Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Tak Ada Siapa Berani Lawan Saya" - Tun M Yakin Pengaruhnya Masih Kuat

Oleh: Tukang Tulis|9-11-2019 09:10 AM Komen: 44
Datuk Seri Anwar Ibrahim mengunjungi Tun Dr. Mahathir Mohamad di pejabatnya (gambar hiasan). Kredit foto: Facebook

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mendedahkan tiada sesiapa pun dalam kalangan menteri Kabinet Pakatan Harapan (PH) berani menentang keputusan beliau.

Memetik laporan Malaysia Gazette, beliau berpuas hati kerana tidak berlaku perselisihan faham atau halangan dalam menjalankan tugas sejak PH mengambil alih pentadbiran kerajaan.

"Ada pertengkaran di luar Kabinet, tapi dalam Kabinet walaupun saya tunggu siapa-siapa nak lawan dengan saya, tak ada siapa berani. Semua akhirnya bersetuju.

"Saya punya peraturan ialah gulung. Selepas mendengar macam-macam pandangan, saya gulung dan biasanya gulungan saya itu diterima dan kita dapat kelulusan pentadbiran," katanya.

Dr Mahathir berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Bangunan Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya pada 7 November.


Mohamad Sabu bersalaman dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad selepas Mesyuarat Jawatankuasa Nasional Janji Kerajaan di Putrajaya. Kredit foto: Facebook

Beliau juga percaya kerajaan PH telah mencapai banyak kejayaan sejak mengambl alih pentadbiran negara daripada Barisan Nasional (BN) kira-kira seahun setengah lalu.

"Berkenaan pencapaian kerajaan PH terutama janji-janji, kita dapati umumnya kita telah mencapai banyak kejayaan terutama dalam pilihan raya lalu, kita dapat mengambil alih kerajaan tanpa masalah.

"Kalau negara lain sudah tentu peralihan ini ada masalah, berlaku demonstrasi tetapi kita tak ada," jelasnya.


Tun Dr. Mahathir Mohamad bersama Datuk Seri Mohamad Azmin Ali pada majlis pelancaran Wawasan Kemakmuran Bersama 2030. Kredit foto: Facebook

Beliau turut mendakwa terdapat cubaan pihak tertentu untuk menangguhkan pelantikannya sebagai Perdana Menteri selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 dan menubuhkan kerajaan alternatif.

Dr Mahathir kelihatan yakin dengan kekuatan pengaruhnya dalam kerajaan walaupun ada individu yang seolah-olah tidak sabar untuk mengambil alih tempatnya sebagai Perdana Menteri kelapan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
7
Komen: 43
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote TravellingBear 10-11-2019 08:54 PM
Kurex replied at 10-11-2019 05:05 PM
bukan boboi ke jadi pm

Surprise katanyaaaaaa

Lain-lain Komen

Quote kibodwatriuh 9-11-2019 09:48 AM
pooorahcit
Quote Kurex 9-11-2019 09:49 AM
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..
Quote CinnamonR 9-11-2019 10:47 AM
Iyolaaahhh{:nose
Quote nobito 9-11-2019 10:53 AM
Anak Cucu Mahathir tu sendiri dah jadi Gay, Lesbian kannn.

Cash kah??? Sebab tu u turn kan
Quote TravellingBear 9-11-2019 10:56 AM
Kurex replied at 9-11-2019 09:49 AM
mader ni tak pernah tengok fesbuk atau porem ke? tak tauboe makin ramai manusia yg maki hamun dia..

Kan dia kata pasal dalam kabinet

Luar kabinet dia tak ambil Kira. Apetah lagi fesbuk, kedai kopi , porem, etc
Quote Gumball 9-11-2019 11:13 AM
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun tetap dengan perangai kuku besi nya..
Jangan riak sangat..
Dah tua pun nak berlagak lagi..
Podachit!
Quote MenteriWanita 9-11-2019 11:14 AM
Dalam negara ni Najib ja yang paling kebal, kau pun tak berani waima letak kasut dia dalam jel, lagi nak sembang kari.
Quote applecomel 9-11-2019 11:19 AM
Yakinnya kamuuuuuuu
Quote cmf_shalom 9-11-2019 11:21 AM
siapa berani lawan mahafiraun?

klu nk kena mumia idop2 sila.222
Quote Ina8895 9-11-2019 11:50 AM
Lagi helok mahathir daripada nuar al jub
Quote EmaAsmadi 9-11-2019 12:30 PM
Main duit memanglah orang tak berani lawan
Quote sleepandream 9-11-2019 12:41 PM
tun ni kira hebat la.. pengaruh heols kuat...
tapi biasalaaa semua ingat heols maksum... sempurna gitewww
iols rasa anwar pun jadi pm tak lama... maybe lagi pendek dari najib and paklah...
Quote Ina8895 9-11-2019 12:47 PM
Hidup atok!
Quote Ina8895 9-11-2019 04:46 PM
Tun M is the greatest
Quote rayriff 9-11-2019 06:09 PM
dewimalam78 replied at 9-11-2019 04:22 PM
Ai rasa statement tun tu bukan tuju pd rakyat tapi pd rakan sekutu dap pkr.
Diorg tu dh geram sgt n ...

erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara yang tutt ka?
Quote dewimalam78 9-11-2019 06:15 PM
Edited by dewimalam78 at 9-11-2019 06:17 PM
rayriff replied at 9-11-2019 06:09 PM
erk seramnya.. maksud u orang kabinet yang against tun xleh jatuhkan tun lepas tu dia guna cara ya ...



.
.

Ai tak de jawapan.
Tapi rasa semua org tau..malaysia ni dh lama jadi perhatian kuasa asing..tangan2 ghaib.
Dap pkr dengarnya dpt dana besar utk kuasai malaysia n why anwar tak sabar nak naik jd pm.

Diorg tunggu tunM sakit tak mati2. So last resort, who knows...guna cara kasar.
Nauzubillah... ai tak nak lah jadi mcni.
Quote suriamir 9-11-2019 06:21 PM
dewimalam78 replied at 9-11-2019 06:15 PM
.
.


allahuakbar... menakutkan teori ni...
Quote ciwelireng 9-11-2019 08:35 PM
malaikat pencabut nyawa mungk8n berani
Quote dino 9-11-2019 09:10 PM
Gumball replied at 9-11-2019 11:13 AM
Orang x berani lawan sebab orang dah tau sangat ko tuh perangai ngalahkan Firaun..
Tua-tua pun teta ...

kan..mcm tak mati plak die haha

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.203569s Gzip On
To Top