Tempatan
Tempatan 9-11-2019 09:19 AM 21.3K Views
DescriptionUsai video panas membasuh rambut menerusi IG Live baru-baru, ini Raja Ilya tampil memaklumkan beliau siap sedia dikecam ...

Usai video panas membasuh rambut menerusi IG Live baru-baru, ini Raja Ilya tampil memaklumkan beliau siap sedia dikecam sebelum memuat naik video tersebut.




"Video itu menjadi kontroversi hanya kerana seksi, bukannya menunjukkan saya seorang pelacur, pembunuh atau perogol. Ia hanya kerana seksi dan subjektif. 

"Itu bukannya video saya sedang mandi dan saya bersedia dengan komen netizen. Tujuan saya hanyalah untuk promosi produk. 

"Video itu hanyalah inspirasi idea saya dan suami. Suami ada bertanya mengenai respons netizen di sini mengenai video itu, namun saya sudah jelaskan padanya, sudah tentu akan ada respons negatif," ujarnya memetik laporan Harian Metro.


Kredit foto: Instagram Raja Ilya

Katanya lagi, video itu sebahagian daripada strategi bagi mempromosikan syampu yang digunakan dan sudah mendapat kebenaran dan persetujuan daripada suaminya, Trent Garret, warga Australia untuk dimuat naik di laman Instagramnya (IG).


"Sebenarnya apa yang ingin saya ketengahkan adalah syampu itu bagus untuk rambut. Saya hendak menunjukkan bahawa ia juga tidak menyebabkan rambut gugur," jelasnya.

Selain berlakon katanya, Raja Ilya menerima banyak tawaran untuk membuat previu produk. Malah, ada antara tawaran untuk melakukan previu itu dibayar tinggi.

Oleh itu, sebagai selebriti yang dipelawa untuk membuat previu produk terbabit, pastinya beliau harus menjadi kreatif supaya promosi yang dihasilkan memberi impak.

Tegas Ilya, perkongsiannya yang menjadi kontroversi gara-gara dikatakan seksi tidak ada kaitan dengan adab.

Kecaman yang dilemparkan warganet dengan mengatakan dia berbuat demikian kerana berkahwin dengan 'mat salleh' serta sudah melupakan adat dan tata susila adalah tidak adil. 

"Mereka tidak kenal suami saya dan membuat andaian sedemikian adalah sangat tidak bagus. Kita mudah menghukum sedangkan kalau mereka kenal suami dan ahli keluarganya, mereka jauh lebih beradab berbanding orang kita," katanya.

Pendekatan yang digunakan Raja Ilya adalah sesuatu yang agak baru dan mungkin warganet masih belum dapat menerima kaedah promosi seperti itu. Ternyata video itu memang memberikan impak pada warganet kan? - CARI

Original author: Oleh: natrahn

Prev.:"Elok Nikah Sajalah" - PU Syed Beri Teguran Terbuka Kepada Zul Ariffin, Intan Najuwa

Next:Dengan Hantaran RM50,000, Nadia Brian Sah Milik Muizz Nasruddin!

Komen Terbaru
Kurex 9-11-2019 09:47 AM
begum dah boleh duduk diam dah..
Prickford 9-11-2019 09:56 AM
Keling ni kelakar la plak. Hanya strategi utk promot syampu katanya...

Ko tak penah tgk ke Rejoice, Pantene, even Sunsilk promot buat iklan syampu mcm mana?

Dasar sembang kari!
tagas 9-11-2019 10:15 AM
tiak hangit bau kari
fadz84 9-11-2019 10:38 AM
Edited by fadz84 at 9-11-2019 10:40 AM

Alah lifestyle dia ni pun nmpk open je .. tmbh plk kawin ngn mat salleh.. apa dia kisah.. #sembangkari #tolakmarvelsebabseksi (poodahhhh)
MenteriWanita 9-11-2019 10:44 AM
Raja ilya dan sembang kari berpisah tiada.
Mary_jane 9-11-2019 10:49 AM
Moga jadi lagi cerdik lepas ni.
matjambu 9-11-2019 10:54 AM
shampoo jenama sendiri kah
Mrperfect2 9-11-2019 10:58 AM
dapat 8 inchi,terus lupa diri
LadyCarefree 9-11-2019 11:02 AM
Quote: Prickford replied at 9-11-2019 08:56 AM
Keling ni kelakar la plak. Hanya strategi utk promot syampu katanya...

Ko tak penah tgk ke Rejoic ...

Itu semua jenama gah. Dia nk promote produk timbang kilo harus ada kontrolbasi
LadyCarefree 9-11-2019 11:03 AM
Quote: fadz84 replied at 9-11-2019 09:38 AM
Alah lifestyle dia ni pun nmpk open je .. tmbh plk kawin ngn mat salleh.. apa dia kisah.. #sembangka ...

Iols susah nk husnuzon hasben sheols islam
KIM.K 9-11-2019 11:33 AM
Quote: fadz84 replied at 9-11-2019 10:38 AM
Alah lifestyle dia ni pun nmpk open je .. tmbh plk kawin ngn mat salleh.. apa dia kisah.. #sembangka ...

Sembang Kari?
Tauke lori Penang je pakai ayat ni
CurangLagi 9-11-2019 11:58 AM
Quote: LadyCarefree replied at 9-11-2019 11:03 AM
Iols susah nk husnuzon hasben sheols islam

Ada gmbr nikah dok?
sharlenetexas 9-11-2019 12:21 PM
Sanjana suri duta syampu sailajah ni. Duk sekali dengan bf kokesen sheols tapi takdelah promote syampu dengan cuci rambut dalam shower pakai baju tido mcm acik milah ni

IMG_20191109_121903.jpg
azwanaliori 9-11-2019 12:41 PM
Quote: Mrperfect2 replied at 9-11-2019 02:58 AM
dapat 8 inchi,terus lupa diri

Klu 8 inci tu pastisenak ke tak cuols
inspiro92 9-11-2019 01:12 PM
dasar kelly ng ko ye remilah , belit-belit statement.
nooriesz 9-11-2019 01:43 PM
fikiran iols ni jahat btul.. tetap nk tau cara nikah die wlupun takat sivil ajaaa..
toynme 9-11-2019 02:20 PM
Quote: nooriesz replied at 9-11-2019 01:43 PM
fikiran iols ni jahat btul.. tetap nk tau cara nikah die wlupun takat sivil ajaaa..

Well Islam ke tak hubby tu? Semoga ada Nur la ea lepas kahwin dgn dia
minah_selekeh 9-11-2019 02:41 PM
Promosi la sangat.. Kat tv tu berlambak iklan shampoo tak payah pun demo cam kau buat tu..
EvieWanKenobi 9-11-2019 02:52 PM
sendiri memintak..
Lihat semua komen