Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Padu! Ultras Malaya Kini Terkenal Di Media Antarabangsa

21-11-2019 10:35 AM Komen: 28
Kelmarin skuad negara telah membanggakan rakyat Malaysia dengan kemenangan 2-0 keatas Indonesia. Namun, pujian juga harus diberikan kepada para penyokong Malaysia iaitu Ultras Malaya yang tidak pernah ketinggalan memberi sokongan padu setiap kali Malaysia bermain.

Foto Twitter

Ultras Malaya yang telah menggamatkan suasana di Stadium Nasional Bukit Jalil yang dibanjiri hampir 85,000 penyokong.

Sorakan Ultras Malaya bukan sahaja menggemparkan suasana di stadium malam tadi, malah sorakan mereka juga kini telah tular di media antarabangsa.


Kini video sorakan Ultra Malaya telah tersebar luas di media-media antarabangsa, rata-rata mereka kagum dengan semangat yang ada pada penyokong bola sepak Malaysia dan ada yang mahu membawa mereka untuk menjadi penyokong untuk pasukan lain.

Inilah semangat penyokong yang kita mahukan dalam setiap sukan yang disertai Malaysia, hasilnya kita bukan sahaja memperolehi kemenangan malah berjaya menjadi inspirasi.


Apa pula pendapat anda? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
16
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote adeqbun 27-11-2019 09:03 AM
ptt la indon sakit ati..hahan bergema sakan...yg xminat bola pon leh ternaik semangat kalai cenggini gaya

Lain-lain Komen

Quote Kurex 21-11-2019 10:38 AM
jangan ada yg claim utras malaya ni berasal satu lembah dekat negara sana dah la
Quote sarah82 21-11-2019 10:56 AM
Kurex replied at 21-11-2019 10:38 AM
jangan ada yg claim utras malaya ni berasal satu lembah dekat negara sana dah la

Hahahaha.. Ang takkan tak tau kaki claim mcm mana.
Quote hollahop 21-11-2019 11:05 AM
sebelum ni ultras malaya xmcm ni. tapi lepas sering bertembung dgn pasukan garudadaku terus ultras malaya ni power.

gendang yg diorang bawak tu jugak diimport dari negara jiran
Quote noor2 21-11-2019 11:08 AM
Kurex replied at 21-11-2019 10:38 AM
jangan ada yg claim utras malaya ni berasal satu lembah dekat negara sana dah la

Indon banyak maki UM kat utube kata UM tiru cara depa....depa tulis orang Malaysia kaki copy. ...habis depa maki. ..hehe
Quote Chairman 21-11-2019 11:18 AM
Kurex replied at 21-11-2019 10:38 AM
jangan ada yg claim utras malaya ni berasal satu lembah dekat negara sana dah la

sebelum depa sibuk nk claim ultras malaya..better depa claim dulu sifat keganasan penyokong di stadium
Quote Kurex 21-11-2019 11:19 AM
noor2 replied at 21-11-2019 11:08 AM
Indon banyak maki UM kat utube kata UM tiru cara depa....depa tulis orang Malaysia kaki copy. ...h ...

see..memang jenis tak bertamadun.. dorang tak boleh tengok kejayaan malaysia. tapi, thailand takde pulak indon nak maki
Quote seri_mawr 21-11-2019 11:36 AM
waa...dasyat betul sokongan depa yaa....
Quote Bellasarah 21-11-2019 11:54 AM
Goosebump{:hooray
Quote noor2 21-11-2019 12:03 PM
Kurex replied at 21-11-2019 11:19 AM
see..memang jenis tak bertamadun.. dorang tak boleh tengok kejayaan malaysia. tapi, thailand takde ...

Baca komen sini....banyak Indon maki kata kita curi idea depa. .hehe


Quote KIM.K 21-11-2019 12:03 PM
Tak pernah tengok lagi padu camni
Quote Themilo 21-11-2019 12:06 PM
Kurex replied at 21-11-2019 02:38 AM
jangan ada yg claim utras malaya ni berasal satu lembah dekat negara sana dah la

next match kita gi nak? boleh cuci mata
Quote azhardanil 21-11-2019 12:10 PM
Sabar, diorang mungkin tengah menelusuri salasilah keluarga Safawi untuk mengesahkan Safawi adalah orang sana atau tidak. Hahaha..
Quote Kurex 21-11-2019 12:12 PM
noor2 replied at 21-11-2019 12:03 PM
Baca komen sini....banyak Indon maki kata kita curi idea depa. .hehe

dekat utube ke
Quote noor2 21-11-2019 12:13 PM
Kurex replied at 21-11-2019 12:12 PM
dekat utube ke

Ye la.......
Quote Kurex 21-11-2019 12:14 PM
Themilo replied at 21-11-2019 12:06 PM
next match kita gi nak? boleh cuci mata

boleh buat2 terjatuh.. jom
Quote Kurex 21-11-2019 12:15 PM
Chairman replied at 21-11-2019 11:18 AM
sebelum depa sibuk nk claim ultras malaya..better depa claim dulu sifat keganasan penyokong di sta ...

indon ni memang parasit
Quote nuralisa 21-11-2019 12:18 PM
azhardanil replied at 21-11-2019 12:10 PM
Sabar, diorang mungkin tengah menelusuri salasilah keluarga Safawi untuk mengesahkan Safawi adalah o ...

dah claim dah pun... kata sapawi asal medan...  
Quote sfrnna 21-11-2019 02:42 PM
goosebumps I tgk. Mmg salute. I pernah join ultras St Pauli kat Germany last year. Still x boleh beat UM.
Quote azhardanil 21-11-2019 02:52 PM
nuralisa replied at 21-11-2019 12:18 PM
dah claim dah pun... kata sapawi asal medan...

Seriously?? Hahaha

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128846s Gzip On
To Top