Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lembaga Zakat Selangor Sedia Bantu Model Hidap Masalah Injap Jantung

15-11-2019 11:53 AM Komen: 34
Lembaga Zakat Selangor (LZS) menyuarakan kesediaan pihaknya memberi bantuan kepada model dan bekas pramugara, Muhammad Joharee Johari, 29, yang mengalami jangkitan kuman pada injap jantung.


Kredit foto: IG

Harian Metro melaporkan, Ketua Divisyen Komunikasi Korporatnya, Datin Norajun Ainun Mohd Hashim memaklumkan bantuan akan disalurkan berdasarkan syarat dan kelayakan serta keperluan.

Katanya, keputusan itu diambil selepas menerima maklumat daripada Skuad Saidina Umar (SSU) yang menziarahi Joharee di Hospital Serdang, Selangor, baru-baru ini.



Hasil siasatan mendapati Mohammad Joharee kini sudah berhenti kerja kerana mengambil cuti sakit panjang.

Sehubungan itu, LZS akan menyalurkan bantuan berdasarkan syarat dan kelayakan sekiranya beliau perlu menjalani sebarang pembedahan atau prosedur perubatan lain.



Kes beliau dirujuk kepada Jabatan Kerja Sosial Perubatan Hospital Serdang untuk tindakan lanjut, katanya dalam kenyataan media, semalam.



Menerusi Instagramnya hari ini, Joharee memaklumkan dia akan menjalani pembedahan bagi menggantikan injap jantung yang rosak.  - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote diss69 16-11-2019 08:01 PM
HazeLJoseph replied at 16-11-2019 03:56 PM
ak sakit kronik, memang ada surat doktor tak boleh bekerja, aku pg  pejabat zakat selangor,dicampa ...

Semoga urusan @HazeLJoseph dipermudahkan, jngn putus asa sis..

Lain-lain Komen

Quote putericahaya999 15-11-2019 12:10 PM
Baguslah Tapi ramai sangat lagi yg perlu dibantu
Quote Kurex 15-11-2019 12:23 PM
kebanyakan model malaysoa baik lelaki atau pmpuan, sangat sombong dan berangan
Quote shernazz 15-11-2019 12:39 PM
Kalau dia layak..why not?
Bukannya bagi duit utk enjoy..
Sebab tu kalaunkes mcm ni..viral aje..
Baru dpt perhatian...
Quote friedfishsoup 15-11-2019 12:56 PM
Muka first pic tu seiras Ahya Rosli, adik kak km
Quote sukacactus 15-11-2019 01:59 PM
Ada nampak hatta dolmat share kat ig, minta derma.
Sakit mmg mahal
Quote jerukkedondong 15-11-2019 02:05 PM
Edited by jerukkedondong at 15-11-2019 02:06 PM
Kurex replied at 15-11-2019 12:23 PM
kebanyakan model malaysoa baik lelaki atau pmpuan, sangat sombong dan berangan


Kurex pernah dikecewakan oleh abam model sombong nan hado ke
Quote Kurex 15-11-2019 02:38 PM
jerukkedondong replied at 15-11-2019 02:05 PM
Kurex pernah dikecewakan oleh abam model sombong nan hado ke

tak la..
memang tau dorang macam mana..
feeling supermodel walaupun hauk..
tengok la model ni, sakit pun siapa kawan2 dia yg tolong
Quote Buritan 15-11-2019 02:42 PM
putericahaya999 replied at 15-11-2019 12:10 PM
Baguslah Tapi ramai sangat lagi yg perlu dibantu

Aku setujukk dia dibantuu tp zakat ni mcm pilih bulus skitlaa.. ramei yg semekin tuu tak dapek plk   ini bsntu sbb dia model ka
Quote Buritan 15-11-2019 02:44 PM
Kurex replied at 15-11-2019 02:38 PM
tak la..
memang tau dorang macam mana..
feeling supermodel walaupun hauk..

Org cantik ramei beno yg nak bantu.. kalo yg buruk tuu sape pun tarak mo
Quote Kurex 15-11-2019 03:13 PM
Buritan replied at 15-11-2019 02:44 PM
Org cantik ramei beno yg nak bantu.. kalo yg buruk tuu sape pun tarak mo

ye.. kalau muka orang tu hauk kepam, takdenya orng nak tolong..
kalau orang hensem mintak pendapat, ramai orang balas. kalau kita mintak pendapat, sekadar like 3-5 je..
Quote Perawankota 15-11-2019 03:43 PM
Semoga cepat sembuh.. Yg lain aku x nk sentuh
Quote harizs 15-11-2019 03:57 PM
Alhamdulillah. Indahnya zakat
Quote sayawifenikmie 15-11-2019 04:13 PM

my zakat hanya untuk yg memerlukan dan betul memer;ukan .. kalau u pilih utk ke hospital private dan diberi zakat .. i tak relakan ... ramai lagi yg juga memerlukan .. ikut keperluan is OK  ..


ini wad biasa ke wad berkelas ni?
Quote Psfzi 15-11-2019 06:14 PM
Apa salahnya kalau dia layak
Quote munchkin 15-11-2019 06:32 PM
Moga cepat diberi kesembuhan. Kalau untuk selamatkan nyawa why not. Tolong doakan sekali pembayar pembayar zakat dimurahkan rezeki

Nanti dah sihat insyaAllah boleh bantu yg lain juga.

Amin amin anun semoga segera sembuh
Quote white_musk 15-11-2019 06:58 PM
Buritan replied at 15-11-2019 02:44 PM
Org cantik ramei beno yg nak bantu.. kalo yg buruk tuu sape pun tarak mo

lembaga zakat pula menerima duit dari pelbagai jenis rupa paras
Quote Buritan 15-11-2019 07:12 PM
Kurex replied at 15-11-2019 03:13 PM
ye.. kalau muka orang tu hauk kepam, takdenya orng nak tolong..
kalau orang hensem mintak pendapa ...

Kannn.. sian aku tengok yg hodoh.. dah la hodoh semikin pulakk
Quote Buritan 15-11-2019 07:14 PM
white_musk replied at 15-11-2019 06:58 PM
lembaga zakat pula menerima duit dari pelbagai jenis rupa paras

Yg ni aku pun boring dgn zskat.. org ni hensem cpt jah hsngpa tolong
Quote rosevelvet 15-11-2019 07:15 PM
sukacactus replied at 15-11-2019 01:59 PM
Ada nampak hatta dolmat share kat ig, minta derma.
Sakit mmg mahal

Kesihatan tu mahal. Tiap hari bsyukur Allah kurnia upaya utk bgn sdiri, bjln, mandi n buat mcm2

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.292860s Gzip On
To Top