Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Pembantu Rumah Abby Abadi Buat Laporan Polis Dakwa Dianiayai. Ini Jawapan Abby..

20-11-2019 05:02 PM|Shimmer Shine| Komen: 43


"Mula-mula mengaku menipu, jual nama saya lagi, sekarang report polis pula?"

Pelakon, Abby Abadi meluahkan kekecewaannya terhadap bekas pembantu rumahnya yang dikenali sebagai Reena kerana memfitnahnya.

Ig

Pengakuan di Instagram beserta sekeping gambar Reena  dimuatnaik kerana wanita itu telah menuduh Abby tidak membayar gajinya. Lebih teruk 'menjual' nama pelakon itu demi kepentingan peribadinya.

Menurut Abby, kerana kasihan dengan cerita Reena (tidak dibayar gaji oleh majikan lama), dia mengambil wanita itu bekerja dengannya. Pada bulan pertama dan kedua baik sahaja tetapi kemudiannya banyak yang tidak kena menyebabkan Abby memberhentikannya dengan gaji penuh.

"Masalahnya, tak lama ada hamba Allah bagitahu yang Reena fitnah saya tak bayar gajinya. Terus saya call Reena dan dia minta maaf."

ig

Setelah lima bulan berlalu, perbuatan Reena terbongkar apabila ada orang menuntut hutang dengan Abby. Rupa-rupanya wanita itu menipu dengan meminta duit daripada prospek yang menelefon nombor bisnes Abby (nombor tersebut dijaga sementara oleh Reena).

Ig

Terbaharu, semalam wanita itu membuat laporan polis menyatakan Abby menganiayainya kerana menyiarkan gambarnya.

"Saya tak report polis, tak minta ganti rugi apa pun dah cukup baik ya Reena. Awak berhutang dengan orang guna nombor bisnes saya, order makanan banyak-banyak, bagi 3-5 helai tudung saya buat hadiah. Berani betul awak ya."

Berikutan luahan Abby itu, ramai juga yang memberitahu mereka 'terkena' dengan wanita ini membabitkan wang ringgit.


Aduhai, kisah pembantu rumah begini memang kerap berlaku kan? Sabar lah, mungkin Abby patut membuat laporan polis juga bagi tujuan keselamatan kan? - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 43
Komen

Previous : "Selagi Tak Kacau Periuk Nasi, Saya Ok Je" - Siti Nordiana Tak Kisah Orang Mengata

Next       : Artis Muda Tak Dibenarkan Disolek Untuk Watak Orang Tua - Hans Isaac

Komen Terbaru

Quote keknaih 25-11-2019 02:20 PM
ini lah yg dikatakan bagai melepaskan anjing tersepit

Lain-lain Komen

Quote Kurex 20-11-2019 05:10 PM
aku ingat tadi si reena ni orang sudan..
Quote KIM.K 20-11-2019 05:18 PM
Jangan lantik sebarangan pembantu bisnes
Spend sikit untuk pekerja dengan akademik yang baik
Biasa yang gelapkan duit ni yang hari2 tengok produk, lupus produk
Quote doubleA 20-11-2019 05:34 PM
Ingatkan foreigner, sudan ke somalia ke rohingya ke. Rupanya malaysian ke
Quote Fly_over 20-11-2019 06:10 PM
bkn bodo2 pnya ni. sheols tau org xblh sesuka sebar gambar org lain. terus sheols report polis.
Quote addved 20-11-2019 06:24 PM
In this case, saya sokong Abby.
Quote timah03 20-11-2019 06:49 PM
Boleh bawa phone masuk balai and ambil gambar ke....?
Hari tu teman abang pergi buat  report,kena tinggal phone kat pondok balai......
Quote lazim 20-11-2019 06:53 PM
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg dulu ada kes ngn abby pon nmpk kj blk dh dgn abby. Aziah pon ala2 teraniya dgn sudan ni. Xtau le apa kisah sbnrnya. Tp abby pon cr pkrja main sauk jah. Mndapatla.
Quote Acikgomen 20-11-2019 07:06 PM
lazim replied at 20-11-2019 06:53 PM
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg d ...

