Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Sebab Tu Rezeki Aku Sempit,"-Sharul AF2015 Minta Maaf, Pernah Kutuk Haqiem Rusli

20-11-2019 12:04 PM|Oleh: Saiful| Komen: 85

Tahun lepas, memang banyak sungguh kontroversi membabitkan Haqiem Rusli sampai ramai rakan artis turut mengecam dan membenci dirinya.

Salah satunya ialah Sharul Kamal, bekas peserta Akademi Fantasia 2015 yang pernah mengkritik Haqiem secara terbuka di media sosial.

Bagimanapun, hubungan mereka berdua pulih apabila Haqiem sendiri menyatakan yang dia sudah memaafkan semua pihak yang pernah menghinanya dulu.


Foto: IG

"Benda dah lepas, baik maafkan sahaja. Tak kisah kita betul atau salah, memaafkan itu adalah mulia di sisi Allah. Dia dulunya adalah teman baik saya, tapi ada perkara yang berlaku sampai kami berselisih faham," katanya kepada mStar Online.

Sebelum itu, Sharul ada memuat naik perbualannya dengan Haqiem. Sharul meminta maaf kerana telah menyakiti hati Haqiem.



Kredit: Twitter Sharul 

"Aku tak pernah minta maaf, sebab tu rezeki aku sempit," tulisnya.

Dalam perbualan tersebut, dapat dilihat Haqiem sentiasa menyokong dan memberi kata-kata semangat kepada Sharul untuk terus berjuang dalam industri hiburan.

Baguslah dah berbaik. Mulia sungguh insan yang dapat memaafkan orang yang menyakitinya. Terbaik Haqiem! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 85
Komen

Previous : Ibu Lan Solo Kritikal Lepas Jatuh Pengsan

Next       : Pembantu Rumah Abby Abadi Buat Laporan Polis Dakwa Dianiayai. Ini Jawapan Abby..

Komen Terbaru

Quote aldinaa 23-11-2019 02:11 PM
jargon replied at 20-11-2019 07:56 PM
Aku pon minat budak haqem ni wlau ramai yg xsuka dia..bg aku dia brbakat..dan sesuai klau dia poyo p ...

Yea i pun minat walau selalu tumpang kritik bila ada isu tak best. Tapi tetap minat bakat dia.

Lain-lain Komen

Quote Orix 20-11-2019 12:28 PM
gelinyaaaaa haku jantan kalo screenshot private message pstu upload.....
Quote meow_tompok 20-11-2019 12:32 PM
ala meltingnya dak qie qie, baik hati betul budak ni
tapi betullah.. salah satu 7 simpul rezeki ialah menjaga silaturrahim
so forumer dlm ni hati-hatilah nak maki2 forumer lain pun
perbezaan pendapat, akal fikir tu mmg selalu terjadi, kita gaduh topik je jgn gaduh personal dgn forumer lain (harap2 dielakkan, even aku pun ada sakit hati je dgn sesetengah forumer over sgt dgn topik satu thread)
ustaz aku ckp kita fikir simple jer "kita sayang rezeki kita ker atau sayang nak bergaduh dgn org"
Quote Duta lover 20-11-2019 12:32 PM
Fakenye...
Quote Kurex 20-11-2019 12:39 PM
erni zakri senduk pun dah dimaafkan ke?

bagus qieqie.. tak sia2 minat dia atas bawah
Quote ashilalat 20-11-2019 12:40 PM
Fake nya qiqiem dan sharul. Dah rancang nak upload ke? Borak2 gitu, jom kita upload. Geli la laki jenis cmni.
Quote Lavender_Violet 20-11-2019 12:43 PM
meow_tompok replied at 20-11-2019 12:32 PM
ala meltingnya dak qie qie, baik hati betul budak ni
tapi betullah.. salah satu 7 simpul rezeki ia ...

TQ Meow untuk perkongsian ini
Meols setuju dgn chuols...kdg2 sesama forummer pun cubalah jaga bahasa masing2
Kdg2 sakit hati pasal 'bahasa dan perkataan' ni mmg makan dalam
So drpd kita tersakitkan hati orang, ada lah lebih baik kita cuba kontrol mulut kita atau jari kita kalau dlm forum ni
Quote Boomibulat 20-11-2019 12:50 PM
Kiranya hakim rusli la yg blh sempit atau luaskan rezeki seseorang..
Quote sleepandream 20-11-2019 12:54 PM
rezeki sempit mungkin bukan faktor kutuk haqiem rusly tapi takde bakat jual muka jah gitew iols bekap dik qieqie
Quote unguaurora 20-11-2019 12:55 PM
Acah2
Quote mieymiey 20-11-2019 12:56 PM
Propa jah ni. Mesti Sharul AF2015 ni minta dek qieqie composekan dia lagu
Quote mizruncing 20-11-2019 01:01 PM
erkkkk sharul tu nk tumpang tempias qie qie yg semakin ari semakin mendunia
Quote damian_lee 20-11-2019 01:04 PM
Pastu ... diorang couple ke apa?
Quote Lelli 20-11-2019 01:11 PM
Alololo...so sweet
Ehh...llaki ke ppuan ni
Quote lasagna 20-11-2019 01:17 PM
kan dia dh bg tau dia maafkan sape2 kwn industri yg benci dia dulu.
so kita anggap adik qie qie ni settle lah sudadah memaafkan sesiapa yg kutuk n kecam msa dia kata depression dlu, wpun terang-terang kita tau itu adalah satu gimik buat semua org marah.
Quote unguaurora 20-11-2019 01:44 PM
Tak.. hanya dak kikim sorang je ke penyanyi kat malaysia ni yg kena kutuk?
Quote de_ikea 20-11-2019 01:51 PM
Semoga yg bebaik aje utk korang berdua. Lantaklah nak fake ke, nampak geli ke, pakat ss ke, tumpang populariti ke. Yg penting berbaik2 sesama umat tu dituntut yach!

Lama setazah forum tak berbunyik
Quote Themilo 20-11-2019 01:52 PM
damian_lee replied at 20-11-2019 05:04 AM
Pastu ... diorang couple ke apa?

lagi sweet.. sapa top? sapa bot? maybe @Kurex boleh huraikan
Quote wordlife 20-11-2019 02:01 PM
rezeki dtg daripada Allah SWT bukan sbb kau pernah menyakiti org lain, salah konsep kau ni dek

then mcm tak perlu ss dan tunjukkan conversation kau dkt public, simpan sorang2 dah la. nanti orang kata kau nak cari perhatian kau marah
Quote anony-mous 20-11-2019 02:02 PM
Babi ape si shahrul ni gayboi ke??? Geli siak jantan duk send emoticon. Emoticon love pulak tu!!!

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.152663s Gzip On
To Top