Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Artis Sendu Macam Aku, Kerja Dah Selesai Bayaran Tak Dapat-dapat!" - Amyza Aznan

15-11-2019 12:08 PM|Oleh: Saiful| Komen: 20

Foto: Harian Metro

Sedih jadinya Amyza Aznan apabila menerima layanan yang tidak sepatutnya daripada pihak produksi.

Katanya, ada segelintir produksi yang tidak adil dalam mebuat bayaran kepada pelakon selain sering memberi keutamaan kepada artis baharu dan mempunyai pengikut yang ramai.

"Jangan cakap artis tak bagi komitmen, mual layan kerenah macam ni. Macam ni layanan untuk artis sendu macam aku, followers sendu, tulisnya di Instagram.

Via mStar Online
Tambahnya, walaupun dah berbelas tahun berlakon, kerja dah selesai tapi masih nak kena tanya bila bayaran nak dibuat.

"Terima kasih buat produser yang profesional dan produser yang acah-acah profesional. Maaf saya tak pandai mengipas, yang salah tetap salah," tambahnya.



Sementara itu, rakan artisnya, Azhan Rani menasihati Amyza agar tidak mengeluarkan kenyataan di media sosial.



Takut pula dilabel sebagai 'artis kekwat'.

"Mu baru dapat award best actress. Mu up pasal ni, mu nanti kena macam aku la. Artis kekwat. Ni zaman artis dengan kru saja kot yang kena ikut jadual. Bab bayaran kena ikut mood dia orang."



Sabarlah Amyza. Memang itu realiti dunia hiburan. Yang cantik dan muda sentiasa didahulukan. - CARI

*Kemas kini terbaru: Amyza Aznan sudah memadam posting tersebut di laman Instagramnya.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 20
Komen

Previous : "Doakan Saya Bertemu Bidadari" - Awi Rafael Tak Sabar Tunggu Jodoh Dari Tuhan

Next       : Ingat Sibuk Lepas Menang Anugerah, Rupanya Dah 3 Bulan Fizz Fairuz Tak Ada Job

Komen Terbaru

Quote TravellingBear 22-11-2019 08:26 PM
Suami dia kan sakit.... Tkde simpati betul yg lambat bayar atau mmg sengaja buat2 lupa akhirnye tak bayar langsung

Dia mmg perlukan sungguh duit tu pasal meroyan

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 15-11-2019 12:36 PM
Eii.. Gigi tu gi bleach sikit boleh?
Quote friedfishsoup 15-11-2019 12:37 PM
Gambar apa tu yg diremove
Quote Nt-ViruS 15-11-2019 02:40 PM
hnngghhh sedapnyer
Quote Perawankota 15-11-2019 03:41 PM
Dah nasib badan.. Selagi belum level mira filzah, ig x der 5juta follower, jgn harap nk dpt payment on time..
Quote cha-cha 15-11-2019 03:47 PM
Nt-ViruS replied at 15-11-2019 06:40 AM
hnngghhh sedapnyer

Badrul tu ke?
Quote sleepandream 15-11-2019 03:49 PM
reveal jah nama production tu...
tu mesti simpan lama2 dalam akaun sendiri nak makan dividen dulu
Quote jerukkedondong 15-11-2019 04:26 PM
Kak kaiaa ni kurus kerempeng sangat..
Klu berisi sikit dia ni lawa..
Quote Psfzi 15-11-2019 06:13 PM
Reveal sikit producer mana yg x byr tu
Quote monsterwife 15-11-2019 08:56 PM
Dia menang award cerita apa ni woi?
Quote Nt-ViruS 16-11-2019 12:07 PM

thread ni pasal badrul ke?
Quote Kerkin 16-11-2019 12:52 PM
Kesiannya...
Quote fadz84 16-11-2019 02:17 PM
Edited by fadz84 at 16-11-2019 02:19 PM
monsterwife replied at 15-11-2019 08:56 PM
Dia menang award cerita apa ni woi?


Telefilm Batik Zakiah.

Quote tikusmontok 16-11-2019 04:40 PM
Perawankota replied at 15-11-2019 03:41 PM
Dah nasib badan.. Selagi belum level mira filzah, ig x der 5juta follower, jgn harap nk dpt payment  ...

Migha sengau suara tercekik bijik doyan pun org byr ontime..iya dok
Quote boojaat 17-11-2019 12:30 AM
Sian.. sendu sgt dia ni sampai xda org nak komen
Quote balakkampung 17-11-2019 08:47 AM
iolls pelik..persatuan artis kemain lagi...tapi issue camni tak boleh settle...bukan masalah baru...dari dulu issue payment ni...tak boleh ker persatuan blacklist ker apa ker production yg tak bayar artis ni?
Quote September14 17-11-2019 10:02 AM
fadz84 replied at 16-11-2019 02:17 PM
Telefilm Batik Zakiah.

Terlayan iol sampai habis... best cter ni nangis iols.. lakonan smua best, scene faezah elai yg ckit tu pun buat iol nangis... bgus dia blakon
Quote fadz84 17-11-2019 10:17 AM
September14 replied at 17-11-2019 10:02 AM
Terlayan iol sampai habis... best cter ni nangis iols.. lakonan smua best, scene faezah elai yg ck ...

Tu la I pun tertengok smpai abis smlm.. ending dia x sangka sangat mcm tu.. last2 mmg terus dia kuatkan hati ckp anak dia mmg dh xde, kena culik 20/30 tahun dulu.. patutlah kak amyza blh mng supporting actress cite ni kn.. eyka farhana pun bagus (tercalon best actress drama).
Quote felinecat 17-11-2019 12:43 PM
fadz84 replied at 16-11-2019 02:17 PM
Telefilm Batik Zakiah.

Sedih pulak citer ni
Quote lasagna 22-11-2019 03:01 PM
kakak myza kuruih nau nau laa..
bila nk berisi sket. dari dlu smp skrg maintain jer.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.136860s Gzip On
To Top