Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Selena Gomez Mangsa 'Body Shaming', Diejek Kerana Makin Berisi

20-11-2019 10:43 AM|Oleh: natrahn| Komen: 21


Penyanyi antarabangsa terkenal, Selena Gomez turut menjadi mangsa body shaming kerana bentuk badannya yang semakin berisi menjadi topik jenaka dan kritikan segelintir netizen. 

Menurut portal Allure, berat badan Selena semakin meningkat kerana kesan sampingan daripada ubat-ubatan yang diambilnya.

Terdahulu, beliau pernah mengumumkan untuk berehat seketika dari dunia seni selepas menghidap beberapa penyakit seperti komplikasi buah pinggang dan juga penyakit lupus sekitar 2017. 

Pengumuman tersebut dibuat kerana ingin fokus pada penjagaan kesihatan dan rawatannya.



Walaupun berasa sedih dan agak terkilan dengan sikap netizen yang sering meninggalkan komen negatif terhadapnya, Selena menganggap ianya adalah sebuah realiti yang harus ditempuhi meskipun kadangkala ia mempengaruhi sedikit sebanyak emosinya. 

Namun, beliau menganggap segala yang berlaku adalah pengajaran baginya untuk sentiasa menjadi pemaaf dan akan terus gembira dengan kehidupannya tanpa mengambil peduli sebarang komen-komen negatif yang dilemparkan padanya.

Biasalah tu Selena. Mulut dan jari-jemari netizen memang sukar dibendung agar menulis atau mengucapkan yang baik-baik sahaja. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Previous : Ibu Jual Demi Moore Pada Harga RM2,000, Dirogol Jadi Hamba Seks

Next       : Sebulan Selepas Sulli, Bintang KPop Goo Hara Pula Ditemui Mati

Komen Terbaru

Quote Fettybombom 11-12-2019 02:40 AM
Hope selena xhanyut dlm pressure media social...
Mmg netizen serata pelosok dunia peel sama je kann.. Kalo org luar blh ckpla dorg xde agama
Tp yg kt malaysia terikut2 da kenapa, kata muslim,, asek nk tazkirahkn rtis malay stail barat, maki hamun, ejek fizikal
Nasibla selena bkn kt malaysia kalo x, mesti dia double penin n konfius

Lain-lain Komen

Quote Kurex 20-11-2019 10:50 AM
mungkin dia bahagia dgn keadaan tu.. tapi jangan gemuk sangat.. nanti susah nak sujud
Quote Perawankota 20-11-2019 10:54 AM
Comel.. Teringat masa dia dtg kl stay together dgn Justin bibier
Quote LuvAurora 20-11-2019 11:05 AM
Biaq p lah asalkan dia sihat dan happy sudah..
Quote fliphair8 20-11-2019 11:17 AM
hakak sukak dia comel....tapi still talentless laaaa...kikikiki
Quote mizruncing 20-11-2019 11:36 AM
dia ni cute n cheeky je tgk. tp kesian la psl kes dia ngn bieber tu
Quote CardiGans85 20-11-2019 12:37 PM
Biar la dia berisi. Sibuk je
Quote mieymiey 20-11-2019 01:19 PM
Comel apa sheols. Kang sheols kurus, baby fat semua hilang netizen speku ambik dadah pulakkk.
Quote gideoncross 20-11-2019 01:22 PM
Dia dah ada krjaya sndri & dh happy dgn diri sndri, kcau btul haters ni, gi fk urself dgn crita JB dgn Hailey tu, puja smpai Abg Jamil mmpos, asal jgn kcau Selena sudah.
Quote Beribear 20-11-2019 03:05 PM
Ehh tolonglahh, dia kurus je okay. Time dia berisi sikit time dia belum release lagu baru dia lg haritu. Kan dia berehat sbb tu la berisi sikit. After dah release 2 single tu tengok dia pegi memana kuris je okay. Haters ni menyibuk je. Harap Selena ignore je dorg hayi busuk tu. Semoga terus sukses & happy always.. I love her {:love
Quote meldaresearch 20-11-2019 03:29 PM
Are you eager to hire fast, timely, and reliable online <a href="https://researchpapers247.com/perfect-custom-research-papers-online/"> Perfect Customized Research Paper Writer</a>?  Find the best <a href="https://researchpapers247.com/perfect-custom-research-papers-online/"> Custom Research Paper Service Provider</a> for all your <a href="https://researchpapers247.com/perfect-custom-research-papers-online/"> Customized Research Paper Services</a>.
Quote sue_liah 20-11-2019 03:57 PM
muka baby face..gemuk pun comel
Quote borrow 20-11-2019 04:17 PM
Sheols slim , just tak skinny mcm dulu. After pulih sakit , biasalah badan naik berisi. Ai telan ubat apa tah dulu , asyik lapar ja



Quote MissLana 20-11-2019 04:18 PM
i love all her features. rambut hitam lebat dia, muka dia and her bodyshape mmg pure Latina features
Quote Orix 21-11-2019 10:59 AM
sheols cantik jah! x sabar tggu sheols dgan taytay perform kt AMA nnt......
Quote delia3003 21-11-2019 01:23 PM
Selena ni jenis muka bulat berisi tapi body frame dia jenis kecik utk standard western, nampak langsing je. Bagi iols muka dia jenis ni comel biasa2 je tapi body dia lawa
Quote cirkish 25-11-2019 04:29 PM
kagum ngan sheols sbb survive dgn penyakit lupus.. survive pemindahan kidney dr bff.. on off relationship dgn JB sampai la skang org dok teka teki teka tekukyg dia lom move on..

masuk rehab sbb murung & sakit tah berapa kali.. rasanya dia boleh je survive kalo abaikan haters & netizen2 ni semua

suka sheols.. muka cute, suara pon unik walopun org dok kata takbley live & autotune ke ape, realitynya byk lagu sheols sedap2 masuk carta selalu..

buat duit lagi penting dr memikirkan psl body shaming ni *flip hair*

Quote delia3003 25-11-2019 11:42 PM
Baru je tadi nama dia trending kt twitter, ingatkan sebab apa, rupanye nyanyi off key kat AMA. Betul ler muka dia nampak berisi sgt, lebih2 lagi dgn pakai dress yg terjojol nak terkeluar breast masa red carpet. Tapi body dia nampak maintain je
Quote Artemesiaa 29-11-2019 04:31 PM
Orang kalau on medication selalunya agak berisi sikit tapi sebab dia baby face nampak ok je
Quote budakmanentah 5-12-2019 03:35 PM
badan selena berisi. nmpak dia mcm sharifah ariana pulak. adik sharifah amani yg belakun mukhsin tu

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.262432s Gzip On
To Top