Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

¡°Jangan Buat Kami Menontonnya¡± - Marina Tak Restu Filem Baru Mahathir

13-11-2019 04:34 PM Komen: 71
"Keluarga saya lebih suka tiada sesiapa menghasilkan filem, filem bografi, muzikal, kartun atau apa saja mengenai kami kerana ia memalukan."

Anak sulung Perdana Menteri, Marina mendakwa filem biografi berkaitan Tun Dr Mahathir Mohamad tidak mendapat restu daripada keluarga Seri Perdana kerana merasakan akan jadi memalukan keluarganya.


Kredit foto: MalaysiaKini

¡°Jangan buat kami menontonnya,¡± tegas Marina sekiranya pembikinan filem itu diteruskan.

Memetik MalaysiaKini, 'Mahathir: The Journey' arahan Prof Dr Mohamad Hatta Azad Khan dan terbitan Reliance Media Group itu baru saja dilancarkan dalam satu sidang media di Petaling Jaya, baru-baru ini.


Kredit foto: Media Hiburan

Bakal menampilkan Ning Baizura yang memegang watak Marina sendiri, filem itu merangkumi 16 tahun kisah perjuangan Dr Mahathir yang bermula dari persaraannya selepas 22 tahun memimpin negara hingga kembali berkhidmat pada 2018.



Menurut Marina, pihak produksi tidak ada meminta izin sebelum menghasilkan filem mengenai keluarganya.

¡°Mereka tak (meminta kebenaran). Saya hanya kata kami tidak menyokong ini, atau pun yang lagi satu itu (filem berkaitan Hasmah),¡± katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote anisanim 18-11-2019 01:28 PM
Takkan produksi boleh nk buat cerita biography seseorang tanpa izin tuan badan.. {:question

Lain-lain Komen

Quote Meiizu 13-11-2019 04:37 PM
Edited by Meiizu at 13-11-2019 04:38 PM

ehh ehhh tetibe plak i rasa nak jadi team marina (kat part tak perlu filem je lah )
cite peee yemm ni kanggg byk fakta tak betul tapi  emmmm i tak suke peee yemm sebb pee yeeemmmm selalu kata melayu malas.ehh daku pening  


Quote nfaaa 13-11-2019 04:44 PM
aku pun tak sokong..mcm rasa tak perlu. tapi yg tak sokong ni Marina ja. Che Det tak kata apa..maybe kalau Marina tu bukan dilakonkan oleh Ning okey ja kot.

nak saing rudy habibi-ainun ke nih... yg ni best gilehh
Quote misuke 13-11-2019 04:48 PM
ade yg nk g tgk ke
Quote Orix 13-11-2019 04:48 PM
ooo lisdawati jd izzah... kekdahnya iols pn kowser nk tgok sbb yg bawa watak Tun M tu x sesuai
Quote LadyCarefree 13-11-2019 04:52 PM
Orix replied at 13-11-2019 03:48 PM
ooo lisdawati jd izzah... kekdahnya iols pn kowser nk tgok sbb yg bawa watak Tun M tu x sesuai

Mcam xsesuai je casts dia except maybe pojiah latep. Ni filem syok sendiri. Harap melingkop.
Quote Buritan 13-11-2019 04:54 PM
nfaaa replied at 13-11-2019 04:44 PM
aku pun tak sokong..mcm rasa tak perlu. tapi yg tak sokong ni Marina ja. Che Det tak kata apa..maybe ...

Kalo watak marina dibwk oleh diana daniella baru ok.. kih kih
Quote Kurex 13-11-2019 05:00 PM
filem kipas selagi boleh
Quote munchkin 13-11-2019 05:01 PM
Hahahhaha. Macam kelakar pulak.

Kenapa tak tanya dulu?
Quote zorrro_03 13-11-2019 05:09 PM
elehhhh.  malu2 lembu pulak kau ye.  tang sokong maksiat kau tak malu.  musibat....  
Quote awanysss 13-11-2019 05:15 PM
dah tu macam mana boleh jd cerita ni kalau takde izin watak2 yg sebenar.. haih sis konpius..
Quote F685 13-11-2019 05:21 PM
According to the producer, PMO bagi approval. Script pun approved by PMO.

Quote jofizo 13-11-2019 05:23 PM
blh la kot kutipan tiket dlm rm50k ja.........
Quote umbut 13-11-2019 05:24 PM
Dia pun x nak.. kami pun x nak tgk.. perlu ke filem bagai...biografi cam kat astro tu dahler
Quote batmana 13-11-2019 05:33 PM
Patut buat filem psl Najib.lagi bagus.psl rmai tk tau psl dia
Quote akubest 13-11-2019 05:38 PM
batmana replied at 13-11-2019 05:33 PM
Patut buat filem psl Najib.lagi bagus.psl rmai tk tau psl dia

akak kalo ada pilem kakros lagik akak setuju
tolong order umie aida jd mak dukun
Quote yuki812 13-11-2019 05:46 PM
1st step strategi marketing promotion dia..ok berjaya. bikin panasss..
kalau marina x bising..iols pon x tau ada citer ttg apak dia. iya2 marah..x izin walhal dlm hati..mai lah ramai2 dtg nonton ye.
Quote nobito 13-11-2019 05:50 PM
Memang sejarah Ayah engko keluarga Dan keturunan dia Hina...memalukan!!
Quote arnauld 13-11-2019 05:56 PM
Pestaim datuk seri setuchu dgn marina hehehe mmg memalukan hahaha
Quote Osas 13-11-2019 06:03 PM
Buat pilem psl rosmah la.. yang sebener bener punye.. kalah pilem munafik pecah panggung pecah umah semua la gamaknye.. ada brannnnn?

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.485953s Gzip On
To Top