Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Wine Is Haram In Islam!'- Bawang Rangers Serang Rihana Petra Kerana Teguk Arak

18-11-2019 10:19 AM Komen: 171
Bagi yang mengikuti perkembangan Miss Moscow, Oksana Voevodina sudah pasti sering mengikuti akaun instagramnya di @rihanapetra. 

Bagaimanapun, wanita Rusia yang memilih nama Islam Rihana Petra selepas perkahwinannya dangan Sultan Kelantan itu turut mempunyai sebuah lagi akaun peribadi di @oksana_voevodinaaa.


Kredit foto: IG


Jika akaun yang pertama dipenuhi dengan gambar-gambar peribadi bersama mantan suami dan anak, akaun keduanya pula memaparkan kehidupan peribadinya sebagai seorang model. 


Kredit foto: IG


Kedua-duanya menjadi tumpuan ramai, terutamanya bawang rangers dari Malaysia yang memerhati setiap tindak-tanduk wanita cantik tersebut. 

Tidak hairanlah, ada netizen yang terkejut dengan perbezaan imej yang dipaparkan dalam dua instagram ini.


Kredit foto: IG


Baru-baru ini, Rihana telah memuatnaik sekeping gambar beliau sedang meneguk arak di akaun keduanya.



Kredit foto: IG

Ini menyebabkan ramai bawang rangers telah menyerang beliau di bahagian komen.

'I thought you are a Muslim now, but you still drink wine?' kata seorang netizen.

'Wine is haram in Islam!'bidas seorang lagi.


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, ada juga yang menyuruh netizen supaya bersabar dan memberi masa kepada Rihana untuk belajar.

'Give her time, there a lot of things to learn about Islam' kata seorang netizen mempertahankan Rihana.

'Mungkin gambar lama ni?' speku seorang lagi.


Kredit foto: IG


Tidak tahan dengan cemuhan dan perbalahan followers di akaun keduanya, Rihana kemudian pantas memadam gambar beliau sedang meneguk wain tersebut.

Nampaknya apa sahaja tindak-tanduk Rihana kini bakal menjadi perhatian netizen, terutamanya dari Malaysia menyebabkan beliau semakin berhati-hati menjaga imejnya. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
12
Terkejut
3
Sedih
6
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 171
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote white_musk 25-11-2019 11:20 PM
Redskins replied at 25-11-2019 08:18 PM
Nabi SAW la yg bercakap..
Takkan la Tohan nak berbisik kat telinga ko pulok.  


Dia cakap kat ko ke dik?

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 18-11-2019 10:22 AM
bersabarlah seketika di dunia ini
nti dalam syyurga dpt lah meraya wine merah wine putih arak yg lezat
sambil terdampar di tebing sungai susu
sungai kopi xde k
Quote white_musk 18-11-2019 10:26 AM
Netizen yang mengecam itu semestinya da yang mengecam sambal rokok di tangan.
Quote white_musk 18-11-2019 10:27 AM
arak tidak haram selagi tidak memabukkan. ini yang ustaz Russia kata.

Quote MissLana 18-11-2019 10:28 AM
release stress ke kak okss huhu
Quote CatMiow 18-11-2019 10:32 AM
Ala,  bergambar je pun bukan minum







Kalau ai,  biar je dia minum,  dah tu jek2 lagi,  mesti sedap,  good for your health,
Quote Kurex 18-11-2019 10:33 AM
risau dekat leon...
Quote CatMiow 18-11-2019 10:34 AM
Kat sini leon nampak mcm anak westerner
Quote kucingitam 18-11-2019 10:36 AM
mountain dew je tu..rileksla..
Quote Bedah.Cun 18-11-2019 10:41 AM
Koser largh ngkaw melayan bitch neh. Macam lar lawa sangat. Eughh
Quote borrow 18-11-2019 10:41 AM
picci lama. Gugil je news dedulu , ada picci ni. Private acc oks ni byk trobek picci lama , sheol rindu jaman solo dulu kowt lol.

Neway muslim berpuluh thn pun teguk wine, ini plak baru bbrp bulan. Pembimbing pun tada. Tak tekejut pun if xmas nanti sheols teguk habis2
Quote batmana 18-11-2019 10:41 AM
semua agama haramkn arak ler

baik kristian, buddha, hindu bagai.

ko pi la tanya kt kwn2 korg yg rajin pi gereja/tempel/kuil

dorg tk minum arak2 ni.
Quote M5 18-11-2019 10:49 AM
batmana replied at 18-11-2019 10:41 AM
semua agama haramkn arak ler

baik kristian, buddha, hindu bagai.

Al quran tulis arak itu rezeki yg baik
Quote LadyCarefree 18-11-2019 11:24 AM
Bodoh la klau ada yng terkejut ox ni hanya papar gambar sesuai je kat akaun yng dia nk pengaruh dn raih simpati meleis. Tp kehidupan sebenarnya lain.
Quote Elanarose 18-11-2019 11:25 AM
M5 replied at 18-11-2019 10:49 AM
Al quran tulis arak itu rezeki yg baik

Sila tuliskan dari surah apa ayat berapa ye. Boleh bincang habis2
Quote CatMiow 18-11-2019 11:30 AM
batmana replied at 18-11-2019 10:41 AM
semua agama haramkn arak ler

baik kristian, buddha, hindu bagai.

Kwan ai Rc kata boleh minum,  jgan berlebihan je...
Quote MenteriWanita 18-11-2019 11:32 AM
white_musk replied at 18-11-2019 10:27 AM
arak tidak haram selagi tidak memabukkan. ini yang ustaz Russia kata.

Haram tetap haram, air arak kalau terkena kulit kita wajib samak, apatah dah masuk dalam badan.
Quote white_musk 18-11-2019 11:35 AM
MenteriWanita replied at 18-11-2019 11:32 AM
Haram tetap haram, air arak kalau terkena kulit kita wajib samak, apatah dah masuk dalam badan.

siapa kata haram? Ulamak Russia tidak cakap haram.
itu harus saja. Orang melayu saja yang sentiasa cemburu melihat kesenangan orang lain. c
Quote MenteriWanita 18-11-2019 11:44 AM
white_musk replied at 18-11-2019 11:35 AM
siapa kata haram? Ulamak Russia tidak cakap haram.
itu harus saja. Orang melayu saja yang sentia ...

Dari zaman Rasullulah dah haram, Nabi yang mulia sendiri tak minum arak, siapa Nabi, siapa umat ni sebenarnya, bersyahadah mengaku Muhammad SAW sebagai Rasul Allah SWT, segala perlakuan Nabi berlandaskan islam, hujung2 ikut ajaran imam kepam Russia loser sangat.
Quote Mfzg89 18-11-2019 11:53 AM
Kecing setan

Lihat semua komen(171)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.110535s Gzip On
To Top