Alah bekas laki heshe yg muda kemahen tu pun sebenonye pekerja dia jugak khennnz
Sejenis bimbo ke apa arbakyah neh manjang kena tipu dgn pekerja jek
Quote supernaturalee 20-11-2019 07:15 PM
timah03 replied at 20-11-2019 06:49 PM
Boleh bawa phone masuk balai and ambil gambar ke....?
Hari tu teman abang pergi buat  report,kena ...

Kt  putrajaya bg je
Quote belilies 20-11-2019 07:49 PM
Reena, muka kalu takdapat celen nek siput sarawak jangan nak pedajal orang. Tahu tak, muka kalu cam ebby yus kalu buat baik ngan org sejuk je hati org tengok.
Quote melatibiru 20-11-2019 08:54 PM
lazim replied at 20-11-2019 06:53 PM
Aku ykin abby x salah.tp penat jgk lank lyn drama ni. Mlng abby dpt pkerja putar alam.bdk aziah yg d ...

Aziah ada kes apa dgn abby?
Quote Orix 20-11-2019 08:58 PM
Ambil kerja sbb kesian ? Kau nak kesian apa nya bukan si reena tu oku ka hapa. Sempurna lengkap fizikal tubuh badan siap cerdik akal lg utk buat report polis bagai, ko nak kesian dh kenapa ? Kalau betul reena tu perlukan pekerjaan baik la sheols dh cabut kalau 7 bulan gaji x dpt tp masih stay dgan pekerjaan tu ? 7 bulan oi. Kau percaya ad org x dpt gaji 7 bulan tp dia masih x cabut ? Iols yg ada savings pun kalau company x bayar gaji 2 bulan jah pun iols da cabut hurkeh !
Quote lazim 20-11-2019 10:11 PM
melatibiru replied at 20-11-2019 08:54 PM
Aziah ada kes apa dgn abby?

Sheols hr tu tb2 blk kg .. xdpt dihubungi. Kawan wasap bgtau dia eksiden. Hntar gmbr pintu bilik bedah. Tp gmbr pintu tu org syak hkl. Bkn hospital area kg aziah. So nmpk abby was2 dia rasa mcm kne game. Tp abby kn jns ckp samar2 walopon dlm post dia nmpk mcm nk biar follow hencap aziah. Last2 xtau isu apa, abby baik blk dgn aziah last2 abby blame netizen konon2 fitnah aziah. Walhl sbln tu kalut dh cr pngasuh baru. Kes bdk sudan ni tb2 aziah mncpap kt komen ala2 sudan ni aniaya dia smpi abby hlng kprcayaan pd dia dlu
Quote misuke 20-11-2019 10:37 PM
toksah la buta2 mudah nak caya kat org.. nak2 dtg yg muka naif mcm reena ni.. belit kuat
Quote HannahMontana 20-11-2019 10:42 PM
hitam nya ,wajah dia pun dah rentung apatahlagi hati.
Quote HannahMontana 20-11-2019 10:43 PM
Betina sial kaki penipu ni mampu saja sebat  laki org mengotey mcm xkisah  beri poen free.
Quote Bunggah 20-11-2019 11:50 PM
Nampak mcm foreigner. Mungkin kah dah lama duduk mesia?
Quote Fazzbulous 20-11-2019 11:55 PM
Kurex replied at 20-11-2019 05:10 PM
aku ingat tadi si reena ni orang sudan..

hahahhhaah..btulla..sama..
Quote Bunggah 20-11-2019 11:59 PM
Knplah x check betul2. At least kena ade recommendation. Dia x takut ke maid tu bawa lari anak dia?

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123493s Gzip On
To Top