CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ayah, Tolong Abang Ayah!" - Aliff Aziz Ditangkap Ganggu Ketenteraman Awam

11-11-2019 10:16 AM| Diterbitkan: yanieray| Dilihat: 39190| Komen: 321|Original author: Oleh: Pink Lily

Description: Aliff Aziz ditahan polis sekali lagi atas kesalahan menimbulkan kekecohan awam

Rakaman video yang tular menunjukkan Aliff cuba bergelut dengan pihak polis di Orchard Road, Singapura.

Pasukan Polis Singapura semalam telah mengesahkan bahawa penyanyi dan pelakon, Aliff Aziz ditangkap kerana mengganggu ketenteraman awam dalam keadaan mabuk. 

Memetik Media Corp, Aliff juga didapati bergaduh dengan seorang lelaki lain sekitar jam 6.40 pagi yang sama di Orchard Road. 

Aliff yang nafasnya dikatakan berbau arak, enggan memberi kerjasama dan terus mencetuskan kekecohan walaupun telah diarahkan untuk bertenang. 


Loading FB Post...


Difahamkan, semalam terdapat dua video yang tular di media sosial, memaparkan Aliff Aziz bergelut dengan pegawai polis di sekitar Orchard Road. 

Dalam video pertama, penyanyi tinggi lampai itu dilihat bergelut dengan polis di persimpangan jalan Claymore Road disaksikan orang ramai. 

Petang semalam, dua video menunjukkan Aliff Aziz bergelut dengan pegawai polis di kawasan Orchard Road menjadi viral di media sosial. 

Video kedua pula menunjukkan Aliff cuba meloloskan diri daripada digari anggota sambil merayu kepada seseorang yang dipanggil 'ayah' melalui telefon bimbit.  

"Ayah, tolong abang ayah," dan "ada orang pukul abang," ujarnya berulang kali. 

Dua kereta polis kemudian tiba di lokasi kejadian dan tiga lagi pegawai polis bergegas membantu dua anggota di tempat kejadian yang masih cuba menggari Aliff. 

Menurut kenyataan polis, Aliff akan didakwa atas kesalahan mengganggu ketenteraman awam di bawah Seksyen 14(2)(b) Akta Kawalan Arak.  - CARI
1

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
6

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • joyahpotpet

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • rosasen

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prizadane 10-11-2019 03:30 PM
Uiks! Kenapa?
Quote mrizumi 10-11-2019 03:31 PM
Video nk tgok kat mana?
Quote GegarVaganja 10-11-2019 03:31 PM
Drama la kau ni Aliff

Quote Purlylilac 10-11-2019 03:33 PM
Polis sini ke singapore? Mcm no plat bukan sini
Quote Atata 10-11-2019 03:33 PM
Bodohnyaaa anak sapaa lah ni. Memalukan mak bapak betol perangai ko ni
Quote Suchi 10-11-2019 03:34 PM
Alif mana? Muka tak cam plak
Quote kiahbosan 10-11-2019 03:34 PM
Ni shooting drama apa plak?
Quote prizadane 10-11-2019 03:35 PM
mrizumi replied at 10-11-2019 03:31 PM
Video nk tgok kat mana?


Kat twitter ada uols...sorry, tak reti nak tepek

https://mobile.twitter.com/HzrqHalim/status/1193374704918118400
Quote ezacbee 10-11-2019 03:35 PM
Sempat call tu.. alif..aliff..
Polis singapore ni. Drama crimewatch ke?
Quote prizadane 10-11-2019 03:36 PM
ezacbee replied at 10-11-2019 03:35 PM
Sempat call tu.. alif..aliff..
Polis singapore ni. Drama crimewatch ke?

Kan? Siap call ayah dia..anak ayah rupanya...kekeke
Quote teen_angelJB 10-11-2019 03:37 PM
Sebb kena tngkap ????
Quote Piramida 10-11-2019 03:38 PM
Berlakon kot... jadi penjahat hihi
Quote Bergosip 10-11-2019 03:40 PM
Suchi replied at 10-11-2019 03:34 PM
Alif mana? Muka tak cam plak

Aliff Aziz
Quote ira_229 10-11-2019 03:41 PM
Purlylilac replied at 10-11-2019 03:33 PM
Polis sini ke singapore? Mcm no plat bukan sini

Klu plate no start dari Q tu da polis Singapprelah...adoi..kesian betul..
Quote tagas 10-11-2019 03:42 PM
looserr
Quote Bergosip 10-11-2019 03:43 PM
prizadane replied at 10-11-2019 03:35 PM
Kat twitter ada uols...sorry, tak reti nak tepek

https://mobile.twitter.com/HzrqHalim/status/ ...

Thanks bagi link twitter. Lupa plak nak paste tadi  
Quote Purlylilac 10-11-2019 03:43 PM
ira_229 replied at 10-11-2019 03:41 PM
Klu plate no start dari Q tu da polis Singapprelah...adoi..kesian betul..

Ok sis ok.
Quote mrizumi 10-11-2019 03:44 PM
prizadane replied at 10-11-2019 03:35 PM
Kat twitter ada uols...sorry, tak reti nak tepek

https://mobile.twitter.com/HzrqHalim/status/ ...

Ok dh tgok..xnmpk mcm tgh shoot drama..apapun..tnggu update..haha
Quote LadyCarefree 10-11-2019 03:45 PM
Rasanya  bukan shooting. Polis tu semua tak macam aksi polis berlakon. Tapi, kenapa polis xamek phone dia eh!
Klau benar dia buat hal, kesiannya ayah dn mak dia.

Lihat semua komen(321)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 12:57 PM GMT+8 , Processed in 0.111400 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top