Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Netizen Selar Elfira Loy Kerana Bahasakan Dirinya 'Kakak' Pada Anaknya

8-11-2019 11:50 AM|Myeonir| Komen: 133

Pelakon Elfira Loy dan suaminya iaitu Faris Khairol Anuar sudah pun lama melalui bahtera perkahwinan. Baru-baru ini, rumah tangga mereka itu diserikan lagi dengan kelahiran cahaya mata sulung iaitu Muhammad Rayyan Khalaf pada tanggal 1 Oktober lalu.

Sesiapa yang mengikuti Elfira pasti dapat melihat dia memuat naik prosesnya melalui pantang selain menyesuaikan diri dengan gelaran ibu. Tak kurang juga, akaun Instagramnya yang kini penuh dengan gambar anaknya itu.

Baru-baru ini, Elfira telah memuat naik satu gambar di mana dia mendakap erat sambil mengucup dahi anaknya itu.

Kredit foto: IG
Nampak seperti tiada apa-apa tetapi ramai netizen yang seperti kurang senang dengan Elfira yang menggelarkan dirinya 'kakak' kepada anaknya itu.

Kredit foto: IG
Pun begitu, menurut Elfira, dia masih tak biasa dengan pangkat sebagai seorang ibu sehingga menyebabkan dia sering tersasul dan membahasakan dirinya kakak.

Bergurau je kot? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
4
Komen: 133
Komen

Previous : 'Mungkin Belum Rezeki' - Fauziah Gambus Keguguran Di Usia Kandungan 8 Minggu

Next       : "Dengan IzinNya, Kita Mulakan Dengan Bismillah" - Risteena Dah Fitting Baju Kahwin, Gimik Ke?

Komen Terbaru

Quote sweetfasha 13-11-2019 08:01 AM
macam tak ready ada anak je.. yelah terus lekat lepas kawin so rasa tak puas enjoy ke hape

kakak lah sangat.. terimalah hakikat dah jadi ibu...

Lain-lain Komen

Quote MadameOnion 8-11-2019 11:56 AM
like seriously tersasul? mengarut betui..aku masa ngandung dari dalam perut lagi dah bahaskan diri 'ibu' laki aku pun aku start panggil daddy..mengadalah kau bulu kening oii
Quote jijilaaa 8-11-2019 12:01 PM
dia nak kabo dia ibu muda la tu...korang nih...dia mintak dipuji seolah2 mcm kakak dukung adik...aishh tak kan x paham
Quote Lelli 8-11-2019 12:01 PM
Like seriously???
Quote prizadane 8-11-2019 12:02 PM
Ini macam adik aku la..dah 30, baru beranak, PJJ dengan laki n tinggal dengan mak aku. Dia bahasakan diri dia kadang-kadang kakak pada anaknya. Memang fizikal adik aku tu halus n nampak muda. Dia kata dia tak biasa ada anak. Anak tu sekarang dah 6 bulan, tapi tak pernah sekalipun dia mandikan anak dia, mahupun tukar pampers. Baby pun tidur dengan mak aku. Mak aku la manjakan adik aku sangat. Kalau bergambar tu, caption asyik kakak je. Laki dia pun se'peel'. Ada anak pun, bukan balik kampung nak jaga anak..pergi dating berdua dengan adik aku, anak tinggal kat rumah.

So aku rasa El ni mesti tak jaga anak dia sendiri. Anak tu sejenis untuk bergambar kat socmed je. Sebab tu perasaan seorang ibu tu kurang. Elok la camtu, biar dah tua nanti anak kau pun tak sayang kau.
Quote belilies 8-11-2019 12:03 PM
Palui


Quote limau_lemon 8-11-2019 12:07 PM
prizadane replied at 8-11-2019 12:02 PM
Ini macam adik aku la..dah 30, baru beranak, PJJ dengan laki n tinggal dengan mak aku. Dia bahasakan ...

