Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Daiyan Trisha Diperlekeh, Nak Jadi Macam Yuna Tapi Tak Layak

7-11-2019 01:18 PM|Oleh: Saiful| Komen: 116

Tak tahulah di mana silapnya, tapi single terbaru Daiyan Trisha berjudul I Wanna See Ya tidak mendapat sambutan.

Sejak dimuat naik September lalu, hanya ada seratus ribu lebih jumlah tontonan sahaja setakat artikel ini ditulis.



Di Twitter, penyanyi ini meluahkan rasa kecewa dengan sesetengah warganet yang cuba memperlekehkan bakat dan nyanyiannya.

Ada yang mendakwa lagu tersebut kurang promosi, ramai yang tidak tahu mengenai kewujudan lagu itu.


Foto: IG

Disebabkan single kali ini dalam bahasa Inggeris, ada pula yang berkata Daiyan cuba nak jadi macam Yuna, tapi langsung tak layak atau setanding dengannya.

Mungkin sakit hati dengan pelbagai kata-kata nista yang dilemparkan kepadanya, Daiyan meluahkan perasaan.




Katanya, dia sedih! Walaupun hanya sedikit sahaja yang menonton muzik video tersebut, kenapa ketawakan segala usaha dan kerja keras yang dilakukannya selama ini?

Baca lagi:



Menariknya, Yuna sendiri ada membalas di ruangan komen. Katanya persetankan kata-kata orang yang cuba menjatuhkan Daiyan!


Tak terkecuali, ramai juga rakan artis yang tampil memberi sokongan kepada Daiyan.



Semoga ini dapat menaikkan semula semangat Daiyan untuk terus berkarya. Biasalah mulut jahat orang mana boleh kita nak tutup kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 116
Komen

Previous : Buka Lembaran Baru, Mia Ahmad Dah 'Move On'

Next       : "Selalu Dijadikan Bahan Gurauan, Nabil Dan Jihan Muse Tak Pernah Minta Maaf" - Alyah

Komen Terbaru

Quote somaki 10-11-2019 10:11 PM
sharlenetexas replied at 7-11-2019 02:34 PM
Illuminati takmo rekrut sheols ke?

Konpem meletopss kalau sheols terima

Lain-lain Komen

Quote buragazz 7-11-2019 01:38 PM
Nampak sangat aku tua.. aku memang tak kenal si Dayan Trishna ni...
Quote prizadane 7-11-2019 01:46 PM
First time akak dengar lagu kau dik..okay je lagu kau. Easy listening gitu..keep it up!

Tapi kau kena faham, BBNU zaman sekarang suka lagu lagu ala ala rempit, lirik yang straight forward gitu n gatal gatal sikit bunyi nya.
Kalau kau hidup di zaman akak remaja di awal 2000, mungkin kau boleh berjaya
Quote fushimi 7-11-2019 01:50 PM
kawin je la sis lagi senang

cari satu laki kaya

tak payah bersusah payah nak menyanyi bagai

jadi tai tai je

pastu buat vlog unboxing hangbag kat u tube

confirm lagi ramai yang tonton dari view ko nyany siis
Quote RatuDunia94 7-11-2019 01:53 PM
Masalahnya suara dia pon..... yawnnn
Quote kibodwatriuh 7-11-2019 01:58 PM
owh nak educate? tapi yang komen buruk pun dua orang jah? yang komen-komen pro banyak jah. Takkan nak semua orang puji puja jah? I mean, sometimes korang kena educate diri sendiri by not sweating the small things.

Mungkin merengek-rengek tulis thread pepanjang bela diri boleh dapat extra attention gituh?
Quote emily.topaz 7-11-2019 01:59 PM
1. Lagu tu kedengaran 'Yuna' la. But layan.

