Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Leon Mesti Islam, Dilarang Hubungi Istana' - Antara Syarat Sultan Kepada Rihana Untuk RM1 Juta

Oleh: Sang_Pencinta|11-11-2019 10:22 AM Komen: 218
Sultan Kelantan dilaporkan telah menawarkan dana amanah (trust fund) untuk bayi yang dilahirkan mantan isterinya, Rihana Oksana Petra berjumlah 195,000 pound (RM1.03 juta) dengan pelbagai syarat.

Antaranya, bayi itu, Tengku Ismail Leon Petra, 5 bulan, mestilah dibesarkan sebagai Islam dan tidak boleh menghubungi Baginda sama sekali.


Kredit foto: Carian Google

Syarat perjanjian antara pasangan itu dilaporkan DailyMail UK sebelum Rihana memulakan prosiding di sebuah mahkamah di Moscow untuk meminta ujian DNA membuktikan bahawa bayi itu adalah zuriat Sultan Muhammad V.

Walaupun pihak Istana dikatakan telah menafikan gambar-gambar bayi itu menyerupai Baginda, sumber DailyMail melaporkan bahawa pihak Sultan pernah menawarkan jumlah RM1 juta itu dengan pelbagai syarat.

Menurut sumber itu lagi, Leon mesti dibesarkan sebagai Islam Sunni dan diwajibkan menghadiri sekolah agama. 


Kredit foto: IG

Dana amanah itu boleh dikeluarkan sebanyak 1,160 pound (RM6100) sebulan sebagai perbelanjaan Leon sehingga ke pengajian Universiti.

Bagi Rihana pula, pihak Sultan dikatakan bersedia menawarkan sejumlah 77,600 pound (RM410,000) yang akan dibayar dalam tempoh 10 bulan.

Syarat tambahan dalam perjanjian itu termasuklah penolakan pihak Istana untuk mengesahkan atau menafikan kesahihan sebarang paterniti bayi tersebut. Leon juga tidak layak menuntut hak terhadap kesultanan Kelantan. 


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, DailyMail melaporkan bahawa pihak Rihana menolak tawaran tersebut kerana klausa ketat non-dsclosure (NDA) dalam perjanjian itu akan menyebabkan beliau terpaksa membayar balik jika gagal mematuhinya.

Rihana sebaliknya kekal dengan pendiriannya untuk meminta sebuah villa bernilai 16 juta pound (RM85 juta) dan elaun perbelanjaan untuk Leon 24,400 pound (RM129,175) sebulan. Turut dituntut adalah rumah bernilah 8 juta pound (RM43 juta) di London dan apartmen 1.2 pound juta (RM6.3 juta) di Moscow.

Jika dibandingkan, jauh kecil jumlah yang sanggup dibayar oleh pihak mantan suami berbanding apa yang dituntut Rihana. Persoalannya, adakah jumlah itu berpatutan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
5
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 216
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote toynme 28-11-2019 01:25 PM
selagi tak buat DNA memang tak habis ler kisah mereka berdua ni

Lain-lain Komen

Quote alinone78 11-11-2019 10:26 AM
yakinnya leon bukan anak nya
kesian leon

belum apa apa dah malu sedonya
Quote dubuk 11-11-2019 10:28 AM
kalau budak ni tak panjang umur..
Quote natrahn 11-11-2019 10:30 AM
kesian Leon... anak kecil ni jadi mangsa  keadaan.. hmmm
Quote tomatome 11-11-2019 10:35 AM
Nape ntah ak rasa leon ni anak sk..

Comel nya tengok baby ni pakai seluar hitam.. sian sbnrnya rihanna n baby nye..
Quote fizz2510 11-11-2019 10:44 AM
klau bukan anak kandung...cmne plak bleh wujudnye perjanjian...hurmmm
Quote allysumc 11-11-2019 11:02 AM
Boleh percaya ke wakil sultan n daily mail ni?
Quote NazRysha 11-11-2019 11:05 AM
rihanna ni bijak okey
comel sgt tengku leon
Quote LadyCarefree 11-11-2019 11:14 AM
fizz2510: klau bukan anak kandung...cmne plak bleh wujudnye perjanjian...hurmmm



Apa pulak xbolehnya?
Quote Girl-N-Roses 11-11-2019 11:16 AM
buat je lah DNA
nak tahu anak siapa
ni dok berdolah dalih
claim sana sini
sian baby tu jd mangsa
Quote awanysss 11-11-2019 11:19 AM

maksud dia, kalau sultan tak ngaku tu anak dia, kenapa nak bother buat perjanjian ni bagai..
buat DNA test, terus boleh close case kan kalau bukan anak dia.. buat ape nak bayar banyak2..
Quote cmf_premierleag 11-11-2019 11:19 AM
dia takde rasa kasih ke kat baby leon tu yg didakwa sbg anak dia?
aku yg takde blood related apatah lg dna bagai dgn leon ni pun rasa kasih sgt kt baby ni
sbb dia bersih dr dosa
Quote Kurex 11-11-2019 11:22 AM
kesian.. budak yg tak tau apa,  yg tak salah jadi mangsa keadaan..
Quote Sang_Pencinta 11-11-2019 11:22 AM
Edited by Sang_Pencinta at 11-11-2019 11:25 AM

Rm6000 sebulan bg kita cukuplah tapi di sana Rihana tpaksa lupakan darah diraja Leon, hidup sederhana pun entah tak cukup
Quote royaldanish 11-11-2019 11:24 AM
malunya budak tu besar nanti.. tak tau bapa sapa.. lepastu yg kawen dgn emak pulak siap2 bg warning heols tak layak menuntut hak..

Ambik je la Oks apa yg diberi tu.. duduk aman2 duit masuk.. nanti ada la laki kaya masuk meminang
Quote Sang_Pencinta 11-11-2019 11:27 AM
Means kalau dia ambil, tak bolehlah Leon tu ada Youtube, Instagram etc Rihana pun tak boleh jumpa media.
Quote fizz2510 11-11-2019 11:30 AM
awanysss replied at 11-11-2019 11:19 AM
maksud dia, kalau sultan tak ngaku tu anak dia, kenapa nak bother buat perjanjian ni bagai..
buat ...

yupp.... klau bukan ank kandung why bother
Quote NAT_11 11-11-2019 11:31 AM
Edited by NAT_11 at 11-11-2019 11:33 AM

Mana sultan nak korek duit rm1.3 juta dan tiap-tiap bulan seribu paun.....?
Adakah dia ambil darpada royalty minyak untuk pembangunan negeri Kelantan yg Kerajaan Pusat bagi, setiap tiga bulan...?
Macam ni, habislah royalty minyak utk tanggong nafsu serakah dia terhadap p#$i koksyen. Lepas Oac, Diana, lepas tu entah berapa ramai slut lain.



Quote haryatie 11-11-2019 11:35 AM
  1. elaun perbelanjaan untuk Leon 24,400 pound (RM129,175) sebulan
Copy the Code

mahal nya belanja sebulan
Quote chicozinn 11-11-2019 11:38 AM
exgong ni buat je la DNA test..ape payah bebenor nih???

Lihat semua komen(218)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.287174s Gzip On
To Top