Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Ratu Cantik Kanak-Kanak Ni Bahayalah, Pedofilia Di Mana-Mana. 'Tapi Dia Ni Cantik Sungguh!'

Shimmer Shine|12-11-2019 04:32 PM Komen: 61


Tular beberapa keping gambar seorang kanak-kanak yang menyertai pertandingan Ratu Cantik Remaja. 

Setelah didandan dan dipakaikan busana ala-ala ratu, kanak-kanak itu kelihatan cantik dan dewasa sekali.

FB

Ramai warganet berbelah bahagi dalam memberi komen. Ada yang terpikat dengan 'kecantikannya' dan ada pula yang bimbang kerana ia boleh mengundang mata pedofilia.

Pertandingan yang berlangsung pada 26 Oktober baru-baru ini sememangnya mencari ikon kanak-kanak Thailand iaitu 'Mister &  Miss Teen Thailand 2019'.

Fb

Akhirnya, kanak-kanak tersebut yang dikenali Baifern Freyan mengungguli acara tersebut.

Biarpun pertandingan itu bukannya di Malaysia, namun ia sudah cukup mendapat komen pelbagai.

Fb

Ramai yang memuji kecantikan Freyan yang tidak jemu mata memandang. 

Namun, ada yang berasa bimbang dengan fenomena sebegini. Mendedahkan kanak-kanak dengan aktiviti orang dewasa adalah eksploitasi. Apatah lagi ianya adalah sarang kepada penjenayah seksual iaitu pedofilia.

Gambar freya sebelum disolek 

Malahan ada yang berpendapat bahawa pertandingan Ratu Cantik itu sendiri adalah barah. Meletakkan kecantikan pada aras-aras tertentu ini lah yang membawa kepada penyakit sosial lebih serius.

Thailand ni macam-macam pertandingan ada. Janganlah pula dibawa ke Malaysia ya (mungkin ada pertandingan seumpama tetapi tidak dikomersialkan. Harapnya tidaklah ya. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote spenderterselit 13-11-2019 05:51 PM
sarahmirza replied at 13-11-2019 05:33 PM
Terasa la tu dengan posting I...
Betul la kan u ni termasuk achik hodoh yang nampak cantik sebab  ...

Cakap ngan cermin lettew
Well tak terasa tapi getik baca komen chuols mngata konon acik porom itu ini walhal chuols pn muka hauk

Anyway iols tak lawa tapi tak la kepam tapi yang pasti klo duk sebelah chuols, memang chuols yg lagi xlawa lah.Kalo iols jate, iols xpilih rupa tua sblum usia mcm chuols sbb dh nmpk mcm nenek2 gigi takde jadi tpksa senyum sumbing nak cover gigi.malu iols nak jalan sebelah chuols nanti

Lain-lain Komen

Quote mizruncing 12-11-2019 04:36 PM
rimas tgk budak2 dimekap mcm ni. nk uat camne hak parents masing2 kann
Quote Kurex 12-11-2019 04:38 PM
thailand memang suka buat ratu ratu macam ni
Quote orenmango 12-11-2019 04:39 PM
Biasa saja mukanya... Mcm anak-anak kita je. Kuasa mekap je.
Quote bonggo 12-11-2019 04:44 PM
Thais ni semua nak diratukan
Quote Boomibulat 12-11-2019 04:50 PM
Ni btl2 pompuan kan..bkn maknyah..
Quote fliphair8 12-11-2019 04:55 PM
Cantik dak ni...tapi hakak kenan lara alaana lagik...hakak suke tembam2 cerdik camtu...
Quote nut.legacy 12-11-2019 05:01 PM
malaysia pun ada chuols cuma beza diorang tak panggil ratu cantik bagai.. tetap kanak2 perempuan ni make up tebal and pakaian mcm org dewasa.. ank buah iols salah seorang tp tak mau ckp apa dgn mak pak dia sbb mak pak beriya support anak..
Quote borrow 12-11-2019 05:01 PM
brp umur  sheols . Nmpk  budak sgt. Teen kan above 13 thn.
Quote prettyuglybabe 12-11-2019 05:03 PM
comel budak je..
takde la kategori cantik..
Quote ally9970 12-11-2019 05:08 PM
Kat Msia pun ada, pertandingan tarian, menyanyi kanak2 dsbnya...
Quote meow_tompok 12-11-2019 05:17 PM
prettyuglybabe replied at 12-11-2019 05:03 PM
comel budak je..
takde la kategori cantik..

average yg sedap mata memandang
Quote Artemesiaa 12-11-2019 05:31 PM
Nampak comel yang tampa makeup sesuai usia
Quote Sangkar_Emas7 12-11-2019 05:36 PM
Anak che ta comeyy lagi,
Quote slavehunter 12-11-2019 05:36 PM
Bahaya ok ratu cantik budak2 ni. Jonbenet tu pun asal dari ratu cantik kanak2 juga..tengok end up jadi apa. Situ acah2 parents konon2 padahal dorang duk perhati budak kecik perempuan makeup2 cantik2. Lagi satu tempat pedo suka perhati budak kat taman permainan jugak, korang kalau bawak anak main perati jugak kot ada jantan tengah perhati budak, he could be bapak budak2 lain yang tengah main situ juga.
Quote ayra.e 12-11-2019 05:44 PM
Kat fb rmai kawan2 dok up gmba ni..den yg tengok ni mcm krikkrik..zaman skrg ni semua org xboleh pecaye..aishh
Quote sarahmirza 12-11-2019 05:46 PM
Tak mekap muka biasa budak2 aje....
Cantik sangat sebab mekap..
Sama la macam achik2 forum perasan diva cantik... Cantik sebab rajin mekap hari2...
Cuba tengok rupa tak mekap, dengan saiz badan gempal dia.....

Tetiba teringat kat seseorang...
Quote shark_eow7 12-11-2019 05:46 PM
Boomibulat replied at 12-11-2019 04:50 PM
Ni btl2 pompuan kan..bkn maknyah..

hahaha.. budak budak pon nak di transgenderkan..
Quote misuke 12-11-2019 05:56 PM
nampak  cantik halus mulus kulit dia
Quote Atata 12-11-2019 06:19 PM
Cantik tp pelik napa badan budak tu mcm ada shape. Bila d tilik2, kat chest dia diletak padded. Syialll. Perlukah mcmtu sekali. Ratu budak, buat mcm budak je tak boleh ke

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.229336s Gzip On
To Top