Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Welcome Back Legend Nazrey Raihan, Tapi Janganlah Bandingkan Dengan Alif Satar"

14-11-2019 04:10 PM|Shimmer Shine| Komen: 169



Berita baik buat peminat kumpulan Raihan, vokalis asalnya Nazrey Johari kini kembali menyanyi dengan lagu popular mereka, 'Iman Mutiara'.

Ig

Biarpun tampil solo, Nazrey tetap membawa aura Raihan dalam nyanyiannya. Walaupun susunan muzik agak berbeza, namun ia tidak mengurangkan kehebatan lagu ini.


Rata-rata warganet bersetuju dengan kembalinya lagenda ini dalam industri hiburan. Masing-masing mengimbau kenangan di zaman 90an yang penuh memori.

Ig

Bagaimanapun ada pula yang membandingkan  suara Ustaz Nazrey dengan Alif Satar lalu meminta Nazrey mendendangkan kembali lagu 'Sesungguhnya'.


Rasanya tidak perlu banding-membandingkan antara kedua-duanya kerana Nazrey dan Alif adalah dalam generasi berbeza.

Ig

Sementelah masing-masing mempunyai kekuatan suara tersendiri. Jadi, kita 'chill' dan terhibur dengan semua genre lagu okey.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 169
Komen

Previous : "Ko Ni Buta Ke Apa?!" - Peminat Geram Rita Rudaini Disamakan Dengan Sajat, Eh?

Next       : "Mereka Tak Reti Respek, Saya Nak Berhenti Guna Nama Waris!"

Komen Terbaru

Quote innocentsangat 24-11-2019 03:19 PM
bondeh replied at 19-11-2019 11:21 AM
kuikuikui
hish tak baik carik kelaku org yg dah berhijrah kikikiki

Haaha. Opssss.

Lain-lain Komen

Quote mizruncing 14-11-2019 04:20 PM
no need kot nk compare. masing2 ade aura tersendiri
Quote doubleA 14-11-2019 04:22 PM
Kitorang ada kaset album puji pujian dulu. Memang sedap suara kump raihan ni
Quote one_aiman 14-11-2019 04:24 PM
so alif satar dah jadi malaysian sweetheart versi lelaki la ni? ahh overatednya
Quote bondeh 14-11-2019 04:31 PM
kenapa orang tergila2 kan sangat Alif Satar nih??? sbb dia tiap2 Jumaat masuk TV kahhh??? kakak meolls cakap takkan kebetulan AS nih ada je walaupun buat live solat Jumaat kat lain2 masjid (which is Masjid Wilayah dia ada, Masjid Negara dia ada, Masjid Putrajaya pun dia menyelit) so kakak meolls speku jangan2 dia kawan (geng) dgn crew RTM yg buat live solat Jumaat yinnih sbb kakak meolls one of the org balik tabir ittew (tapi meolls husnudzon mungkin kebetulan camera shoot ke dia)


pendapat masing2, meolls macam meluat plak tgk dia bila mengingatkan jaman jahilliah beliyau & biniknya yg berkemban berpartay...oppsss
Quote Kurex 14-11-2019 04:32 PM
lihatlah alam terbentang luas langit cerah memayungi boomi, hati terasa kebesaranNya ucapkan Allahuakhbar
Quote URUHA 14-11-2019 04:33 PM
Netizen ni pun x yah la gedik nau nak compare. Masing2 ada keistimewaan yg tersendiri. Papehal pun meols tetap suka suara Ustaz Nazrey. Very da soothing & mendayu gitchew Excited sgt masa jumpa lagu ni kt youtube a few days ago
Quote prizadane 14-11-2019 04:35 PM
Yang suruh compare tu mesti BBNU..eh, meluat la!

Hopefully Nazrey ni dah berubah n care about his children yang bertahun ditinggalkan tak bertali tu.
Quote Mfzg89 14-11-2019 04:39 PM
Alip Ajis x nak compare ke? {:run
Quote MeghanK 14-11-2019 04:39 PM
prizadane replied at 14-11-2019 04:35 PM
Yang suruh compare tu mesti BBNU..eh, meluat la!

Hopefully Nazrey ni dah berubah n care about hi ...

wow..spill the tea sistur
Quote senduhazab 14-11-2019 04:40 PM
maintain sedap suara ust nazrey.... arwah mak aku dulu suka sgt lagu2 raihan.... rindu pulak kat mak
Quote Bumbu 14-11-2019 04:49 PM
bondeh replied at 14-11-2019 04:31 PM
kenapa orang tergila2 kan sangat Alif Satar nih??? sbb dia tiap2 Jumaat masuk TV kahhh??? kakak meol ...

Ntah la.. iols tak minat dr awal kmunculan beliau. Mcm bagus je..
Quote prizadane 14-11-2019 04:50 PM
MeghanK replied at 14-11-2019 04:39 PM
wow..spill the tea sistur

Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife nazrey ni. Anak dia dengan nazrey 2 orang kot if tak silap..lelaki. kecik lagi budak budak tu. A bit daif la. Iols tak tahu tu ex wife nazrey sampai la at one time, jiran kitorang inform. Even anak sulung pun muka nazrey. Kenapa cerai iols tak tahu, tapi memang nazrey takde ambil tahu langsung pasal anak anak dia..nafkah pun jauh sekali. Maybe masa zaman tu pun heols tak lebat..baru keluar raihan. Tapi sekarang kan dah ada pusat tahfiz...maybe dah mampu untuk beri nafkah pada anak anak. Iols pun dah lost contact dengan ex wife heols..
Quote adila39 14-11-2019 04:53 PM
prizadane replied at 14-11-2019 08:50 AM
Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife na ...

ye ke... hopefully anak anak dia terbela...
Quote Zeatyisaac 14-11-2019 04:54 PM
I don't mind Nazrey want to make a come back, but why solo? I like the group much better than he himself.
Quote prizadane 14-11-2019 04:55 PM
adila39 replied at 14-11-2019 04:53 PM
ye ke... hopefully anak anak dia terbela...

Tu lah. If not mistaken, akak tu 2nd wife sebab nazrey ada wife lain kat sabah
Quote Zeatyisaac 14-11-2019 04:56 PM
prizadane replied at 14-11-2019 04:55 PM
Tu lah. If not mistaken, akak tu 2nd wife sebab nazrey ada wife lain kat sabah

Ouch!....Ouch!....Ouch!
Quote MeghanK 14-11-2019 04:57 PM
prizadane replied at 14-11-2019 04:50 PM
Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife na ...

nazrey dengan raihan gaduh ke..apsal raihan tak panggil dia nyanyi sama2..ni pon keluar solo..ingatkan nyanyi ngan raihan jugak
Quote bondeh 14-11-2019 04:58 PM
Bumbu replied at 14-11-2019 04:49 PM
Ntah la.. iols tak minat dr awal kmunculan beliau. Mcm bagus je..

khuenzzzzz masa masuk One In A Million dulu tuh, meolls macam wow bongkaknyahhhh...

sekarang je acah2 nak tunjuk halim
Quote bondeh 14-11-2019 05:00 PM
URUHA replied at 14-11-2019 04:33 PM
Netizen ni pun x yah la gedik nau nak compare. Masing2 ada keistimewaan yg tersendiri. Papehal pun m ...

yes bener... kalau dengar lagu Raihan tajuk Senyum, meolls turut tersenyum... cara penyampaian Nazri nih sampai ke dasar hatiiii

Lihat semua komen(169)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.575214s Gzip On
To Top