Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Rasakan!" - Pelajar Harvard Keluar Dewan Apabila Wakil Israel Berucap

Oleh: top5complete|20-11-2019 10:50 AM Komen: 27
Seluruh dunia sudah tahu tentang keganasan dan penindasan yang berlaku di Gaza. Betapa sengsaranya saudara kita disana ditindas siang dan malam oleh tentera dan kerajaan Zionis.

Tular sebuah video di Facebook yang menunjukkan sekumpulan pelajar di Universiti Harvard, baru-baru ini melakukan protes terhadap satu program yang dianjurkan pihak universiti.


Foto: Facebook

Menerusi video itu, ketika tiba giliran Konsul Besar Israel di New York yang juga Duta Israel Dani Dayan mula berucap, kesemua 100 pelajar Harvard jurusan undang-undang mula meninggalkan dewan.



Sambil keluar dari dewan, dengan selambanya pelajar-pelajar itu memegang sepanduk menyatakan rasa tidak puas hati terhadap penindasan dan peperangan yang berlaku.


Foto: Facebook

Syabas kepada mereka dan terima kasih kerena peka dengan apa yang berlaku di Gaza. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 27
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 25-11-2019 10:15 PM
Edited by dua_chzy at 25-11-2019 10:16 PM

Akak ini, malas nak simpati sangat dengan dunia Islam bila akak taw umat Islam sundri pon gegeh tindas orang laen, lagik2 sedara sesama Islam. Takyah ngkau tengok jauh. Tengok dalam nugara sundri pon jadi la.

Di kesempatan ini, akak ingin share video klip Ereb Kuwait laknat masih jual hamba abdi kulit hitam selambadek buat pemerdagangan manusia online, termasuklah kanak2 bawah umur.



Sapa2 yang bermentaliti urang Islam ni paling tertindas di muka bumi dan lansung tiada menindas urang lain, akak gelakkan jah.

Lain-lain Komen

Quote izzah_mia 20-11-2019 11:00 AM
good job
Quote LuvAurora 20-11-2019 11:17 AM
Baguih sgt lah tu..
Quote SyaJoyah 20-11-2019 11:18 AM
Bengong la elok2 belaja tinggi kot
Quote pinksarah 20-11-2019 11:29 AM
Good job!

X payah maki..

U guys are better than that..
Quote Cicisweets 20-11-2019 11:34 AM
SyaJoyah replied at 20-11-2019 11:18 AM
Bengong la elok2 belaja tinggi kot

Pasai belajar tinggi la tau  Israel salah,padan muka setempek kena
Quote fliphair8 20-11-2019 11:40 AM
bagus cara protest....just leave...
Quote shark_eow7 20-11-2019 11:42 AM
tapi israel tak kesahhhh... sama je perbuatan yg diaorg buattt
Quote gummiebear 20-11-2019 11:42 AM
Well done!
Quote rosli_nurizzati 20-11-2019 11:54 AM
well done guys.. walaupun org kata takdak efek, tp kalau palestinian nampak ni, naik semangat depa, moral depa.. at least the palestinian knows that people still care.
Quote eyansss 20-11-2019 12:24 PM
rosli_nurizzati replied at 20-11-2019 11:54 AM
well done guys.. walaupun org kata takdak efek, tp kalau palestinian nampak ni, naik semangat depa,  ...

betul... kalau tak beri kesan pada satu pihak, pihak satu lagi confirm akan terkesan dan semangat mereka akan bertambah lagi...

Quote Ratutulip 20-11-2019 12:42 PM
good
Quote BoLapciOus 20-11-2019 12:58 PM
Goodjob...kalau iolls kat situ konpem meremang bulu tengkuk..
Quote Hizert 20-11-2019 02:16 PM
Baguss..silent protest.

Tunjukkan yang makhluk tu xde nilai di sisi manusia.

Quote lalalxlx 20-11-2019 03:12 PM
Applause...applause
Quote BoongaKertas 20-11-2019 04:42 PM
TERIMA KASIH ATAS PERBUATAN ANDA WAHAI PELAJAR HARVARD!
Quote devilito2 20-11-2019 04:46 PM
good job...
Quote nourie 21-11-2019 08:23 AM
Thorbaaeekk la...

Silent protes
Quote bebayang 21-11-2019 08:45 AM
terbaiklah harvard, nmpak sgt intelek student undang2 tu tau mana salah mana betul
Quote azhardanil 21-11-2019 11:26 AM
Israel takkan pernah kisah dan ambil peduli apa yang dunia fikir dan buat pada mereka. Mereka hanya kisahkan Amerika. Mereka ada Amerika sebagai mak bapak mereka. Siapa yang betul2 berani lawan Amerika. Kalau ada dah lama selamat Palestin tu.

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.344840s Gzip On
To Top