Serious uols? Takkan masa dia pregnant xrasa pape. Mcm hilang nikmat jadi ibu pulak
Quote prizadane 8-11-2019 12:15 PM
limau_lemon replied at 8-11-2019 12:07 PM
Serious uols? Takkan masa dia pregnant xrasa pape. Mcm hilang nikmat jadi ibu pulak

Iye uols. Adik iols tu okay je asalnya. Masa mula mula bersalin, she excited nak breastfeed anak, siap tanya kat iols segala ilmu breastfeed n beli pump. Sekali husband sheols bising kenapa nak breastfeed, susu tepung je senang pada dia. Bila husband dia kata can afford fm, adik iols pun kurang la menyusukan anak dia (dalam pantang lagi masa ni) n lama lama susu takde dah. So bonding anak dengan ibu dah kurang. Then laki dia belikan pula buaian dengan alasan senang nak tidur. Last last memang takde la adik iols berbonding dengan anak dia.. iols yang kalau balik kampung, terpaksa tolong mak iols tukarkan pampers baby tu since adik iols tak tahu buat.

El ni i rasa maybe cam adik iols la tu..maybe baby banyak dengan maid ke, nenek ke..wallahualam (maafkan i ye El kalau salah). Sebab normally kalau kita banyak spend time n sungguh sungguh sayang anak, surely segan nak bahasakan diri kita kakak kan..
Quote minguk 8-11-2019 12:24 PM
biarlah dia, cara dia bergurau mcam tu, sukar difahami kita warga nurtizen ni...
Quote BoongaKertas 8-11-2019 12:25 PM
el oh el. "kakak" tu sumpah geli lah dik oiiii
Quote nuhanis 8-11-2019 12:29 PM
prizadane replied at 8-11-2019 12:02 PM
Ini macam adik aku la..dah 30, baru beranak, PJJ dengan laki n tinggal dengan mak aku. Dia bahasakan ...

Adik uols umo 30 ptt dah matang. Tapi mcm umur belasan tahun.

Sian mak uols..dah tua2 pun kena jaga baby kecik. Tengok2 je xpe la.

Gittew iols memberi sepatah dua kata. Hahaha.
Quote EvieWanKenobi 8-11-2019 12:32 PM
peliknya kau..
Quote kiah_mai_pulak 8-11-2019 12:32 PM
nti dh besar nnti anknya panggilah kakak bulu
Quote sapeka 8-11-2019 12:34 PM
Tak dpt terima hakikat ke ap?
Quote fishcracker 8-11-2019 12:34 PM
Panggilan mak ibu mama mom monmy umi n seangkatannye lebih maternal nak dibanding hakak mahupun sisss
Quote kaoru44 8-11-2019 12:35 PM
Bdk2 skrg..org kawen,nak kawen jgk..then xready nk jd mak..
Mcm sstgh mmber aku la..kawen awal then sblm kawen dh ckp awl2 xpkr psl ank2 ni...ok la fine..
Lpas kawen org tnya mcm2..dgn adk ipar dh dpt ank..baru kelam kabut nk ank jgk..
Yg sorg lg kwn tu..kawen awl jgk tp dia mmg suka baby..lpas ank first dh besar skit..xsbr2 dia nk baby baru walaupon kalut dgn smbg bljr..alhamdulillah pregnant sorg lg..n baru slmt bsalin..bagusnya dia xstress lgsg..
Quote saaya 8-11-2019 12:36 PM
Halah2, benda simple je kot nak jadikan isu. Mama nak gurau2 disitu pun netizen over melebih2.
Quote prizadane 8-11-2019 12:36 PM
nuhanis replied at 8-11-2019 12:29 PM
Adik uols umo 30 ptt dah matang. Tapi mcm umur belasan tahun.

Sian mak uols..dah tua2 pun kena ...

Sebab tu jangan manjakan anak. Iols blame mak iols kes ni. Adik iols n laki dia pun sama tak matang. Dah berbuih dah mulut kami adik beradik nasihat mak kami, tapi mak iols kata kesian kat baby tu.. adik iols tu pun iols malas nak bising dah, bukan budak lagi
Quote mieymiey 8-11-2019 12:39 PM
Sheols nak kata sheols muda la tu, macam kakak dengan adik.
Quote doubleA 8-11-2019 12:42 PM
Overnya elbulu ni. Selalu konon melawak tak kena gaya. Bosannya kisah dia ni. Nexttttt

Lihat semua komen(133)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080682s Gzip On
To Top