Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Gadis Malaysia Teruja Nampak Kereta Perodua Kelisa Di UK

14-11-2019 06:33 PM Komen: 77
Siapa sangka kereta buatan negara sendiri ditemui ketika berada jauh di negara orang. Pasti teruja dibuatnya, kan!

Begitulah yang terjadi kepada seorang gadis yang tidak menduga terlihat kelibat kereta Perodua Kelisa berada di atas jalan raya di United Kingdom (UK).

Dia yang berkongsi di laman Twitter berkata begitu teruja ketika melihat kereta kompak berwarna kelabu itu di kawasan parkir.

Kredit foto: Twitter

Saya pandu Kelisa merah selama setahun selepas dapat lesen memandu.

Saya tidak ingat kali terakhir lihat Kelisa di negara asal? Adakah ia masih ada di jalan raya? kata netizen dikenali dengan nama Lisa Diamond. 

Menurutnya, selain Kelisa, sebelum ini dia pernah mengesan kereta Malaysia yang lain seperti Proton Waja, Saga dan Perodua Myvi. 


Saya jadi teruja setiap kali nampak kereta buatan tempatan di sini.

Selalunya saya akan berkata: Perlahan, Charlie. Itu kereta Malaysia, ujarnya. 

Warganet turut teruja dengan hantaran twitter itu dan berkongsi pengalaman mereka memandu kereta Kelisa. 

Mereka turut berkata kereta itu masih banyak digunakan di Malaysia dan banyak kelebihannya termasuk sangat jimat minyak! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 77
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dagusengett 16-11-2019 10:50 AM
anony-mous replied at 14-11-2019 08:21 PM
Kelisa ni best. Pelik la kenapa stop. And body berat sedap bwak. Satria pon cun tp dah stop keluar p ...

Minyak banyak jimat wooo

Lain-lain Komen

Quote orgsepang 14-11-2019 06:37 PM
Comel je. Siapa pemiliknya?
Quote Forfoxache 14-11-2019 06:38 PM
orgsepang replied at 14-11-2019 06:37 PM
Comel je. Siapa pemiliknya?

Paki miskin nak mampos
Quote True-X 14-11-2019 06:43 PM
aku still drive kelisa...
Quote HannahMontana 14-11-2019 06:54 PM
xde isu lain ke?
Quote kechikchomel 14-11-2019 06:55 PM
Lecturer iolss masa belajar kt UK, beli kereta waja kat sana. Tapi kat sne tukar jadi Impian. Balik sini dia bawa jugak Impian dia tu balik
Quote shernazz 14-11-2019 06:57 PM
kechikchomel replied at 14-11-2019 06:55 PM
Lecturer iolss masa belajar kt UK, beli kereta waja kat sana. Tapi kat sne tukar jadi Impian. Balik  ...

Impian yang nyata gitchuuu
Quote vespa_oren 14-11-2019 06:58 PM
masih juga guna kelisa
Quote kechikchomel 14-11-2019 07:01 PM
shernazz replied at 14-11-2019 06:57 PM
Impian yang nyata gitchuuu

Impian jd kenyataan pun bolehhhh


Dia ckp kos nak bawa balik kereta tu lbh kurg je dgn kereta import.
Quote pearl.silver 14-11-2019 07:02 PM
Teringat tengok top gear dedulu, kutuk teruk kereta savvy. Siap penyek kereta tu.. Sedihh..
Quote shernazz 14-11-2019 07:06 PM
kechikchomel replied at 14-11-2019 07:01 PM
Impian jd kenyataan pun bolehhhh



Ye ke
Mahai jugak kn
Sana harga berapa pound?
Quote kechikchomel 14-11-2019 07:12 PM
Edited by kechikchomel at 14-11-2019 07:14 PM
shernazz replied at 14-11-2019 07:06 PM
Ye ke
Mahai jugak kn
Sana harga berapa pound?


Tak tau lak iolss. Rasa macam dia tak bagitau harga kat sana. Kalau dia bagitau pun iolss dah lupa



Ohhhh...iolss baru teringat. Dulu2 tgk Mr. Bean. Ada penampakan Proton Wira kat dalam salah satu scene. Masa tu iolss excited btul.
Quote multinicky 14-11-2019 07:20 PM
shernazz replied at 14-11-2019 06:57 PM
Impian yang nyata gitchuuu

impian ilyana sgt..gitchuuu
Quote RatuDunia94 14-11-2019 07:20 PM
Agaknya ummah jepun, korea, jerman etc dtg malaysia. Deols rasa apa tgok kereta2 negera deosl bersepah kat malaysia?
Quote multinicky 14-11-2019 07:22 PM
Forfoxache replied at 14-11-2019 06:38 PM
Paki miskin nak mampos

cilakak chuols nth2 dr amalina pny kete tu.. sheols parking situ bk pg beli groceries
Quote multinicky 14-11-2019 07:24 PM
lisa diamond aka lisa ariffin..boyan convert kokesen ke chuols
Quote damsel_fiji 14-11-2019 07:26 PM
multinicky replied at 14-11-2019 07:22 PM
cilakak chuols nth2 dr amalina pny kete tu.. sheols parking situ bk pg beli groceries; ...

amboi..sesia dia mekap kening tebal kau kata naik kelisa jahhh
Quote LadyCarefree 14-11-2019 07:27 PM
multinicky replied at 14-11-2019 06:22 PM
cilakak chuols nth2 dr amalina pny kete tu.. sheols parking situ bk pg beli groceries; ...

Dr Amalina kemungkinan besar takde kereta kerana sheols single dn duduk bandar besar. Ntah2 lesen memandu pon xdok. Derang sana bukan mcam kita sini. Tp Dr Amalina lebih dari mampu nak beli merc sana beshe2 je merc
Quote multinicky 14-11-2019 07:34 PM
damsel_fiji replied at 14-11-2019 07:26 PM
amboi..sesia dia mekap kening tebal kau kata naik kelisa jahhh

zuhud chuols..
Quote multinicky 14-11-2019 07:35 PM
LadyCarefree replied at 14-11-2019 07:27 PM
Dr Amalina kemungkinan besar takde kereta kerana sheols single dn duduk bandar besar. Ntah2 lesen  ...

hallluuuu chuols..jgn surius sgt adik manissss

Lihat semua komen(77)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.918712s Gzip On
To Top