Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Hanya Mampu Bawa Kedai Mamak' - Pengasas Kosmetik Dedah Kenapa Tak Suka Lelaki Melayu

19-11-2019 11:54 AM Komen: 184
Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghina lelaki Melayu.

Kredit foto:IG


Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan  meluahkan rasa marah.


'Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan' jawabnya.

'Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining' tambahnya.


Kredit foto: IG


Bagaimanapun, selepas video itu diupload di Twitter, ramai netizen terutamanya lelaki mengecam beliau.

'Dia sebab tu dia kata taknak lelaki melayu sebab laki melayu takleh survive mengada dia. Kau po cari matsalleh la'

'In fact lepak mamak just showing how humble you are'


Kredit foto: IG


'I pulak x suka perempuan melayu sebab ramai dah barai dan lobos'. P*ndeklah ,kalau aku kuar video ckp mcm ni,jadi chaotic hidup aku 7 hari 7 malam kene ambush dengan feminist'


Kredit foto: Twitter



Bagaimanapun, followers dan penyokong beliau terutamanya wanita mempertahankan kenyataan tersebut.


'Masing2 ada preference sendiri, nak lelaki yang macam itu macam ini semuanya pilihan. Nk lelaki melayu cina india mat salleh tiada masalah'

'Lagi bagus dia jujur dari couple lepastu kena tinggal nanti korang cakap women are trash pulak'

'She works hard to get loads of money, its her choice to prefer what kind of men. Sukahati dia la taksuka mende, suka mende. Busuknya hati masing2 kat komen'

Kredit foto: Twitter


Selera masing-masing, tapi janganlah sampai mengutuk kedai mamak, sedangkan YDP Agong pun suka kedai makan mamak sis. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
8
Komen: 184
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zamzuri12 9-12-2019 02:29 PM
Eloklah dia tak mau lelaki melayu...aku rasa lelaki melayu tak sanggup nak tanggung dosa dia..

Lain-lain Komen

Quote Pakis 19-11-2019 11:57 AM
Pengasas produk apa dia ni? Timbang kilo ke?  Kemain tastee. Tapi sekarang ramai je lelaki melayu kaya rayaa.  
Quote MadameOnion 19-11-2019 11:59 AM
tehtappp wajah desa nan permai
Quote KIM.K 19-11-2019 12:01 PM
Actually ni ayat sugar baby
Who cares
Quote bawangkecik 19-11-2019 12:02 PM
tgk ig muka dia macam farah nabilah yang tak siap
Quote Kurex 19-11-2019 12:07 PM
timbang kilo?????
Quote Sang_Pencinta 19-11-2019 12:10 PM
Board of directors at Goldsky by Sara Anna
Owner and Founder at Sara Anna Beauty Parlour


Ini produk kosmetik dia, sengaja tak dimasukkan dalam artikel sebab tak nak promote kosmetik timbang kilo
Quote lilydandelion77 19-11-2019 12:12 PM
Wow tingginya darjat sis!
Quote chicozinn 19-11-2019 12:13 PM
produk timbang kati ni bila la nak dibanned kat malaysia ni??banyak sngat sampah sarap
Quote chicozinn 19-11-2019 12:13 PM
kejap muka cm bini pokjue kejap muka cm fawaa pms..muka xstabil btul..huhuu
Quote Boomibulat 19-11-2019 12:17 PM
Org mcm ni pn ada followers jgk..?
Quote mdhelmi 19-11-2019 12:24 PM
laki manala yg dia tgk asik pegi mamak tu
padahal yg aku nmpk mana2 yg makan mamak budak2 skola je dan budak2 tumpang wifi nk siapkan kerja kursus 5min, selebihnya update fb
Quote prettyuglybabe 19-11-2019 12:24 PM
padahal mat salleh yang diagungkan tu taraf marhaen jugak kat negara sendiri..
Quote sarah82 19-11-2019 12:28 PM
Kurex replied at 19-11-2019 12:07 PM
timbang kilo?????

X salah mcm bengkung sajat.. Tak salah aku.. Dia ada jual seluar bagi bontot nampak bulat.
Quote zulka 19-11-2019 12:37 PM
cakapla nak besar, panjang....kan senang
Quote matchstick 19-11-2019 12:49 PM
Takut tgk kulit muka dia.. Bersinar mcm org minyak versi puteh.
Muka dh repair sana sini pun masih hodoh
Quote PulutSambal 19-11-2019 12:59 PM
Pffttt. Lepak makan kat fine dining pun tapi hakikatnya tipu sana sini pinjam sana sini nak buat haper. Baik lepak mamak tapi kocek penuh RM ke Dollar ke. Dia ni pun harapkan jual product timbang kati acah2 berjaya pulek. Fine dining sgt tapi balik rumah cari nasi putih ikan goreng sayur masak lemak dgn sambal belacan jua akhirnya.
Quote sarah82 19-11-2019 01:07 PM
Sebenarnya aku kesian kat lelaki Melayu.. Yg buruk tu ada.. Tapi habis semua lelaki melayu di cop buruk.
Quote Kurex 19-11-2019 01:09 PM
sarah82 replied at 19-11-2019 12:28 PM
X salah mcm bengkung sajat.. Tak salah aku.. Dia ada jual seluar bagi bontot nampak bulat.

ingatkan setanding product loreal paris ke apa ke
Quote sarah82 19-11-2019 01:15 PM
Kurex replied at 19-11-2019 01:09 PM
ingatkan setanding product loreal paris ke apa ke

Aku kenal dia sbb nama dia ada mention kat bod gossip media sosial.. Aku skodeng la ig dia.. Mcm ermmm.. Boobs filler...

Lihat semua komen(184)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.207975s Gzip On
To Top