Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Anjing 'Unicorn' Dijumpai, Ada Ekor Tumbuh Di Kepalanya. Ini Hasil X-Ray Yang Dilakukan..

29-11-2019 11:02 AM|Pink Lily| Komen: 11

Kredit Foto: Post Gazette
Seekor anak anjing lahir dengan ekor kedua di antara matanya dan dijaga oleh Pusat penyelamat anjing, Mac's Mission di Missouri, AS, sewaktu dijumpai merayau-rayau di jalanan sendirian. 

Anak anjing berekor dua itu dinamakan 'Narwhal' sebagai penghormatan kepada tambahan struktur badannya yang dianggap sebagai 'sedikit kecacatan yang sangat sempurna'. 

Nama penuh anak anjing berusia 10 minggu itu ialah 'Narwhal the Little Magical Unicorn'

Kredit Foto: Business Insider
"Ia sememangnya binatang yang penuh magis, sentiasa gembira," kata Rochelle Steffen, pengasas pusat penyelamat tersebut. "Semua orang nak tengok dia. Ramai sukarelawan yang datang dan akan kata 'Hei, boleh kami bermain dengan Narwhal?' Dan sekarang mengambil selfie dengan Narwhal dah jadi satu trend sebab dia sangat comel."

Melalui imbasan X-ray, didapati ekor tersebut tiada tulang. Ini bermakna, Narwhal tidak boleh mengibas atau menggunakan ekor tersebut untuk mengesat mata. 

Imbasan X-ray menunjukkan ekor tersebut tidak bertulang. Kredit Foto: Florida Today
Walaupun Steffen memilih untuk mengekalkan ekor itu, namun dia tidak menolak sekiranya perlu memotongnya andai ia mula memanjang ke dalam atau mengganggu penglihatan Narwhal. 


Anjing itu juga tidak akan diberi untuk dipelihara buat masa ini sehingga pihak penyelamat dapat memastikan ekor depannya itu tidak menimbulkan isu lain apabila anjing itu membesar.  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 11
Komen

Previous : Di Mana Cerita Hidup, Wattpad Menjana Idea Kreatif!

Next       : E-Wallet: Apakah Kelebihannya Dan Patut Tak Download?

Komen Terbaru

Quote che-cikL 30-11-2019 06:34 PM
Joirepah minat ni unicorn unicorn ni

Lain-lain Komen

Quote CatMiow 29-11-2019 11:09 AM
Mcm nampka video dia lalu kat yt feed,  tapi tak tergerak nak buka tengok.
Quote saviour_09 29-11-2019 11:48 AM
comel

anak aku gila unicorn
kalo tengok ni mau dia gomol
Quote Artemesiaa 29-11-2019 11:49 AM
Kecacatan yang unik moga tak membahayakan dirinya dimasa depan
Quote paz 29-11-2019 12:00 PM
Cute lah. Suka
Quote noell 29-11-2019 12:02 PM
semua nih salah ikan - Asdan
Quote Kurex 29-11-2019 12:27 PM
kecacatan sempurna : lesung pipit
Quote komotthecat 29-11-2019 03:32 PM
comel . happy bila dengar news psl rescued stray cat/dogs
Quote thetimes 29-11-2019 04:20 PM
So cute {:love
Quote fff_cat 29-11-2019 07:52 PM
Suka tengok mata anjing cute... Adorable sangat
Quote L211 30-11-2019 02:02 AM
super cute... gerammm
Quote che-cikL 30-11-2019 06:34 PM
Joirepah minat ni unicorn unicorn ni

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.843461s Gzip On
To Top