokong Indonesia.


Kredit foto: BH Online

Ini bukan isu besar (rosakkan kerusi stadium), tidak perlu sampai nak jumpa menteri (Syed Saddiq).

Isu ini antara PSM dan FAM, bagaimanapun pada akhirnya menteri akan mendapat laporan penuh mengenai insiden yang berlaku, katanya.

Namun, Nik Razeen menjelaskan bahawa ia tertakluk kepada bidang kuasa FAM untuk menentukan sama ada Indonesia harus memikul tanggungjawab berhubung kejadian itu. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
4
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 150
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rosmahisham 25-11-2019 10:48 PM
Busuk n sial perangai derang ni. ptt imigresen tangkap je pati kt mesia ni besar2an.hantar blk.menyampah aku

Lain-lain Komen

Quote missycutie 20-11-2019 06:23 PM
Mmg x bertamadun la indon ni..
Quote BicaraHatiku 20-11-2019 06:29 PM
Diaorang ni patut di ban shj.. makluk perosok betol!
Quote syidasaleh 20-11-2019 06:30 PM
Kalah macam. Menang pun mesti macam tu. Dasarnyaaaa la indon ni
Quote kivio 20-11-2019 06:52 PM
Puak indon ni ko buat la macam mana pun.
Dok dendam situ la.
Dasar penyangak.
Quote salmon-suki 20-11-2019 06:56 PM
Dah ckp dari awal lagi..indon2 ni spesis snob,bodoh sombong x boleh diajar! Bala turun pun masih lagi sombong..kalau laa tuhan dpt hancurkan terus set2 indon ni baru aman dunia drpd sifat hasad dan sombong dorg
Quote Buritan 20-11-2019 06:58 PM
kivio replied at 20-11-2019 06:52 PM
Puak indon ni ko buat la macam mana pun.
Dok dendam situ la.
Dasar penyangak.

Indon yg dah merempat lama kek sini pun prgai huduh..
Quote thetimes 20-11-2019 06:59 PM
Dorang ni g la mana2 pun, bawa attitude macam tu jugak la. Payah nak ubah dah {:nose
Quote Buritan 20-11-2019 06:59 PM
Nobita why nobita...
Quote sarah82 20-11-2019 07:33 PM
Buritan replied at 20-11-2019 06:59 PM
Nobita why nobita...

Hahahahahahahahahahahaha.. Bangsa kesygn dia tu.. Meroyan tak reply kat aku.. Tapi maki mama aku pelacur wei
Quote hitam_manis 20-11-2019 07:42 PM
Betul la selama ini indog2 adalah sial.
Quote felinecat 20-11-2019 07:54 PM
Pergh, jgn guna duit malaysian taxpayer pulak.ganti rugi dari indon, woiiii xtau malu.makhluk perosak betul la!!!
Quote Buritan 20-11-2019 08:18 PM
sarah82 replied at 20-11-2019 07:33 PM
Hahahahahahahahahahahaha.. Bangsa kesygn dia tu.. Meroyan tak reply kat aku.. Tapi maki mama aku p ...

Hahaha.. nak maki mak org.. tengok mak sendiri udahlee...
Quote sarah82 20-11-2019 08:22 PM
Buritan replied at 20-11-2019 08:18 PM
Hahaha.. nak maki mak org.. tengok mak sendiri udahlee...

Hahahaha.. Aku reply komen dia sbb dia mengaku x khianat negara.. Bila aku tempek komen2 dia sebelum ni yg jadi batu api supaya Sarawak keluar malaysia dan2 maki mama aku.. Lawak.. Kantoi big time la tu.
Quote Supersirap 20-11-2019 08:24 PM
Buat tuntutan rasmi melalui FIFA kepada Indonesia, biarkan mereka yang menanggung kos pemulihan tersebut
Quote Buritan 20-11-2019 08:25 PM
sarah82 replied at 20-11-2019 08:22 PM
Hahahaha.. Aku reply komen dia sbb dia mengaku x khianat negara.. Bila aku tempek komen2 dia sebel ...

Mana dia ekkk.. masuk dlm cengkerang kee.. sama dgn piropura bergegar anjing baiklaa anjing ok laa ujung ujung anjing serang budakk.  Terus diamm.. aku suruh bela dia ckp bagi mkn je..

Moral of the story org spesis cenggini hidup tak happy dan ade sikit mentelll
Quote sarah82 20-11-2019 08:31 PM
Buritan replied at 20-11-2019 08:25 PM
Mana dia ekkk.. masuk dlm cengkerang kee.. sama dgn piropura bergegar anjing baiklaa anjing ok laa ...

Nak aku tag nama ang kat thread dia maki2 tu ka?
Quote Buritan 20-11-2019 08:32 PM
sarah82 replied at 20-11-2019 08:31 PM
Nak aku tag nama ang kat thread dia maki2 tu ka?

Boleh jaa.. aku ok.. tp dia spesis kuat ngaduu... tadak tolor...
Quote sarah82 20-11-2019 08:34 PM
Buritan replied at 20-11-2019 08:32 PM
Boleh jaa.. aku ok.. tp dia spesis kuat ngaduu... tadak tolor...

Dia yg x reply direct aku sebab eggless la.. Takut aku report.. Dah maki mama aku harus aku report biar tak ada telor terus.
Quote Ismacun 20-11-2019 08:35 PM
Indon di mana2 perangai mcm sakai

Lihat semua komen(150)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.294784s Gzip On
To Top