Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Boss Suka Raba-raba' - Ditawar Gaji Lumayan Sebagai Setiausaha Peribadi Tapi...

13-11-2019 11:50 AM Komen: 41
Semua orang menginginkan majikan yang peramah dan mesra dengan pekerja, tetapi janganlah sampai meraba-raba! Pasti tak berbaloi bekerja dengan boss sebegitu walaupun gaji yang lumayan.

Kredit Foto: Carian Google


Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook berkongsikan cerita mengenai kawannya yang memohon kerja sebagai Setiausaha di sebuah firma di Kuala Lumpur kerana gaji yang ditawarkan sangat lumayan. 

Dengan gaji pokok sekitar RM5000 hingga RM7000, beliau juga bakal menerima elaun bulanan RM500.


Kredit foto: FB


'Seorang kawan saya memohon kerja di sebuah firma di KL dan ini tawaran kerjanya' kata wanita itu.

Tetapi apa yang mengejutkan ialah permintaan yang menjijikkan dalam surat tawaran kerja itu!

'Majikan seorang yang open-minded dan suka meraba-raba semasa kerja, adakah kamu tak kisah?' kata tawaran kerja itu.


Kredit foto:



Berang dengan tawaran kerja kurang ajar itu, wanita itu turut memaklumkan kepada Menteri Sumber Manusia, YB Kula Segaran dan Timbalan Menteri YB Hannah Yeoh. 

Posting beliau kini tular dengan ramai yang mencerca kompeni tersebut.


Kredit foto: Carian Google

'Ini permohonan cari setiausaha ke atau perempuan simpanan?' kata seorang netizen.

'Patutlah gaji tinggi, ada tugasan lain, setan betul' tambah seorang lagi.

'Open-minded? Ayat penyedap ke tu?' tanya seorang lagi.


Kredit foto: FB

Kredit foto: FB


Bagaimanapun, ada yang berpendapat bahawa mungkin tawaran kerja itu ditulis oleh orang dalaman yang cuba memberikan amaran kepada pemohon kerja lebih awal supaya berhati-hati.

Ada juga yang mengkritik wanita tersebut kerana memadam nama kompeni tersebut dalam postingnya.

'If you want to make this an issue, should reveal the company name' kata netizen.


Kredit foto: FB
Kredit foto: FB


Yang pasti, gangguan di tempat kerja sememangnya satu isu yang serius. Entah apa lagi cabaran lain yang perlu ditempuhi oleh wanita di tempat kerja.

Jadi, sebelum berlaku sesuatu yang tidak diingini, bukankah sepatutnya kompeni semerti ini diberikan amaran lebih awal? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
5
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tupaiterbang 20-11-2019 12:35 AM
Lagubestbest replied at 17-11-2019 04:18 AM
Hmm company mane ni? Director ada title Datuk Wira ke x?

Haha aku pun saspek company sama...
Btw, 7k tak mahal kalau kena buat extra job scopes

Lain-lain Komen

Quote Modngengade 13-11-2019 11:55 AM
"Kalau boss tu sedap akak tadahkan jer dekk"  -  Arwah Changa
Quote AbukRokok 13-11-2019 11:56 AM
janganlah tawarkan pada pompuan je
ramai je lelaki yg minat kerja tu

siap offer nak bayar utk meraba lagi
WTF?
Quote LadyCarefree 13-11-2019 11:58 AM
Modngengade: "Kalau boss tu sedap akak tadahkan jer dekk"  -  Arwah Changa


Hehehe klau boss hensem pembersih dn skillful iols minta gaji 10k dn hari2 buli dia suruh puaskan iols. Lol
Quote misuke 13-11-2019 12:08 PM
@Kurex tak minat nk apply ker
Quote prettyuglybabe 13-11-2019 12:13 PM
ada je gold digger sanggup terima..
kalau u tak nak sudah la..
at least the company dah warn u awal-awal..
Quote Artemesiaa 13-11-2019 12:18 PM
Bagus juga dah dibagitahu awal2  jadi kalau tak mahu boleh tolak je tawarannya tu tampa banyak cerita
Quote yuki812 13-11-2019 12:23 PM
at least diberitahu awal2..
suka..accept offer
tak suka..cari keje lain..
takde menipu..
Quote moks 13-11-2019 12:32 PM
yuki812: at least diberitahu awal2..suka..accept offertak suka..cari keje lain..takde menipu..

Omg ummah melayooo. Jangan lah kata gini.
Kita ada hak dan undang undang. Perkara jahat mcm ni kalau dah berani dibuat terang2 maksudnya dah ramai pekerja dia aniaya. Do something about it, pak2 menteri!
Quote sfrnna 13-11-2019 12:34 PM
Kalau bos macam Christian grey okay kot.. Hahaha.
Quote KIM.K 13-11-2019 12:48 PM
Tak silap ni memang keje callgirl
Quote eizarz 13-11-2019 01:08 PM
kak hasanah je isu ni.. batak viral
Quote Sang_Pencinta 13-11-2019 01:11 PM
Arwah Changa selalu cakap raba tak luak pun

.
Quote mokcikcctv 13-11-2019 01:16 PM
tapi mmg ada boss gatal, before ni keje site & boss site tu mmg jnis mata keranjang pernah die pegang bahu blakang urut2 mybe sbb die nmpak iols dok urut2 sbb lenguh banyak keje terus tepis marah dia, kalau cakap tu mesti nk bisik2, makin lama makin teruk merenyam dia, hri2 dok doa dpt bos lain or offer keje lain kbtulan plak die kna tukar site lega giler, tapi bila die xde lgi trus dok whatapp rupanya dlm diam die snap gambar dpd blakang, dpd tepi  mmg nmpak aset2 smua. Kawan iols pn sama lgi dasyat bos dtg tetibe nk cium dahi je scaryyy giler
Quote sarahmirza 13-11-2019 01:21 PM
CEO company I kerja dulu...
First time I jumpa dia face to face...
Yang terlintas dalam kepala i ni...
Wow, Richard Gere....

Sebijik la muka dia macam RG.
Tapi dia RA...
Masa tu I bujang lagi...
Kalau dapat offer macam ni, seminggu jugak kot fikir nak tolak ke tak...
Hahahahaha....

Gila la...
Ingat murahan ke?
Quote buragazz 13-11-2019 01:31 PM
Modngengade replied at 13-11-2019 11:55 AM
"Kalau boss tu sedap akak tadahkan jer dekk"  -  Arwah Changa

Hahaha jibakers.. tersembur milo tabur 25% kurang manis aku hanat...
Quote Victorioussss 13-11-2019 01:38 PM
Modngengade replied at 13-11-2019 11:55 AM
"Kalau boss tu sedap akak tadahkan jer dekk"  -  Arwah Changa

Mana la sekarng jibauk tu ye

Hope dh mati bwh lori taik
Quote Modngengade 13-11-2019 02:02 PM
Victorioussss replied at 13-11-2019 01:38 PM
Mana la sekarng jibauk tu ye

Hope dh mati bwh lori taik

merajuk sebab akak CASH kan heshe tatkala akak mod di CI
Quote msbegawan 13-11-2019 02:39 PM
but the email tak nampak genuine pun...

tapi kalau betul benda camni ada jadi, better report je
Quote eyansss 13-11-2019 03:50 PM
msbegawan replied at 13-11-2019 02:39 PM
but the email tak nampak genuine pun...

tapi kalau betul benda camni ada jadi, better report je

cacamarba n typo banyak gila betul hiring dept dia...  hahaha...

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.356822s Gzip On
To Top