2. Daiyan cantik

3. MV best

You go girl
Quote crazybeach 7-11-2019 02:02 PM
fefeling sepah airmani ke dekk. ko satu award hapa pun tak pernah menang takyah nak bajet 2020 yang kau tu a-list singer sangat yachh. betul lah diorang cakap tu dah memang takde promosi music video kau selayaknyalah dilabel sendu whoareyouss jah.
Quote hyie 7-11-2019 02:13 PM
yang penting sheols dah beli rumah sendiri di usia muda yach hasil titik peluh berkarya gittiew...sementelah sheols pon memang sejenis clever girl jua
Quote Ferr_Remy 7-11-2019 02:31 PM
Edited by Ferr_Remy at 7-11-2019 02:35 PM

Sedapp woo lgu ni. Yuna who? Ni taraf2 lagu Selena Gomez hokeysssss. Cuma kurg promosi jer. Aq pun tak tau smpai ade thread ni. Go go Daiyan.
Quote sharlenetexas 7-11-2019 02:34 PM
Illuminati takmo rekrut sheols ke?
Quote fushimi 7-11-2019 02:36 PM
hello sis

skrang zaman bbnu dengar lagi jiwang jiwang sis

market   malaysia bukan macam  Amerika  sinun muzik muzik level hang diterima ummah

kat sini  muzik  jiwang karat bolehlah pastu lagu lagu gedik percintaan bbnu

lagi pun lagu ko lagu bahasa orang putih sis

bbnu or orang malaysia  tak hadap retis malaysia yang nyanyi lagu inggeris

lain kali sebelum buat lagu sila study market kat malaysia ya sis jangan buat lagu syok sendiri

bila orang tak dengar merempam kat socmed



Quote apedehal 7-11-2019 02:41 PM
Beshnya ramai retis2 bekap..tp chuols nyanyi mmg xbest mana pun daiyan
Quote Tweety_Senrose 7-11-2019 02:44 PM
iols dengar ok je pun. Tapi lagi best kalau lagu tu speed 1.25x apapun u go girl!
Quote anony-mous 7-11-2019 02:45 PM
Ni kalau lagu best atau vc best pon i xrasa nk support because of her attitude
Quote kiyudi 7-11-2019 02:54 PM
x minat k bai
Quote keknaih 7-11-2019 03:05 PM
kalau bukak astro ceria utk anak meols mesti nampak muka dia..
Quote Bergosip 7-11-2019 03:13 PM
Lagu dia tak dapat sambutan sebab dalam bahasa inggeris. Cuba tengok penyanyi BBNU yang lain semuanya lagu dalam bahasa melayu. Satu lagi, lagu dia ni tak rancak dan tak ada tarik2 vocal.
Dekat Malaysia ni, nak lagu laku kena :
1. Nyanyi vocal kena ada highnote (ex: Erni , Ara Johari, Haqiem Rusli, Naim, Fieya Julia, Sufian Suhaimi)
2. Lagu rancak (Andi Bernadee, Sarah Shuhairi, Elizabeth Tan , Wany Hasrita)
3. Lagu jiwang2 , putus cinta yang kalau nyanyi tu memang kena highnote meraung2lah . Baru kekal dalam carta (Misha Omar, Siti Sarah, Shila Amzah, Alyah)

Mula2, Yuna terkenal pon sebab lagu melayu (Terukir Di Bintang , Dan Sebenarnya). Lagu inggeris Dato Siti Nurhaliza pon kurang sambutan daripada lagu2 melayu dia yang lain.

Quote Acikgomen 7-11-2019 03:14 PM
prizadane replied at 7-11-2019 01:46 PM
First time akak dengar lagu kau dik..okay je lagu kau. Easy listening gitu..keep it up!

Tapi kau  ...

Dlm erti kata lain ko kena ada sora chipmunk dan lagu sampah mcm nabila razali baru chuols boleh dpt byk viewers
Quote addved 7-11-2019 03:26 PM
Tak kenal, tapi la lawa dia ni.

Lihat semua komen(116)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094332s Gzip On
To Top