Semasa
Semasa 9-11-2019 09:10 AM 8259 Views
DescriptionPerdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendedahkan tiada sesiapa pun dalam kalangan menteri Kabinet Pakatan Harapan (P ...

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengunjungi Tun Dr. Mahathir Mohamad di pejabatnya (gambar hiasan). Kredit foto: Facebook


Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendedahkan tiada sesiapa pun dalam kalangan menteri Kabinet Pakatan Harapan (PH) berani menentang keputusan beliau.

Memetik laporan Malaysia Gazette, beliau berpuas hati kerana tidak berlaku perselisihan faham atau halangan dalam menjalankan tugas sejak PH mengambil alih pentadbiran kerajaan.

"Ada pertengkaran di luar Kabinet, tapi dalam Kabinet walaupun saya tunggu siapa-siapa nak lawan dengan saya, tak ada siapa berani. Semua akhirnya bersetuju.

"Saya punya peraturan ialah gulung. Selepas mendengar macam-macam pandangan, saya gulung dan biasanya gulungan saya itu diterima dan kita dapat kelulusan pentadbiran," katanya.

Dr Mahathir berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Bangunan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya pada 7 November.


Mohamad Sabu bersalaman dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad selepas Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Putrajaya. Kredit foto: Facebook


Beliau juga percaya kerajaan PH telah mencapai banyak kejayaan sejak mengambl alih pentadbiran negara daripada Barisan Nasional (BN) kira-kira seahun setengah lalu.

"Berkenaan pencapaian kerajaan PH terutama janji-janji, kita dapati umumnya kita telah mencapai banyak kejayaan terutama dalam pilihan raya lalu, kita dapat mengambil alih kerajaan tanpa masalah.

"Kalau negara lain sudah tentu peralihan ini ada masalah, berlaku demonstrasi tetapi kita tak ada," jelasnya.


Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama Datuk Seri Mohamad Azmin Ali pada majlis pelancaran Wawasan Kemakmuran Bersama 2030. Kredit foto: Facebook

Beliau turut mendakwa terdapat cubaan pihak tertentu untuk menangguhkan pelantikannya sebagai Perdana Menteri selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 dan menubuhkan kerajaan alternatif.

Dr Mahathir kelihatan yakin dengan kekuatan pengaruhnya dalam kerajaan walaupun ada individu yang seolah-olah tidak sabar untuk mengambil alih tempatnya sebagai Perdana Menteri kelapan. - CARI

Original author: Oleh: Tukang Tulis

Prev.:Tumbuk Ibu Sebab Marah Mandi Bogel

Komen Terbaru
kibodwatriuh 9-11-2019 09:48 AM
pooorahcit
Kurex 9-11-2019 09:49 AM
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..
CinnamonR 9-11-2019 10:47 AM
Iyolaaahhh{:nose
nobito 9-11-2019 10:53 AM
Anak Cucu Mahathir tu sendiri dah jadi Gay, Lesbian kannn.

Cash kah??? Sebab tu u turn kan
TravellingBear 9-11-2019 10:56 AM
Quote: Kurex replied at 9-11-2019 09:49 AM
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..

Kan dia kata pasal dalam kabinet

Luar kabinet dia tak ambil Kira. Apetah lagi fesbuk, kedai kopi , porem, etc
Gumball 9-11-2019 11:13 AM
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun tetap dengan perangai kuku besi nya..
Jangan riak sangat..
Dah tua pun nak berlagak lagi..
Podachit!
MenteriWanita 9-11-2019 11:14 AM
Dalam negara ni Najib ja yang paling kebal, kau pun tak berani waima letak kasut dia dalam jel, lagi nak sembang kari.
applecomel 9-11-2019 11:19 AM
Yakinnya kamuuuuuuu
cmf_shalom 9-11-2019 11:21 AM
siapa berani lawan mahafiraun?

klu nk kena mumia idop2 sila.222
Ina8895 9-11-2019 11:50 AM
Lagi helok mahathir daripada nuar al jub
EmaAsmadi 9-11-2019 12:30 PM
Main duit memanglah orang tak berani lawan
sleepandream 9-11-2019 12:41 PM
tun ni kira hebat la.. pengaruh heols kuat...
tapi biasalaaa semua ingat heols maksum... sempurna gitewww
iols rasa anwar pun jadi pm tak lama... maybe lagi pendek dari najib and paklah...
Ina8895 9-11-2019 12:47 PM
Hidup atok!
Ina8895 9-11-2019 04:46 PM
Tun M is the greatest
rayriff 9-11-2019 06:09 PM
Quote: dewimalam78 replied at 9-11-2019 04:22 PM
Ai rasa statement tun tu bukan tuju pd rakyat tapi pd rakan sekutu dap pkr.
Diorg tu dh geram sgt n ...

erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara yang tutt ka?
dewimalam78 9-11-2019 06:15 PM
Edited by dewimalam78 at 9-11-2019 06:17 PM
Quote: rayriff replied at 9-11-2019 06:09 PM
erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara ya ...



.
.

Ai tak de jawapan.
Tapi rasa semua org tau..malaysia ni dh lama jadi perhatian kuasa asing..tangan2 ghaib.
Dap pkr dengarnya dpt dana besar utk kuasai malaysia n why anwar tak sabar nak naik jd pm.

Diorg tunggu tunM sakit tak mati2. So last resort, who knows...guna cara kasar.
Nauzubillah... ai tak nak lah jadi mcni.
suriamir 9-11-2019 06:21 PM
Quote: dewimalam78 replied at 9-11-2019 06:15 PM
.
.


allahuakbar... menakutkan teori ni...
ciwelireng 9-11-2019 08:35 PM
malaikat pencabut nyawa mungk8n berani
dino 9-11-2019 09:10 PM
Quote: Gumball replied at 9-11-2019 11:13 AM
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun teta ...

kan..mcm tak mati plak die haha
Lihat semua komen